Politică

Oficial polonez: nu mai facem “politica de negri” cu SUA

Witold-WaszczykowskiMinistrul de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a criticat extrem de dur America într-un interviu acordat televiziunii publice TVP Info, declarând că țara sa refuză din acest moment să mai facă “politica de negri” impusă de peste Ocean.

După douăzeci și șase de ani de supunere în fața hegemoniei trans-atlantice, Polonia refuză să mai răspundă pozitiv ordinelor americane, relatează Daily Pole.

Witold Waszczykowski, Ministrul de Externe al Poloniei, a fost marți seara invitatul special în studioul televiziunii publice TVP Info. Ministrul s-a enervat când a fost întrebat de ce președintele țării, Andrej Duda, nu a fost primit la Casa Albă în timpul vizitei sale în America. Waszczykowski a declarat că țara sa refuză să mai facă “politica de negri” a Statelor Unite.

„Am renunțat să mai facem politica de negri cu America”, a declarat ministrul de Externe.

Polonia este dur criticată în ultima perioadă din cauza unor măsuri catalogate de liderii UE ca fiind “autoritariste” și “nedemocratice”.

Sursa: Sputnik.md

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • politicienii polonezi au coloana vertebrala,ai nostrii c-ar fii nebertebrati ar fii bine, dar eu nici nu-mi dau seama din ce subspecie fac parte,de unde au venit acestia…nu gasesc cuvinte sa-i cataloghez

  • Oficial polonez: nu mai facem “politica de negri” cu SUA

    Pai da , politica aia are cin’ s-o faca: slugoii din fruntea Romaniei.