Politică

Privatizarea este o rampă pentru corupţie şi indiferenţa o rampă pentru război

libertyIdeologia liberală favorizează privatizarea. Cu toate acestea, în practică, privatizarea este, de obicei, foarte diferită în raport cu teoriile privatizării postulate de ideologia liberală. Aproape întotdeauna, privatizarea devine o cale spre interese private bine conectate care jefuiesc atât bugetul public cât şi bunăstarea generală.

Cele mai multe privatizări, cum ar fi cele care au avut loc în Franţa şi Marea Britanie în timpul erei neoliberale, iar în Grecia de azi şi Ucraina de mâine, sunt jafuri de active publice de către interese private conectate politic.

O altă formă de privatizare este de a muta funcţiile guvernamentale tradiţionale, cum ar fi operarea închisorilor şi multe funcţii de furnizare a serviciilor armatei, cum ar fi hrănirea trupelor, la companii private deci implicit la o creştere importantă a costurilor pentru bugetul public. În esenţă, ideologia liberală este folosită pentru a oferi contracte de achiziţii publice profitabile pentru câteva persoane favorizate, care apoi recompensează politicienii. Aceasta se numeşte afacere “liberă”.

Privatizarea închisorilor din SUA este un exemplu de cost extraordinar şi injustiţie a privatizării.  Privatizarea penitenciarelor necesită rate tot mai mari de încarcerare, în scopul de a obţine profitabilitate. SUA, presupus a fi “un tărâm al libertăţii” are ,de departe, cea mai mare rată de încarcerare din toate ţările. “Libera” SUA are nu numai cel mai mare procent de populaţie în închisoare, dar, de asemenea, cel mai mare număr absolut. “Autoritara” Chină, care are de patru ori populaţia SUA, înregistrează mai puţini cetăţeni în închisoare.

Acest articol arată cât de bine funcţionează privatizarea închisorilor pentru interese private bine conectate : http://www.globalresearch.ca/privatization-of-the-us-prison-system/5377824

Acesta arată, de asemenea, ruşinea extraordinară, corupţia şi discreditarea adusă SUA de privatizarea închisorilor.

În urmă cu câţiva ani, am scris despre condamnarea a doi judecători care au fost plătiţi de către centrele de detenţie pentru minori privatizate să condamne copiii la închisorile lor.

Asa cum Alain de Lille şi mai târziu Karl Marx a spus, “Banii sunt totul.” În America banul a devenit tot ceea ce este important pentru sistemul politic şi pentru cea mai mare parte a populaţiei. În esenţă, America nu are alte valori.

O altă mare fantezie liberală este Wall Street-ul. În mitologia liberală, Wall Street este mama  antreprenorilor şi a companiilor start-up care înfloresc în giganţi industriali, de fabricaţie şi  comerciali. De fapt, Wall Street-ul este mama corupţiei enorme. Aşa cum este demonstrat de către Nomi Prins în All The President’s Bankers, aşa a fost mereu.

Recent, a existat un val de dezvăluiri de pe Wall Street. Mulţi sunt raportaţi de către Pam Martens pe site-ul ei, Wall Street On Parade, http://wallstreetonparade.com/2014/04/insiders-tell-all-both-the-stock-market-and-the-sec-are-rigged/

Spre deosebire de ideologii liberali, Prins şi Martens sunt foşti membri de pe Wall Street şi ştiu despre ce vorbesc.

Toate pieţele financiare din SUA sunt aranjate pentru beneficiul celor puţini. Am avut exemplul unor tranzacţii dubioase la nivel înalt. Am avut cazuri de mari bănci umblând la rata dobânzii LIBOR şi la stabilirea preţului aurului londonez. Am avut caz de ridicare de către Federal Reserve prin intermediul băncilor din subordine a preţului aurului în viitoarele pieţe. Am avut caz de fraudare a preţurilor metalelor şi materiilor prime la audierile Congresului. Valoarea de schimb a dolarului este aranjată. Şi aşa mai departe. Cu toate acestea, nu au căzut capete. Recent, un avocat al acuzării SEC, James Kidney s-a retras. După pensionarea sa, el a arătat cum cazurile sale împotriva băncilor mari au fost manipulate de către conducătorii SEC, care au ochii fixaţi pe locuri de muncă în băncile pe care le protejează în timp ce lucrează în guvern.

Acesta este adevărul. Guvernul Statelor Unite este atât de copleşitor corupt încât chiar şi agenţiile de reglementare financiară au fost corupte de banii capitaliştilor pe care ar trebui să îi reglementeze.

America coruptă. Asta este ceea ce am devenit .

Nici măcar Vladimir Putin nu înţelege cât de corupt şi insensibil la umanitate este Washington-ul.

