Politică

Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: “Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pen­tru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni­tar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apă­rare și astfel se poate declanşa boala.”

doar-la-tine-ma-gandesc-1_9fe5de1f791a14“Gândul, cea mai puternică forţă din univers”

– În “Inteligenţa materiei”, prima dvs. carte, aţi demonstrat cu argumente ştiinţifice că, dincolo de toate lucrurile vizibile, concrete, există un câmp de energie şi lumină, coordonat de o minte inteligentă. Cu alte cuvinte, că nu suntem singuri în univers, că Dumnezeu chiar există. V-a afectat certitudinea aceasta modul în care vă trăiţi viaţa de zi cu zi?

– Odată ce am înţeles că, de fapt, noi ne creăm pro­pria reali­tate, felul în care pri­veam lumea s-a schimbat. Descope­ririle fizi­cii cuantice au arătat că mintea noastră e cea care face să colap­seze undele de energie şi le trans­formă în parti­cule, adică în materie. A gândi înseamnă a transforma nevăzu­tul în văzut. Gândul e creator, e cea mai pu­ter­nică forţă din uni­vers. Iar Dumnezeu ne-a dat pu­terea ca, din milioanele de reali­tăţi posi­bile, care există în stare latentă, să aducem pe pământ, cu gân­durile noastre, doar una. Pe cea care seamănă cel mai mult cu gândurile noastre.

– Vreţi să spuneţi că ceea ce ni se întâmplă e oglinda a ceea ce gândim şi simţim?

– Exact. Când făceam cerce­tări pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia că celulele au inteligenţa lor. Şi m-am speriat. Celulele reacţionau la gândurile şi sentimentele celui în cauză. S-a făcut şi un experi­ment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu ima­gini minunate, care stârneau bucurie. În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, mă­surătorile arătau cum spi­ra­la de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schim­bate cu un film de groa­ză, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contrac­tân­du-se. Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine? Dacă organis­mul nostru reacţionează pozitiv la bine şi negativ la rău, nu există decât o singură mare concluzie.

Legea binelui

– Care e aceea?

– Înseamnă că universul întreg are ca fundament o lege morală, legea binelui. Abia acum vă pot răs­pun­de la prima întrebare. Da, ca să fim fericiţi şi să­nătoşi, nu e nevoie decât să ne construim viaţa după legea aceasta.

– Cu alte cuvinte, un stil de viaţă sănătos începe de la a gândi şi a făptui binele?

– Când comit un act contrar acestei legi, îmi creez singur mecanismele biochimice care duc la boală. Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pen­tru 5, 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni­tar. Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apă­rare, iar milioanele de celule moarte, viruşi şi bac­terii circulă libere prin organism, se pot localiza un­deva şi declanşa boala.

– Se şi spune în popor că “a murit de inimă rea”. La asta se referă oare?

– Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional adu­ce, mai devreme sau mai târziu, boala.

– Cu emoţiile nu-i de glumit. Cum ne putem pro­teja?

– Eu am învăţat să le stăpânesc. Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţe­leg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favo­rabil sănă­tăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e im­portant să rămânem con­ştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa ce­lulei noastre.

Relaxare şi respiraţie

– Statisticile arată că stresul profesional e azi una din marile surse de boală. Munca în exces ameninţă să ne omoare lent.

– Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm mă­car pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fe­reas­tră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odih­neau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câte­va tehnici de relaxare.

– Ne puteţi da şi nouă un exemplu?

– Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respi­raţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creie­ru­lui şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imagi­nez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare.

– Să-ţi vizualizezi boala pare o condiţie foarte importantă pentru vindecare.

– Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi ima­gineze că distrug cance­rul din corp cu un foc, cu un animal care-l mă­nâncă, fiecare după cum dorea. După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psi­hologice, s-a dovedit că cei care s-au vin­decat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumne­zeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un ob­stacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.

“Rugăciunea – o realitate fizică”

– Aţi amintit de Dumnezeu. Credinţa e şi ea parte din ecuaţia stării de bine?

– Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obţine un răspuns. Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă. A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credinţa mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar. Nu spunea Iisus “credinţa ta te-a vindecat” ?

