Analize și opinii Politică

Oprea vrea sa convoace 500.000 de rezervisti

La sfarsitul lunii august, Exploziv-News facea o dezvaluire ca parea socanta la vremea aceea. Anume ca Romania se pregateste de razboi si ca, mai mult, va trimite in lupta peste 500.000 de rezervisti, constituiti intr-o Garda Nationala, conform unui ordin al ministrului Gabriel Oprea. Se punea problema, de ce sa trimitem rezervisti daca acum un razboi modern se poarta fara prea multe trupe terestre si, apoi, de ce sa mobilizam rezervisti cand tara noastra inca mai are armata activa, formata din voluntariat?
Cu ocazia asta, facand mici investigatii – nu trebuie sa fii un specialist pentru a afla asta – am aflat ca efectivele militare din 2010 sunt insuficiente in caz de conflict armat, raportat la anii cand armata era obligatorie. Astfel, numai 34% din efective sunt prezente acum sub arme fata de anii cand se asigurau peste 100.000 de militari per contingent. Ceea ce facea ca in cazul unui conflict armat, la cei 100.000 de militari aflati sub arme sa se adauge progresiv inca patru contingente aflate in rezerva, ceea ce ar fi condus la o mobilizare imediata de aproximativ 500.000 de militari, urmand ca restul pana la un milion sa se faca in maximum 30 de zile de la declansarea conflictului, conform legislatiei de pe vremea lui Ceausescu. Mobilizarea generala mai aducea, la randul ei, inca 3-4 milioane de apt combatanti.

Tot cei de la E.N. au intrat si in posesia unui document, care certifica faptul ca Oprea si actualul guvern se pregatesc – pe ascuns – de razboi si urmaresc o mobilizare masiva a rezervistilor. Un astfel de document, precum cel alaturat – in fap, o circulara – a fost transmis in toate judetele. Interesant e faptul ca dupa ce documentul prezentat a fost considerat imediat a fi un fals de catre cei din Ministerul Apararii, la inceputul lunii septembrie au inceput convocarile rezervistilor pentru asa zise verificari “de rutina”.

In perioada 1-3 septembrie, in judeţul Iaşi, a avut loc un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare. Activitatea se desfăşoara in baza Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare şi a hotarării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi in planurile de mobilizare vor fi chemaţi la unităţile militare din judeţ, timp de cateva ore, pentru actualizarea datelor de evidenţă militară. Din informatiile obtinute rezulta ca este vorba despre persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani!

Ordine de prezentare la oficiile de recrutare au mai primit si rezervisti din Neamt, Constanta, Ilfov, Bucuresti, Dolj, Tulcea, Vrancea. Asa ca specificatia “in caz de mobilizare si razboi” din documentul prezentat mai sus devine una foarte grava, mai ales ca Romania se pregateste pe sest de intrarea in razboi. Nu trebuie uitata ca recent, in cadrul unei declaratii, Traian Basescu a anuntat ca in cazul unui conflict cu Iranul, Romania va lua partea Israelului, fapt pentru care Simon Peres i-a multumit presedintelui nostru.

Daca luam in calcul si declaratia lui Ahmadinejad, care a spus ca are date de la serviciile secrete ca razboiul va incepe in mai putin de doua luni, atunci ne putem astepta ca in Romania, ordinele de mobilizare “sa curga” si nu numai in judetele mentionate de noi, ci in toata tara.

Sursa: agentia.org

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu

  • INCA MAI SURPRINDE IDEEA DE “AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”?