Răspunsul lui Putin la criza din Ucraina creata de lovitura de stat din Kiev susţinută de Washington este acela de a se baza pe „partenerii vestici ai Rusiei”, Naţiunile Unite, regimul Obama, etc. să găsească o soluţie rezonabilă de rezolvare a crizei.

Speranţa lui Putin pentru o soluţie diplomatică este nerealistă. Guvernele NATO sunt cumpărate şi plătite de Washington. De exemplu, Germania nu este o ţară. Germania este o simplă parte a imperiului de la Washington. Guvernul german va face cum dictează Washington-ul. Agenda guvernului german este dictată de agenda guvernului american. Guvernele europene cărora Putin li se adresează nu ascultă.

Paul Wolfowitz, neoconservatorul care în calitate de secretar adjunct al Apărării a prezidat orchestrarea probelor false utilizate de regimul Bush pentru a lansa războaie în Orientul Mijlociu, a declarat minimizarea puterii ruse ca “primul obiectiv” al politicilor internaţionale şi militare ale Statelor Unite :

Primul nostru obiectiv este de a preveni apariţia unui nou rival, fie pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice sau în altă parte, care reprezintă o ameninţare a ordinii ca cea reprezentată anterior de Uniunea Sovietică. Acesta este un aspect dominant care stă la baza noii strategii regionale de apărare şi ne cere să depunem eforturi pentru a preveni orice putere ostilă să domine o regiune ale cărei resurse ar putea fi , sub control consolidat, suficiente pentru a genera putere la nivel mondial.”

Wolfowitz înţelege prin “puteri ostile” orice putere independentă de hegemonia Washington-ului.

Washington-ul a răsturnat guvernul Ucrainei ales democratic orchestrând o criză care ar putea distrage atenţia Rusiei de la aventurile Washington-ului în Siria şi Iran, precum şi cu scopul de a demoniza Rusia ca un invadator ce îşi reconstruieşte un imperiu care este un pericol pentru Europa. Washington-ul va folosi această demonizare în scopul de a întrerupe dezvoltarea relaţiilor economice dintre Rusia şi Europa. Scopul sancţiunilor nu este de a pedepsi Rusia, ci de a rupe relaţiile economice.

Strategia de la Washington este îndrăzneaţă şi conduce la risc de război. În cazul în care Occidentul are o mass-media independentă, planul de la Washington va eşua. Dar, în loc de o mass-media independentă, Occidentul are un Minister al Propagandei. New York Times a găsit chiar un înlocuitor pentru Judith Miller. Poate aţi uitat sau nu aţi ştiut, Judith Miller a fost reporterul de la New York Times care a umplut paginile lui Times cu minciunile neoconservatorare ale regimului Bush despre armele irakiene de distrugere în masă. În loc să examineze şi să expună afirmaţiile false ale regimului Bush, New York Times a susţinut motivul de război al guvernului prin utilizarea credibilităţii ziarului în promovarea agendei de război neoconservatoare.

Noua Judith Miller este David M. Herszenhorn, cu complici ca Andrew Roth, Noah Sneider şi Andrew Higgins. Herszenhorn cataloghează totalitatea acţiunilor mass-media ruse în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina ca “o campanie de propagandă extraordinară”, concepută pentru a ascunde faţă de populaţia Rusiei că întreaga criză din Ucraina este vina guvernului rus: “Şi aşa a început o altă zi de fanfaronadă şi hiperbole, de dezinformare, exagerări, teorii ale conspiraţiei, retorică supraîncălzită şi, uneori, pur şi simplu minciuni în legătură cu criza politică din Ucraina, care au emanat de la cele mai înalte eşaloane ale Kremlinului şi au reverberat pe televiziune controlate de statul rus, oră după oră, zi după zi, săptămână după săptămână. ” http://www.nytimes.com/2014/04/16/world/europe/russia-is-quick-to-bend-truth-about-ukraine.html?ref=davidmherszenhorn&_r=0

N-am mai citit o partitură mai flagrantă de propagandă decât a lui Herszenhorn. El îşi bazează raportul său pe două „autorităţi”, Lilia Shevtsova de la Centrul Carnegie din Moscova – finanţat de americani, şi Mark Galeotti, un profesor al Universităţii din New York.

În conformitate cu Herszenhorn, protestele răspândite în estul Ucrainei sunt în întregime din vina protestatarilor care fac spectacol în scopuri de propagandă. Protestele nu sunt un răspuns la cuvinte şi fapte ale guvernului marionetă de la Kiev instalat de Washington. Herszenhorn respinge rapoartele despre rusofobia extremistă, naţionalistă şi neo-nazistă ca fiind “pretenţii sinistre” şi priveşte guvernul neales –  impus de Washington – de la Kiev ca fiind legal. Cu toate acestea, Herszenhorn consideră guvernele alese prin referendum ca fiind ilegale dacă nu sunt aprobate de către Washington.