– Nutriţioniştii pun şi ei pe listă o condiţie a să­nă­tăţii: ce, cum şi cât mâncăm. Ţineţi cont de ea?

– Eu respect o regulă care se ştie încă de la Hipo­crat: să mănânci fără să satisfaci complet senzaţia de foame! Adipocitele aşteaptă semnalul că te-ai săturat ca să-şi extragă din alimente grăsimea. Dacă nu te sa­turi, nu te îngraşi. Studii de ultimă oră arată că lungi­mea telomerilor de la extremităţile cromozomilor, de care depinde durata vieţii, e influenţată favorabil de alimentaţia cu puţine calorii. Mănânc legume, icre de peşte, iaurt, lapte de soia, pe care îl beau dimineaţa, cu cereale integrale, mazăre, linte. Mănânc foarte rar carne. Nu beau, nu fumez, nu consum zahăr. Şi am grijă să ţin, din când în când, câte o zi de post, în care beau doar ceaiuri şi las organismul să se refacă. Dar, înainte de orice, am grijă să nu mă aşez niciodată la masă supărat. Masa ar trebui să fie o sărbătoare, să fie prilej de bucurie alături de ceilalţi. Sigur că azi nu ne mai potrivim toţi la masă, dar atunci când pre­pa­răm ceva de mâncare, s-o facem cu drag. Gândurile gospodinei trec şi-n bucatele pe care le găteşte.

– Din tot ce aţi spus, trag o concluzie: cele mai bune medicamente ne sunt, de fapt, la îndemână.

– Aşa e. Dumnezeu ne-a dat deja totul. Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă. Să fim perseve­renţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră. Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viaţă, bucu­riile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem ne­voie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie.

Sursa: Formula As

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • E minunat să constat că aceste legături sunt din ce în ce mai vizibile, studiate și confirmate. Eu am reușit să mă vindec de un ulcer duodenal de care suferisem timp de 15 ani în momentul în care am înțeles și am acceptat că problema nu era stomacul, ci furia acumulată și reprimată ani în șir. Am avut norocul să găsesc și metodele potrivite cu care să o eliberez, pentru ca acum să mă bucur de o viață conștientă și de schimbările pe care le observ la cei care acceptă să se uite în interior și să dizolve, la rândul lor, încărcătura emoțională toxică din trecut și din prezent.

  • Niciun fundament stiintific, niciun studiu concret, si studiile mentionate nu sunt in subsolul articolului. Deci nu exista.

    Consider asta o propaganda mascata unui “Dumnezeu” …. concluzia logica daca ceea ce se exprima in articol ar fi real, e ca noi ne cream universul in care locuim ….. ergo … suntem Dumnezeu si punct.

    E o logica intortocheata, trunchiatasi nereprezentativa

    Personal consider insultator cazul “intamplator” oncologic, cancerul fiind un flagel la nivel mondial acum, unde parca “rugaciunea” l-a vindecat pe om. E o INSULTA prin prisma milioanelor de oameni morti de cancer, pentru care multi s-au rugat, oameni buni crestini habotnici. Am rude pe care le-am inmormantat din cauza cancerului.

    Si a spune “rugaciunea” videnca aceasta maladie e practic un picior in gura unuia bolnav de cancer slab de inger, care uita sa treaca pe la oncolog, pt ca trebuie doar sa se roage.

    Un articol iresponsabil, prost scris, lacunic, plin de omisiuni, o insulta gratuita in fata suferintei umane.

    Corpul, prin natura sa functionala printrun post bine gandit se poate videca de o sumedenie de boli, atunci cand e facut corect ( orice trece peste 4 zile de post doar cu apa se face sub supraveghere medicala cu analize de sange zilnice ) este cunoscut faptul ca intra in starea de cetoza, cand nu doar grasimile ci si celulele moarte, periculoase, pe care corpul nu le recunoaste le elimina.

    Fanatismul vostru latent ma dezgusta. Traiti in secolul 21 si inca visati la concepte cretine. Evident ca starea mintala determina o parte din felul in care iti functioneaza corpul. Insa NU TOT STRESUL E RAU, cand corpul ti se vindeca, e de fapt un stres, o presiune pe corp, insa una pozitiva.

    Vai de mama voastra cat rau faceti cu astfel de mesaje.

