Politică

PNL și USR – Opoziția împotriva României

La începutul lunii august, în presă a apărut ”pe surse” informația că Guvernul Dăncilă îi va propune pentru funcția de comisar european din partea României pe Dan Nica și pe Rovana Plumb. Guvernul a ales să facă două propuneri și nu una, cum era normal, pentru a respecta politica de gen impusă de noua președintă a Comisiei Europene. Aceasta a declarat că-și dorește 14 comisari barbați și 14 femei.


Din acel moment s-a dezlănțuit o furtună mediatică în care Dan Nica și Rovana Plumb au fost prinși. Mai întâi, Rareș Bogdan și Sigfried Mureșan au anunțat că propunerile României vor fi din start respinse de Ursula van der Leyen.

A urmat întâlnirea dintre premierul României și șefa Comisiei Europene, Ursula van der Leyen și, după această întâlnire, presa de dreapta a titrat: ”Dăncilă chemată la ordine, Plumb și Nica respinși”.

G4media anunţa: „Dăncilă insistă cu candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european, deși Ursula von der Leyen i-a transmis că vulnerabilizează Comisia Europeană. Dan Nica, ieșit din cursă”.

EurActiv.ro citează EurActiv.com și titrează: „Nica şi Plumb ar fi fost respinși pentru funcția de comisar”.

Realitatea TV –Rareș Bogdan aruncă bomba: Propunerile lui Dăncilă pentru Comisia UE, neacceptate la Bruxelles”.

Practic, presa românească a fost inundată cu fake news-ul cum că propunerile PSD au fost respinse. Spre finalul lunii august, atacurile s-au concentrat pe Rovana Plumb, candidatul cu șansele mai mari.

În timp ce PNL era în roșu și atacau atât PSD cât și pe Rovana Plumb, USR și mai ales PLUS-ul lui Cioloș împingeau în față soluția Luminița Odobescu. Aceasta este ambasadorul României la UE și o apropiată a lui Dacian Cioloș, dar și de grupurile de interese franceze de la Bruxelles.

Astfel, interesul PNL de a face gălăgie împotriva PSD, pe orice temă, s-a împăcat foarte bine cu interesul lui Dacian Cioloș de a impune un comisar din partea României dar care să fie sensibil la problemele Franței.

Deși nu exista nimic oficial, presa românească era plină de știrea că Rovana Plumb va fi respinsă de șefa comisiei. Chiar cu o zi înaunte să aibă loc interviurile cu candidații la funcția de comisar european, Digi 24 anunța deja că Rovana Plumb a fost respinsă.

În ziua în care șefa Comisiei Europene a anunțat că Rovana Plumb va fi comisarul european pentru Transporturi, Opoziția s-a mai liniștit puțin dar, spre seară, USR-PLUS a trimis o scrisoare deschisă în care ne anunța că nu va vota propunerea guvernului României în plenul PPE. Ca să nu piardă acest tren, cei din PNL au ieșit și ei cu același discurs.

După ce reprezentanții PNL au votat anul trecut împotriva României în plenul PE, acum vor face acest lucru din nou. PNL și USR reușesc cu brio să exporte conflictele politice interne în Europa. Aceste două partide reprezintă Opoziția, dar în momentul de față vorbim de o opoziție împotriva României.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Desi USR si cazutul PNL sint in solda straina, era corect sa precizati si ce fel de cetatean roman e individa care a votat fecalizarea institutionalizata si obligatorie a romanilor – madama Plumb, carer a actionat cca o bovana, adica bovina.
    Nu doar talmudist-babiloniana dar si masoana.
    Nu are treaba cu romanii si cu Romania decat sa o calareasca si sa o foloseasca pentru cauza sionista – acapararea de tribul lor mondializat, prin orice mijloace a tuturor bunurilor si resurselor si exploatarea dobitoacelor cu chip de om – “genilii” ca au hotarat rabinii sa nu mai foloseasca termenul de goim ca sa ascunda politica actuala de cea istorica bine cunoscuta dar ascunsa prin coruptie, santaj si frauda intelectuala.