Dacă vă plasaţi credinţa în Herszenhorn, veţi respinge toate rapoartele, cum ar fi cele de mai jos, ca minciuni şi propagandă :

http://rt.com/news/eu-no-russian-interference-ukraine-844/

http://news.antiwar.com/2014/04/15/poland-nato-must-ignore-russia-send-ground-troops/print/

http://news.antiwar.com/2014/04/15/eastern-offensive-ukraine-pounds-kramatorsk-killing-four/print/

White House Endorses Ukraine Crackdown on Protesters

http://rt.com/news/ukrainian-tanks-kramatorsk-civilians-840/

NATO’s Pet Nazis Savage Ukrainian Presidential Candidate

http://rt.com/news/ukraine-troops-withdraw-slavyansk-940/

Lumea occidentală este lumea Matrix protejată de Ministerul Propagandei. Populaţiile din Vest sunt rupte de realitate. Ele trăiesc într-o lume a propagandei şi dezinformării. Situaţia reală este mult mai rea decât realitatea “Big Brother”descrisă de George Orwell în cartea sa, 1984 .

Ideologia cunoscută sub numele de neoconservatorism, care a controlat guvernele din SUA , de la al doilea mandat al lui Clinton, a plasat lumea pe un drum al războiului şi distrugerii. În loc să ridice întrebări cu privire la această cale, Vestul, prin mass media, împinge lumea spre această cale. Citiţi ceea ce medicii spun în legatură cu credinţa neoconservatoare a regimului Obama privind posibilitatea câştigării unui război nuclear : http://original.antiwar.com/lawrence-wittner/2014/04/14/your-doctors-are-worried/

Guvernul chinez a cerut “de – americanizarea lumii.” Legislativul rus înţelege că fiind parte a sistemului de plăţi prin dolari, ruşii devin o colonie a imperialismului american. Legiuitorul rus, Mihail Degtyaryov i-a spus lui Izvestia că “dolarul este rău. Este o hârtie verde murdară pătată cu sânge de sute de mii de cetăţeni civili din Japonia, Serbia, Afganistan, Irak, Siria, Libia, Coreea şi Vietnam. ” Http://rt.com/politics/russian-dollar-abandon- parlament – 085 /

Cu toate acestea, purtătorii de cuvânt ai industriei ruse, posibil, aflaţi pe statele de plată de la Washington, sau probabil doar oameni fără orientare, au declarat că Rusia a fost obligată prin contracte să păstreze sistemul dolarului şi că, probabil, în 10 sau 15 ani Rusia ar putea avea o abordare mai inteligentă. Asta, presupunând că Rusia ar fi în continuare capabilă să acţioneze în interesele proprii după ce a suferit 10 sau 15 ani imperialismul financiar american.

Fiecare ţară care doreşte să aibă o existenţă independentă, fără a trăi sub degetul mare de la Washington, ar trebui să se îndepărteze imediat de sistemul de plată de dolari, care este o formă de control al SUA faţă de alte ţări. Acesta este singurul scop pe care sistemul dolarului îl serveşte.

Multe ţări sunt afectate de economişti formaţi în SUA în tradiţia neoliberală.

Educaţia lor din SUA este o formă de spălare a creierului, care asigură faptul că sfatul lor face guvernele lor neputincioase împotriva imperialismului de la Washington.

În ciuda evidentelor ameninţări pe care le ridică Washington-ul, mulţi nu recunosc ameninţările din cauza imaginii Washington-ului ca fiind “cea mai mare democraţie.” Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă care caută democratia, nu o gasesc în Statele Unite. Dovada este că SUA este o oligarhie, nu o democraţie. http://www.globalresearch.ca/the-us-is-not-a-democracy-it-is-an-oligarchy/5377765

O oligarhie este o ţară care este condusă de interese private. Aceste interese – Wall Street privat, complexul militar / securitate, petrol şi gaze naturale, precum şi agricultura, caută dominaţia, un scop bine deservit de ideologia neoconservatoare a hegemoniei americane.

Oligarhii americani câştigă chiar şi atunci când pierd. În cele din urmă, arhicunoscuta închisoare de tortură a Washington-ului, Abu Ghraib, a fost închisă. Dar nu prin decizie venită de la Washington. Oraşul irakian a căzut săptămâna trecută în mânile “învinsului” al-Qaeda. Amintiţi-vă, am câştigat războiul din Irak. 3000 miliarde dolari pierduţi, dar asta nu e modul în care complexul militar / securitate priveşte lucrurile. Războiul a fost o victorie mare pentru profituri. http://news.antiwar.com/2014/04/15/after-al-qaeda-expansion-iraqs-infamous-abu-ghraib-finally-closes/

Până când americanii prostiţi vor crede în steagul fluturat al păcălelii?