  • “Descope­ririle fizi­cii cuantice au arătat că mintea noastră e cea care face să colap­seze undele de energie şi le trans­formă în parti­cule, adică în materie.”

    Serios? :))
    Ce articol mai e si asta. Toti sunt acum experti in fizica cuantica?

  • Alex, Florin, persoana intervievata este “Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog”.
    Voi cine sunteti ?

  • Atât de adevărat ,tot ce crezi ca poti face ,începe chiar acum ,cu mult optimism si credința iar rezultatul este garantat 100%.

  • Ce hahalera si dom’ profesor asta! Sarmanul Max Planck s-ar rasuci in mormant daca i-ar auzi teoria cu fizica cuantica. Dar cel mai tare este aia cu relaxarea spiralei ADN, nu strica si o berica alaturi, poate o iarba…Lasand gluma la o parte, stressul si reactia la stress fac parte din viata noastra inca de cand ne alergau animalele salbatice prin savana, de aceea avem in dotare adrenalina (nu pentru curse tampite cu masina sau pentru saritul din avion, cum cred unii), societatea actuala ne-a obisnuit sa stam cu garda jos si nu stiu daca e bine in conditiile in care viitorul se arata tulbure…

  • Pot sa spun ca rgaciunea este cea care face ca lucrurile sa functioneze corect. O spun din proprie experienta… Credinta in Dumnezeu face ca El sa actioneze asupra noastra cu dragoste.

  • De unde apar toti trepanatii astia pe net si cum Doamne iarta-ma, un ditamai profesorul poate sustine tampeniile aceste nejustificate stiintific!!!!

  • CREDE SI NU CERCETA!
    Bravo oameni buni , pamantul este plat si Cristi ne va salva de cancer!

    Va lipseste scepticismul si bineinteles, orele de stiinta.

    Cu stima si respect, Ionica cel satul de cele 18.300 de biserici si de cele 425 de spitale! De scoli nu mai zic nimic.

  • cred ca unii dintre voi sunteti doar niste frusteati care stau acasa in fotoliu si mai cauta ceva de criticat doar pentru ca nu au oricum ce sa zica bun :)…Nu inteleg unde ati vazut voi propaganda cand omul mai sus vorbeste strict de credinta si rugaciune nu de biserici si nici nu va cere cardul pentru donatii…si, toate orele de stiinta de care vorbiti nu va vor duce altundeva decat la cunoastere rationala si oarecum masurabila. Si totusi cum va explicati ca Einstein si multi altii dupa o viata de stiinta s-au intors pana la urma inevitabil la credinta :)?…si apropo Alex, nu exista stres bun, doar modul cum canalizezi tu energia aia negativa si o transformi in gand si actiune poate pana la urma sa fie bun

  • Intr-adevar, emotiile negative nu ne fac nici un bine. Dar.. nu le putem controla, in sensul reprimarii, decat partial. Cel mai bine e sa le intelegem si acceptam. Astfel se vor repeta tot mai rar.

  • @gheorghe

    hmmm …. din cate stiu eu a fi neurolog si psihiatru nu inseamna ca stii cu ce se papa fizica cuantica.

    Si din nou, te intreb, unde sunt dovezile empirice, studiile care sa confirme elucubratiile acestui om?

    un om care nu e contrazis la timp cu cu argumente ajunge sa faca multe prosti.

    Nu e un sfant, e un parerolog intr-ale fizicii cuantice si un reputat neurolog dar si un mai putin reputat psihiatru

    L-am avut profesor pe Florin Tudose … ar fi ras de ineptiile date de voi. Sunteti disperati sa vedeti ceva ce logic nu va puteti exprima, si repede una doua hai cu religia.

    Daca sunteti atat de religiosi, de ce stati pe o inventie satanica – internetul … de ce va duceti la doctor?

