Politică

Pericolele adoptării legii parteneriatului civil

h “Proiectul de act normativ privind reglementarea parteneriatului civil il are ca initiator pe deputatul independent Remus Cernea si a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pe 7 aprilie 2015. La Camera Deputatilor, camera decizionala, proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, pe 21 aprilie 2015 a fost avizat negativ de catre Comisia pentru drepturile omului si in aceeasi zi a fost avizat favorabil de Comisia pentru munca si protectie sociala de la Camera. Abtinerile si voturile pentru sunt voturi curajoase, deci ar fi 11-48, ceea ce inseamna aproape 20% din voturi, ceea ce e un inceput de schimbare“,  a anuntat R. Cernea

1. Parteneriatul civil “arunca in aer” legislatia civila a relatiilor sociale, care stabileste ca familia se intemeiaza numai pe casatoria intre un barbat si o femeie.

Prin adoptarea Noului Cod Civil, Parlamentul si-a exprimat deja optiunea de politica legislativa in ce priveste relatiile de familie, reglementand ca unica forma de convietuire recunoscuta, casatoria intre persoane de sexe diferite – in conformitate cu traditia sociala, culturala si religioasa a poporului roman. Formularea, fara echivoc, se regaseste in art. 259 si 271 C.C. De asemenea, familia se intemeiaza exclusiv pe casatorie, conform art. 258 C.C. si art. 48 din Constitutie.

Acceptarea concubinajului hetero- si homosexual ca forma legitima de convietuire ar acorda acestor relatii statut de „familie” si ar duce la rescrierea intregului drept al familiei, desfiintând o norma sociala bi-milenara. Acest lucru ar avea efecte sociale similare ca gravitate unei lovituri de stat sau unei abandonari a suveranitatii nationale, fapte care sunt considerate inalta tradare.

2. Parteneriatul civil deschide calea spre “casatoria” intre homosexuali, adoptia de copii si reproducerea asistata, pentru aceste cupluri. Legalizarea uniunilor civile nu este altceva decat primul pas spre casatoria intre persoane de acelasi sex; o tactica pentru a face acceptabila, incetul cu incetul, aceasta idee. În toate tarile unde s-a legalizat parteneriatul civil, s-a legalizat si casatoria intre persoane de acelasi sex, sau se fac presiuni uriase in acest sens.

In 1998, Elisabeth Guigou, initiatoarea proiectului de lege privind parteneriatele civile in Franta, a jurat ca acest pas nu va duce la legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Si iat-o in 2012: cu ocazia legalizarii casatoriei intre persoanele de acelasi sex si a adoptiei de copii pentru cuplurile gay, ea a recunoscut ca in 1998 a mintit pentru ca altfel… parteneriatele nu ar fi fost adoptate!

Initiatorii din România sunt, cel putin, sinceri: “Eu am deja în vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. În Franta, mai întâi a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an a fost adoptata legea privind drepturile cuplurilor de acelasi sex de a se casatori.” (Remus Cernea, initiator al propunerii legislative privind parteneriatele, declaratie pentru Mediafax, 12 aprilie 2013).

3. Parteneriatul civil duce la de-motivarea cuplurilor heterosexuale de a se casatori, ceea ce afecteaza drepturile si interesele copiilor

„Partenerii” vor avea toate drepturile materiale conferite de casatorie, însa niciuna din obligatiile aduse de încheierea casatoriei. Acest motiv, împreuna cu usurinta cu care parteneriatele civile se pot desface, vor duce la confuzarea si de-motivarea tinerilor în a se casatori si a-si ramâne credinciosi.

„Parteneriatul” distanteaza interesele cuplului de nevoile si interesele reale ale copiilor, care au prioritate, conform legislatiei internationale. Marirea numarului de copii nascuti si crescuti in afara casatoriei are consecinte nefaste asupra acestora:

93% dintre copiii nascuti in familii unde parintii sunt casatoriti la nastere inca traiesc cu ambii parinti, in familii intacte, cand ajung la 16 ani. In contrast, doar 11% dintre copiii nascuti in familii unde parintii traiesc in concubinaj la momentul nasterii vor mai locui cu ambii parinti la 16 ani

4. Parteneriatul civil duce la legalizarea poligamiei, a casatoriei incestuoase si a pedofiliei

Daca acceptam excluderea din legislatia familiei a criteriului moralei si traditiei culturale iudeo-crestine, pentru a le inlocui cu simpla satisfacere a unei cereri, nu exista niciun motiv pentru care parteneriatul sa fie limitat doar la doua persoane.Anularea normei heterosexuale, care este o norma sociala validata istoric, va duce în scurt timp si la anularea monogamiei; aceasta va sta la baza legiferarii poligamiei si a uniunilor incestuoase realizate prin “consens”.

5. Parteneriatul civil duce la incalcarea libertatii de constiinta a notarilor si functionarilor publici

Propunerea legislativa nu protejeaza constiinta profesionistilor care vor fi chemati sa incheie parteneriatele civile – notarii. Astfel s-ar incalca un drept fundamental, constitutional, acela la libertatea constiintei.

Nici macar nu este necesar ca cineva sa fie crestin ca sa se opuna uniunilor sau casatoriilor
intre persoane de acelasi sex. Acest refuz rezulta dintr-o judecata morala a constiintei, fondata in general pe observarea realitatii naturale, care este independenta de religii.”

Autor: Horea Dan

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Eu nu platesc un parlamentar pentru ideile lui homosexuale.Daca vrea asta sa plece in america oriunde vrea el dar nu in Romania.In viitor cand cineva candideaza pentru un loc in parlament sa declare ca nu este homosexual si sa aduca de la doctorul neurolog ca nu are probleme psihice.

  • Parlamentarul asta cred ca gandeste cu c…u,de cand e alesul cui l a votat,numai tampenii propune.De ce oare ANORMALITATEA trebuie acceptata drept NORMALITATE?

  • am o singura intrebare pentru acest “proxenet” de scoala noua si pentru cei care s-au botezat in cristelnita care-l sustin (cei botezati cu briciul au o scuza!): Bai baiete, da’ nevasta-ta ce zice?

  • Acest Cernea este un nenorocit,nu imi pot explica cum a ajuns deputat…probabil si-a pus curul ala jegos la bataie pe la ceva secta pro occidentala…oricum la cum se plang colegi lui ca miroase Cernea asta cred ca este vorba de ceva secta zoofila…rusine celor care l-au votat