Politică

Polonia a desființat Consiliul pentru Prevenirea și Combaterea Discriminării. În România CNCD amendează patrioții români

imagesPrin hotărârea din 27 aprilie, guvernul polonez a abolit Consiliul Nediscriminare. Instituția fusese înființată la 1 ianuarie 2011 în perioada mandatului prim-ministrului Donald Tusk, reprezentat al Partidului Platforma Civică, în prezent președinte al Consiliului European.

Potrivit ministrului sportului Ryszard Szuster “Consiliul nu era decât o structură care coordona activitățile instituțiilor, autorităților locale și alte entități care se ocupau de prevenirea și combaterea discriminării și intoleranței”.

Recent, fostul Secretar General al NATO (1995-1999) Javier Solana a declarat în cadrul unui interviu oferit publicației spaniole El Pais că “epidemia” de nationalism și anti-europenism este în creștere în Polonia și Ungaria, acuzând actualul partid de guvernare din Polonia (PiS) și Fidesz din Ungaria de erodarea sistemului democratic sub pretextul apărării suveranității naționale.

Desființarea Consiliului Nediscriminare a fost aprobată de prim-ministrul conservator Beata Szydlo. Decizia va intra în vigoare începând cu 1 iunie 2016. (…) Pe când și în România o lege pentru desființarea CNCD?

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Polonezii si ungurii sunt patrioti iar in Romania sunt promovati in toate posturile importante numai tradatori de tara!

  • Spre deosebire de polonezi si unguri, romanii nu-si fac auzite vocile in strada, ci doar online. Concluzia: Romanii trebuie sa dovedeasca prin fapte ca sunt patrioti si ca nu mai vor tradatori nici in posturile publice, nici la tv.