    Situatia era evidenta in mod deschis, pe fata, deja inca din 2001. Restul … urma sa fie doar o chestiune de timp. O simpla succesiune de detalii de rutina.
    Am atras atentia intr-un cerc restrins la vremea respectiva si o fac acum in mod public aici, ca: “razboiul din Irak nu a avut drept scop nici “anihilarea terorismului international”, care nu exista, a fost si ramine o pura inventie, si nici petrolul din Irak, care nu este cine stie ce, doar 113 miliarde de barili, aproximativ 8% din rezerva mondiala, ceea ce ar fi asigurat consumul mondial la nivelul anului 2004 doar o perioada de trei ani si jumatate. (De altfel nici nu s-a exploatat mai nimic din acest petrol sub ptetextul “instabilitatii politice a zonei”, probabil acest petrol fiind rezervat pentru adevaratul razboi ce va sa vina, Israelului si partenerilor comerciali traditionali ai Irakului.)
    Sigur ca Statele Unite ar fi putut beneficia de o periada mai indelungata de acest petrol, insa orice specialist in strategie militara si orice economist serios, pot confirma ca povestea asta cu petrolul ramine o miza mult prea mica pentru o mobilizare de forte, un numar de victime si mai ales o cheltuiala atit de mari. Altceva trebuie sa fi fost la mijloc, si intr-adevar asa a fost.
    Expertii militari americani au constatat inca din perioada Razboiului din Vietnam ca se confrunta cu o seriasa problema si anume “recrutarea de efective militare”. Situatia nu s-a inbunatatit de atunci, ba chiar din contra, boom-ul informational, aparitia intenetului, modificarile de constiinta la nivel planetar nu au ajutat cu nimic aristocratia militar industriala in rezolvarea acestei probleme mult mai serioasa decit credeti. Era din ce in ce mai evident ca rolul “armatelor conventionale” devenea pe zi ce trece mai redus in derularea celui de-al treilea razboi mondial.
    Era deci evident ca atentia generalilor de la Pentagon si mai ales a elitei financiare se va indrepta catre alte “solutii”. Este unul din motivele pentru care al treilea razboi mondial, a si tot fost… aminat. Iar una din aceste “solutii” a fost si este inca aceea a formarii si antrenarii “armatelor private”. Irak, nu a fost altceva decit un excelent “teren de instructie”, pe viu si in timp real a acestui “tip nou” de armate, gen “Black Water”. (Sau BGS). Evident, tot pe… cheltuiala statului, dar la dispozitia… exclusiva a elitelor.

    Lumea se arata surprinsa, desi nu ar trebui sa fie. Reiau aici un fragment din scrisoarea lui Albert Pike adresata lui Mazzini, inca din 1871 cu privire la planificarea celor 3 razboaie mondiale, pe care am reprodus-o chiar aici, pe acest site, razboaie din care primele doua s-au consumat in conformitate cu planificarea initiala:

    http://gandeste.57studio-dev.com/gandeste/bancile-centrale-pe-ce-lume-traiesti-dumneata-domnule-cristian-paun/10430

    “Al treilea si definitiv razboi mondial, va izbucni plecind de la infruntarile intre sionistii politici si conducatorii musulmani. Acest conflict de o asemenea forma incit Islamul si Sionismul Politic sa se distruga unul pe altul, si de asemeni va obliga alte natiuni, inca odata si mai divizate in aceasta privinta sa intre in lupta pina in punctul de a se termina fizic, mental, moral si economic… Vom elibera pe nihilisti si pe atei, si vom provoca un formidabil cataclism social care in toata oroarea sa va arata clar natiunilor efectul ateismului absolut, origine a comportamentului salbatic si de cea mai singeroasa confuzie. Atunci in toate partile, cetatenii obligati a se apara de minoria mondiala de revolutionari, ii vor extermina pe acesti distrugatori de civilizatie, si multimea, deziluzionata de crestinism, al caror spirite deiste vor fi din acel moment debusolate si ansiosi pentru un ideal, dar fara sa stie unde sa-si faca adoratia, vor primi lumina adevarata, prin manifestarea universala a doctrinei pure a lui “Lucifer” scoasa la vederea publica intr-un sfirsit. Aceasta manifestatie va rezulta din miscarea reactionara generala, care va urma distrugerii crestinismului si ateismului, ambele cucerite si distruse in acelasi timp.”