Republicanii au folosit războaiele în scopul de a crea deficite bugetare uriaşe şi o datorie naţională, care sunt acum folosite pentru a demonta plasa de siguranţă socială, inclusiv securitatea socială şi Medicală. Se vorbeşte de privatizarea Securităţii Sociale şi a Medicare. Încă o şansă de profit pentru oligarhi. Credulitatea populaţiei americane este cu adevărat fără comparaţie.

Credulitatea publicului american va condamna lumea la dispariţie.

Sursa: http://www.paulcraigroberts.org/

Traducere: Ovidiu Preda

Sursa: Estica.eu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Am vazut pe propria noastra piele ce inseamna “Privatizarea Tarii”de catre politicienii-mafioti…Ei au facut legile,Ei le-au aplicat,noi le-am suportat…si le suportam inca…Romani!!mergeti la vot si dati cat mai multe voturi NULE!!!Doar asa vom putea Protesta activ!!

  • Adevărul despre “privatizare” (distrugerea Romaniei)

    Guvernanţii României , prin Legea 15/1990 (Legea Brucan) , au trecut în proprietatea privată a statului miile de fabrici, uzine, bănci etc, construite cu banii cetăţenilor României, în timpul regimului comunist . Guvernanţii au furat , printr-o lege criminală , capitalul romanilor .
    Printr-un diabolic mecanism legislativ, administrativ şi financiar, conceput şi pus în operă de statul român postdecembrist, fostele întreprinderi de stat, transformate în societăţi comerciale, au fost împinse în faliment, asfel încât să poată fi scoase la „privatizare”, adică la vânzare, la preţuri de zeci şi sute de ori sub valoarea lor reală, sub preţurile pe care poporul român le-a plătit pentru crearea lor. După „privatizare”, mii de întreprinderi au fost demolate şi vândute ca fier vechi, la preţuri de zeci şi sute de ori mai mari decât cele plătite statului român, de către cumpărătorii lor, „investitori strategici”, deveniţi „miliardarii” României postcomuniste. Alte mii de întreprinderi, cea mai mare parte, au fost vândute străinilor, transnaţionalelor, la aceleaşi preţuri, de zeci şi sute de ori mai mici decât valoarea lor reală, astfel că, astăzi, cea mai mare parte a capitalului utilizat în teritoriul naţional se află în proprietatea străinilor, ceea ce face ca şi cea mai mare parte a valorii adăugate (PIB), create în ţară, să plece în afară. Din acestă cauză, salariile şi pensiile romanilor sunt cele mai mici din Europa. Din acestă cauză, nu sunt bani pentru investiţii productive, nu sunt bani pentru pensii, pentru învăţământ, pentru sănătate, pentru ordine publică, pentru apărarea ţării, pentru modernizarea localităţilor ţării, pentru asigurarea unui trai decent al familiilor românilor. Această „privatizare”, această înstrăinare a capitalului naţional este cauza REALĂ şi PROFUNDĂ a dezastrului economic, social, politic şi moral în care a fost adusă România.

    Capitalul care se mai află, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului român – CFR Marfă, CFR Călători, Oltchim, Tarom, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearoelectrica, Poşta Română etc. – trebuie trecut, în cel mai scurt timp, în proprietatea Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice. Acest capital aparţine actualilor şi viitorilor cetăţeni ai României şi trebuie să intre in proprietatea lor.

    ROMÂNI!
    Numai voi, uniţi, vă puteţi apăra drepturile şi libertăţile!
    Numai voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi capitalul de care aţi fost deposedaţi prin Legea 15/1990!
    Numai voi, uniţi, vă puteţi apăra patrimoniul economic naţional!
    Numai, voi, uniţi, vă puteţi lua înapoi ţara, care v-a fost furată şi vândută de către guvernanţi!
    Uniti-vă, manifestaţi, în toate localităţile ţării, organizat, cu respecarea legii, şi cereţi oprirea, imediată, a „privatizărilor”, a vânzării avuţiei voastre!

    Cereţi abrogarea tuturor prevederilor din acordurile cu FMI şi alte organisme internaţionale, prin care statul român este obligat să scoată la vânzare capitalul furat de la cetăţenii săi!

    Cereţi demiterea, imediată, a tuturor administratorilor regiilor autonome şi societăţilor comerciale cu capital de stat care lucrează cu pierderi, a tuturor miniştrilor care au în subordine astfel de regii şi societăţi comerciale!

    Cereţi trecerea întregului capital aflat, încă, în aşa-zisa proprietate privată a statului, în proprietatea voastră, a Fondului Naţional de Capital Distributiv şi a Fondului Naţional de Pensii Publice!

    Dr.Ec.Constantin Cojocaru
    19 februarie 2013.