    De ce nu muriti smeriti in fara domnului fara antibiotice, fara tratamente, va spun eu de ce, din prostie domnule, sunteti prosti, foarte foarte prosti si la fel de fuduli

    Iar tu gheorghe cine ‘zda matii esti? :)

  • Celor care sunt de latura pur stiintifica le zic doar atat: au fost secole in care omenirea a mers pe adevaruri stiintifice, iar cand cineva a dovedit contrariul sau noutati demonstrate indestructibil au trebuit acceptate.Nu credeti ca stiinta are mereu “dioptriile” focalizate doar pana unde poate vedea? Experimentele descrise mai sus desigur nu pot fi masurate cu rigurozitate stiintifica, dar efectele sunt reale, palpabile.Si-atunci? de ce amestecati neaparat esenta gandirii cu religia sau biserica? Care alti savanti pot demonstra ca este neadevarat prin masuratori sau fenomene reale? Este greu de acceptat ceva ce scapa intelegerii de moment, si neaparat trebuie ironizat cu trimiteri la diplome si numele altor experti? Sau nu vreti sa fiti stigmatizati drept ridicoli de catre cei care se autoconsidera in trend cu moda anticredinta?…

  • Foarte bun articolul…va multumim din suflet!sa va tina D-zeu in viata peste 100 de ani si sa ne impartasiti cat mai multe !

  • Interesant cum combina autorul crestinatatea cu cateva idei budiste si taoiste si cu meditatie. Acest amalgam de credinte starneste multa confuzie. Dupa parerea mea in afara de jargonul care este menit sa impresioneze pe cei mai putin educati, domnul doctor nu prea stie multe lucruri despre fizica cuantica si felul in care functioneaza ADN-ul. Nu credeti tot ce scrie intr-un articol. Oricine poate sa spuna lucrurile astea, ceea ce le face convingatoare este faptul ca e neurolog, chiar daca nu are nici o treaba cu spiritualitatea, fizica sau microbiologia.

  • Intotdeauna le gasesc scuze celor care mi fac rau .si iert.de Multe ori mi am dorit sa fiu altfel,INSA NU REUSESC.ESTE FOARTE ADEVARAT
    :RAUL ADUCE RAU IAR BINELE BUCURIE.ACOLO UNDE ESTE DUMNEZEU,ESTE IUBIRE.

  • Pe lângă răutățile celor nedumeriri. Care fac comentarii rele. ..sigur. nu au alta ocupație.. facad felicitări. su Mari Mulțumiri. D.lui Doctor. Pt sfaturile sale pt noi. Și ca ne împărtășește concluzia. Și c rezumatele studiului făcut de dumnealui. Așa este tot:ce a spus mai sus, este așa, eu experimentez în fiecare zi ..pe pielea mea, cum se spune’!!stările de rău provocate de cei din jur, de la locul de munca, sau de oriunde. Adunate peste zi….le resimt mult.. Mă doare coloana cervicala , și pAll It At II, Ori Amețeli, Ori greutate Pe Pe creier .p

  • În concluzie:nu îmi face deloc bine starea de rău și stresul de peste zi….dar când sunt optimista ca e totul bine ce mi se întâmplă, și ca merg toate Ok, sunt cu o energie de nu îmi vine sa cred. Cat de bine îmi este. ….Adela.

  • Nu toti indivizii, care daca au studiat Psihologia si dupa ’90 toti tov. din cadrul anumitor unitati… sint facuti generali etc. – si transmit ceva CORECT populatiei sau, acelor persoane interesate de asa ceva ! Tipul promoveaza PSEUDOSTIINTA la greu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vizioneaza/vizionati: Cronica scepticului: Viata dupa moarte; https://www.youtube.com/watch?v=FAoW1EPfalU#t=11
    Apropo, va mai aduceti aminte de anul 2012 ? Cine era persoana care a lansat in Media pe la sf. anului (si dupa) ca ADN-ului uman o sa-i apara 12 spirale samd… Ghici ghicitoare, cine-i ? …Dumitru Constantin Dulcan, fireste.
    Sau altul, care acum citiva anisori, la mare cautare, o dadea pe “stintiificul” ce promova pseudostiinta l a greu…
    Gregg Braden -> Cronica scepticului: Gregg Braden; https://www.youtube.com/watch?v=Rn1ICsVrtH8
    Treziti-va cei care doriti acest lucru si nu mai va lasati influentati de tot felul de sarlatani, pseudostintifici etc. Persoanele amintite fac parte din diferite grupuri Sistemice, cu un anumit profil bine determinat. Cu asta se ocupa; sint impartiti pe Grupe !
    Incercati sa fiti mai SCEPTICI, mai RATIONALI.