    Situatia s-a schimbat putin de atunci, dar intr-un sens nedorit: “al treilea razboi mondial”, aminat in citeva rinduri in ultima decada, nu mai este doar o chestiune de “obtiune” a unor “elite demente” sau intregi la cap. A devenit o chestiune “inevitabila”. Am spus-o si in preambulul articolului meu cu privire la “Proiectul Phoenix”:

    http://gandeste.57studio-dev.com/proiectul-phoenix/proiectul-phoenix-–-romania-lor-si-romania-noastra/7541

    Ne aflam in situatia in care “scapa cine poate”. Elitele din toata lumea sint perfect constiente de asta si se pun la adapost fiecare cum pot mai bine. Dublarea aproape a pretului aurului in numai un an o dovedeste cu virf si indesat, daca mai era nevoie de astfel de “dovezi”. (Vom ajunge sa ne fie “dor” de zilele cind inca mai puteam cumpara o piine cu doar o mie de dolari americani). Unii deci se “pun la adapost” cumparind masiv aur, fara sa-si puna o intrebare simpla si de bun simt: “ce anume vor cumpara cu acest aur?” Restul lumii, cel putin in Romania, priveste cu… amuzanta uimire, la informatii de genul: “Romania se pregateste de razboi”. Sigur ca se pregateste. Toata lumea se pregateste de razboi. Numai cine nu vrea sa vada nu vede asta.
    Nu asistam la nici o “criza ciclica”, economica politica sau sociala. Ne aflam in fata ultimilor momente ale acestui “tip” de civilizatie. Va veni in scurta vreme o zi in care ne vom trezi de dimineata si NIMIC NU VA MAI FI CA IERI. Absolut nimic. “Razboiul de guerila” va fi o realitate cotidiana mai ales in mediile urbane. Pistolul sau pistolul automat atunci, vor fi la fel de comune ca si telefonul mobil acum. (Atunci e greu de presupus ca repetitoarele de telefonie mobila vor mai putea functiona).
    Principalele tactici si tehnologii militare de razboi care s-au folosit in al doilea razboi mondial, cel putin la inceput, au fost verificate intr-un fel de “repetitie generala” in Razboiul Civil din Spania. Unul la fel se “stupid” si de “neinteles” la acea vreme. Una din tacticile “testate” atunci spre exemplu, a fost aceea a “descurajarii prin bombardarea maisva a populatiei civile”, (bombardamentul din Guernica), o noutate a momentului.
    “Razboil din Irak” nu a fost decit o “replica” a celui din Spania. Un “preludiu”. Urmeaza… “fuga”. Daca se mai intreaba inca cineva “cum va fi acest “al treilea razboi mondial”, nu-i pot raspunde decit atit: la inceput cel putin, vor fi spectaculoase miscari de trupe si un imens spectacol mediatic, dupa care va urma un lung si distrugator razboi de exterminare “fizica, mentala, morala si economica” exact cum a fost planificat de Pike. Un “razboi de guerila urbana” absolut identic celui deja experimentat, analizat, intens mediatizat si documentat din Irak. Exista de altfel si citeva “scenarii de film” apocaliptice, finantate si aruncate pe “piata”, care pot fi consultate gratis pentru cine doreste mai multe detalii in acest sens.

    Cind se va intimpla asta? Curind. Ar trebui insa intrebati respectabilii domni care se intilnesc… asa pe nepuse masa, in aceste momente chiar aici la Bucuresti. Caci, de data asta, razboiul are si o data precisa. E tot ce pot sa spun deocamdata. Cel putin legat de asta.

    Mai am insa de precizat ca inca se mai poate evita toata aceasta “nebunie”. Ca exista la actualul nivel de dezvoltare “tehnologica” suficiente resurse care sa permita o tranzitie acceptabila la urmatorul stadiu existential al umanitatii. Ca indiferent de natura convulsiva sau pasnica a tranzitiei, absolut inevitabile, micile nuclee sociale, autosuficiente, prezentate de mine in “proiectul Phoenix”, vor fi singurele “tipuri” de organizare sociala, care vor permite un sistem social nou, neconflictiv, necompetitional si neexclusivist, dar mai ales sustenabil. Ca “marea intoarcerea LA TARA”, va fi una din putinele, extrem de putinele modalitati de supravietuire pe termen lung.

    Cristian Adrian Butusina