Politică

Pentru cine nu știe, cuvântul „șmecher” este de origine germană!

Se întrec comentatorii politici cu laudele la adresa consilierei pe probleme juridice a președintelui Klaus Iohannis. O anume doamnă Simina Tănăsescu. Aceasta i-a dat un sfat măreț. Să decreteze anularea deciziei CCR. Pe motiv că unul dintre judecători ieșise din termenul legal. O nebunie! Lui Klaus Iohannis i-a plăcut. Și trece la fapte. După cuvenitele declarații.



De această dată, un lucru este cert. Pentru a face un raționament logic, o persoană, oricare ar fi ea, nu trebuie să aibă studii juridice. Este necesar doar bunul simț. Și buna credință. Dacă nu există intenții ascunse, atunci un raționament logic l-ar fi putut conduce pe domnul Klaus Iohannis la o concluzie corectă. Și ar fi reacționat în consecință. Să vedem însă ce talmeș-balmeș a ieșit din combinația toxică dintre un consilier în realitate nepriceput în drept constituțional sau rău-voitor și un președinte nici el deprins cu Legea Fundamentală și, cu certitudine, rău intenționat.

Președintele Klaus Iohannis, sfătuit de consiliera sa, după ce a fost confruntat cu decizia CCR universal și imediat obligatorie, a decis să nu o revoce pe șefa DNA, ci să recurgă la o mare șmecherie. Pentru cine nu știe, cuvântul „șmecher” este de origine germană. În ce constă această șmecherie? Conform celor doi, Curtea Constituțională nu avea dreptul să ia decizia revocării. Pentru că ea nu ar fi fost legal constituită. Motivul invocat este că unuia dintre judecători îi expirase de mult timp mandatul, iar Curtea Constituțională nu l-a revocat. Votul ei fiind nul de drept, și decizia devine nulă. Deci Klaus Iohannis, conform acestei logici, nu încalcă Constituția nerevocând-o pe Laura Codruța Kovesi. Ci Curtea este cea care a încălcat Constituția, nerevocându-l pe judecător și nesolicitând la timp înlocuirea acestuia. Mai mult decât atât. L-a mai sfătuit faimoasa consilieră, plătită din bani publici, să facă pasul următor. Președintele ar trebui, conform acesteia, să emită un decret prin care el însuși să constate nulitatea deciziei CCR. Să luăm puțin la bani mărunți toată această construcție, aparent logică.

1). Începând cu sfârșitul, trebuie să spunem că în Constituție sunt strict prevăzute situațiile în care președintele poate emite decrete. El nu are sub nicio formă dreptul de a emite un decret prin care ar putea declara vreodată invalidă o decizie CCR. Deci asta cade. Din capul locului. O soluție total eronată. Ca să nu îi spun tâmpită.

2). Dacă de mult timp Curtea Constituțională a României funcționează ilegal, pentru că unul dintre judecători nu ar mai avea dreptul de a face parte din această instituție, atunci, în consecință, e cât se poate de logic că niciuna dintre deciziile CCR din tot acest interval de timp nu este valabilă. Deci nu ar fi vorba doar de cea vizând revocarea doamnei Kovesi. În cauză, respectând această logică, sunt zeci de decizii. Știți care este cea mai importantă dintre ele? Decizia CCR prin care această instituție a validat câștigarea alegerior prezidențiale de către Klaus Iohannis. La acea dată, conform logicii doamnei consilier, preluată de președinte, Curtea Constituțională nu mai era constituită legal. Ca să vezi! În aceste condiții, cum ar putea oare un președinte, el însuși invalid, să invalideze o decizie CCR? Dacă adoptăm această logică și această teorie, atunci pur și simplu Klaus Iohannis trebuie să-și facă bagajele și să plece de la Cotroceni. Iar doamna consilier juridic, angajată acolo de un președinte invalid, ar trebui să dea banii înapoi. Pentru că nici ea nu a fost legal pusă în slujbă. Și tot în aceeași logică, este de neînțeles de ce atât Klaus Iohannis cât și PNL, după ce ar fi fost constatată ilegalitatea în care se găsește Curtea, au continuat să o sesizeze privind pretinsa sau reala neconstituționalitate a unor acte normative promovate de majoritatea parlamentară.

Se observă ușor din cele expuse mai sus de către orice persoană de bună credință, cu sau fără pregătire în drept constituțional, că de la Cotroceni se promovează un întreg talmeș-balmeș, care poate arunca România lieteralmente în aer. Oare de ce? Sunt întrebat frecvent de moderatorii diverselor televiziuni de știri de ce cred eu că generează Klaus Iohannis toată această nebunie. În subtext se sugerează că am asista la un act de sinucidere politică. Nu este așa.

