Politică

Petre Caluian: „Nu vă mai bateți joc de Istoria noastră!”

Extraordinar… pe momentul solemn de „reculegere” mimat de Johannis, când s-a lăsat liniștea peste Piața Arcului de Triumf, o voce – una singură, s-a ridicat din mulțime și și-a luat zborul trecând ca o pasăre a libertății peste capetele zgribulite ale oficialităților regimului de ocupație: – Nu vă mai bateți joc de istoria noastră! Am fost militar la…



… și aici, din studioul televiziunii (A3) au ridicat calea pe „zgomot de fond” și au ingropat strigătul disperat al omului ăla, care nu mai suportă mascarada la care regimul de ocupație ne silește să asistăm.. ca popor infrânt.

Gauleiterul puterilor de ocupație, armata de ocupație, oficialitățile regimului de ocupație, serviciile secrete ale ocupantului, intreg aparatul politic, militar și administrativ instalat de marile puteri intr-o Românie invinsă, s-au strâns la Arcul de Triumf, pe sub care cu 100 de ani in urmă treceau trupele victorioase ale Armatei Române care ne-au scris Istoria, pentru a-și savura momentul de putere.

E strigător la cer! Simt un rău fizic.. la ce umilință suntem supuși.

Este o retrăire peste timp, a unor momente despre care știam doar din cărți, in care, spre umilirea poporului cotropit, armatele puterilor de ocupație defilau pe sub Arcul de Triumf al invinsului, pentru a marca și simbolic cine este stăpânul…

Later edit:

Cu o intârziere de două zile am aflat ce a strigat omul acela in piață. Iată:

„O să vindeți țara asta! De prietenii tăi Johannis, de spionii germani și alții! Sunteți slugi! Nu vă mai bateți joc de istoria noastră, de eroii noștri. Am fost ofițer radar pe radarele NATO. Criminalilor!”

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Prietene, nu te (mai) ambala în ceea ce privește stânga politică românească (fie vorba între noi, ideologia de stânga a stângii românești nu este nici pe departe de stânga)!
    În martie 1991, Parlamentul și președintele de atunci au adoptat și publicat Legea nr. 28, hotărâre ce a consfințit acceptul României de aderare la Corporația Financiară Internațională (CFI), un accept ce consfințea acest Acord sau Statut.
    Nu știi cine/ce anume este CFI, respectiv Corporația Mondială?! Nu ești conștient ce anume presupune acest accept prin care, implicit, România devenea Corporație, parte a Orânduirii Mondiale?! Nu-i bai…rămâne să cercetezi, să te informezi și să conștientizezi!
    Mai ții minte, prietene, cine conducea România, în anul de grație 1991?!

  • Vocea aceea a fost a ta, a mea ,a lui, a noastra, a celor care ramanem aici,care suntem adevarati romani, care credem in viitor.
    Trista aniversare.
    Doamne ajuta sa fie ultima de acest fel.

  • Si culmea este ca am ajuns sclavi sub ocupatie straina, nu prin infrangere militara si capitulare, asa cum s-a intamplat adesea in Istoria noastra, ci prin cedarea totala a suveranitatii si resurselor tarii de catre Iudele care ne conduc vreme de 30 de ani, care apoi au fost legitimate prin vot de conationalii nostri! Imi este clar, ca suferim de Sindromul Stockholm, ca neam!

  • Stimați colegi, toți aveți dreptate. România este în prezent colonie, și nu cred că mai are forța să se descompune.Lumea fierbe, lupta dintre vechi ( SUA, Europa de Vest ) și nou ( China, Rusia,…) va duce inevitabil la un conflict major. Sa ne rugam, să acționăm ,așa încît in urma acestui conflict Romania să-și recapete locul cuvenit in aceasta lume. Eu cred totuși în viitorul României. Strămoșii noștrii ne-au lăsat o moștenire extraordinară, care va atîrna foarte mult in balanta viitorului.

  • Stimați colegi, toți aveți dreptate. România este în prezent colonie, și nu cred că mai are forța să se descolonizeze.Lumea fierbe, lupta dintre vechi ( SUA, Europa de Vest ) și nou ( China, Rusia,…) va duce inevitabil la un conflict major. Sa ne rugam, să acționăm ,așa încît in urma acestui conflict Romania să-și recapete locul cuvenit in aceasta lume. Eu cred totuși în viitorul României. Strămoșii noștrii ne-au lăsat o moștenire extraordinară, care va atîrna foarte mult in balanta viitorului.