  • Daca gandurile sunt cauza, atunci tot ele sunt solutia…..in cazul acesta, Boala lui Horton cum poate fii trata?….si aici ma refer strict la ganduri pt. ca medicamentoasele nu au efect de durata…din cate am inteles, D.Doctor e un f. bun Neurolog….poate reusesc sa primesc un sfat pe aceasta cale avand in vedere faptul ca de 3 ani de zile ma lupt cu neurologii explicandu-le simptome, reactii respectiv boala in sine, de care unii nici macar nu au auzit…multumesc!

  • ”Dar ştiaţi că şi frica ne face rău?”
    Păi stresul, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia, depresia, nu sunt altceva decât manifestări ale fricii!

  • As dori sa-i trimit dlui Dr Dulcan cartea mea si nu gasesc un EMAIL.
    Imi puteti spune cum sa aflu emailul dansului sa o pot trimite?
    Multumesc

  • Calea e simpla si la indemana oricui. Puterea credintei in Tatal Ceresc si sufletul curat sunt calea. :)

  • Chiar daca nu ar exista dovezi ca ceea ce spune este adevarat, care este raul pe care-l pot face sfaturile acestui neurolog? De ce sa ne axam pe a gasi nod in papura cand putem incerca sa ne facem viata mai placuta? Si eu sunt o persoana analitica, insa am invatat sa continui dupa ce analizez, adica sa valorific aspectele care m-ar putea ajuta. Raspunsurile rautacioase pot fi manifestarea raului interior.

  • Legea Morala a Universului, Legea Binelui, Lex universalis, iar Gandul cea mai puternica forta din Univers! 11:11! Mi se intampla frecvent sa-mi cada ochii, fisa in momente sincrone, ni se intampla tuturor, numai ca nu dam importanta, preocupati fiind cu grijile cotidiene induse si impovaratoare astfel incat sa facem abstractie si sa uitam de noi, de propria identitate, identitatea fiintei umane, identitatea nationala, regionala, continentala, planetara, cosmica…zi binecuvantata, binecuvantate toate zilele ce vor urma! Multumesc! Sa primim energiile noii ere a luminii, cu speranta, incredere, credinta, suflet linistit, inima de copil, mainile curate, constiinta impacata. Gand, cuvant, fapta. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Crezul, Energia pura, Materie, Materializarea Proiectiei in rezonanta cu lex universalis. Aur, condensarea luminii/fotoni, “Precum in Cer asa si pe Pamant”, “Ce este Jos este si Sus”, in virtutea principiului simetriei/geometriei sacre.

  • Am fost acum 3 ani la consultatie la dr.Dulcan,la un cabinet particular.Diagnosticul cu care m-am prezentat la dansul este distrofie miotonica.Dupa ce a rasfoit dosarul cu analize,mi-a spus foarte sec,ca nu am ce sa fac fiindca nu exista tratament (stiam deja),moment in care mi s-au umplut ochii de lacrimi.Dupa 5 neurologi consultati care m-u tratat ca pe o paria si citind despre Dulcan m-am asteptat poate la prea mult din partea dansului.L-am intrebat ce pot sa fac in continuare si mi-a zis ca trebuie sa iau antidepresive(am reteta scrisa de dansul)ca sa nu ma lase barbatul si sa astept caci sunt tanara poate se descopera ceva… In concluzie un ipocrit.Sunt convinsa ca nu crede ceea ce spune in public si o face pentru faima si bani

  • Toti “desteptii secolului” defaimat-i si aruncati cu mizerii ordinare ,intr-un om care o citit mult ,o studiat din pasiune mult,pe mai multe planuri ,iar voi care ce a-ti facut sau studiat atit de mult, de important, de va permitet-i sa-l injositi si vorbiti de rau .Stiinta adevereste credinta in Dumnezeu pe toate planurile si toate invataturile lasa-te de Dumnezeu. Dar de la ignoranti si rataciti ,care nu au o busola in viata ,care sa le arate drumul de ce au venit si incotr-o merg ,n-ai ce astepta.Atit stiti ,atit pute-ti .Ocara ,batjocora, mizeria morala a multor neciopliti ,da pe dinafara.