Klaus Iohannis știe ce face. În timp ce lume îl condamnă atât în România cât și în străinătate că încalcă flagrant Constiuția, săvârșind cea mai gravă crimă pe care o poate face un președinte, Klaus Iohannis, afirmând că CCR funcționează ilegal, încearcă să acrediteze ideea prin inducerea unei grave confuzii, că, de fapt, Curtea este cea care a greșit iar el apără Constituția și încearcă să repare lucrurile. Iar acest scenariu poate să prindă. În al doilea rând, Iohannis mută în acest fel ținta oprobiului public într-o altă direcție. În fine, în al treilea rând, pentru a fi și mai sigur că diversiunea reușește, tot el și aproape simultan a lansat o altă bombă. Numirea, peste capul majorității parlamentare, a unui nou șef SIE, care este unul dintre liderii politici ai acestei majorități. Altă temă de balamuc. La propriu.

Și când te gândești că mult timp puteam să jur că domnul Klaus Iohannis, spre deosebire de Traian Băsescu, indiferent de obiectivele sale politice sau de altă natură, va respecta nemțește litera și spiritul Constituției! Se dovedește că este mai rău decât Traian Băsescu. Dar și mult mai inabil.

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • demisia acestui strain de neam se impune cu maxima urgenta !!!
    este o datorie de onoare, de patriotism, pentru fiecare român, sa solicite imperativ plecarea acestui strain parvenit, cocotat ca paduchele-n frunte de strainii lui, in fata unui popor, pentru care nu are nici o treaba, decat subminarea lui !
    este o datorie de onoare si patriotism, de a nu permite acestui strain de neam, werner, sa-si termine mandatul de subminare a poporului nostru, oferit in 2014 de catre strainii lui, care au ocupat tara si institutiile statului ca lupii la oi , prin minciuna si viclenie si….”valori” occidentale !!!

  • si ce va mirati asa de sfatul “consiglierei”? cautati-le CVurile tocatorilor de frunze la caini de prin administratia prezidentiala! toti sunt trecuti pe la scoala lui soross,; adica niste tradatori ordinari de care nu se poate scapa decat prin lustratie cum a facut Turcia. abia atunci se va face Roamnia bine; nu platind niste cozi de topor globaliste!

  • Constitutia se respecta in LITERA si SPIRIT. Imperativ si deodata!
    Precum in Cer asa si pe Pamant, pe fondul geometriei sacre, Legea din Cer asa si Legea pe Pamant, Spirit, Litera.
    Numa-n LITERA, e tocmeala invalida! (aici e smecheria). Musai si in SPIRIT, ADEVAR! Cumulativ.
    Un presedinte are obligatia sacra sa respecte cu sfintenie LEGEA FUNDAMENTALA A TARII, respectiv LITERA si SPIRITUL CONSTITUTIEI.
    Nerespectarea CONSTITUTIEI, atrage “ope legis” DECADEREA din dreptul de a mai fi presedinte. Clar ca lumina zilei.

  • si Traian Basescu flutura Constitutia, da numa-n litera. O purta la piept. Pe ea, Constitutia.

  • unii dormeau cu Constitutia sub perna, altii stau cu curu pe/la Constitutie. Constitutia si streangul.

  • Pai, Turcia a fost macinata de ATENTATE, gratie MISCARII GULENISTE (GULEN, apropiat al lui SOROS). Conflictele interinstitutionale de natura JURIDICA sunt intretinute … sa-nteleg, gratie unor demersuri – “sarcini ingrate”, initiate prin ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA SCOLITA, FINANTATA – MARCA INREGISTRATA “SOROS” … CU SALARII DIN BANI PUBLICI … in conditiile in care tara arata ca dupa razboi, fara investitii concrete generatoare de locuri de munca decente, crestere economica reala. Criza interinstitutionala de natura juridica se DOVEDESTE a fi creata, intretinuta in SCOPUL obtinerii HAOSULUI, ANARHIEI, din partea MISCARII SOROSISTE. E justa miscarea?!
    Cu ocazia solutionarii spetei pe ORDINEA DE ZI, privind denigrarea CCR – GARANTUL SUPREMATIEI CONSTITUTIEI, prin petitia care atenteaza la legitimitatea unui mandat apartinand unui judecator CCR, SA SE PUBLICE C.V.-urile SALARIATILOR ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE, in baza principiului constitutional “Nimeni nu este mai presus de lege”, in speta, nici salariatii administr. prezidentiale, nici ONG-urile finantate de Soros & CO, NICI DOREL.

  • L-am votat pe Klaus, nu pe SOROS, nu consilieri care-si atribuie sarcini ingrate. Mentionez expres ca nu mictionez pe VOT!