Politică

Noua mișcare globalistă împotriva statelor

Asistăm la un atac fără precedent la adresa proprietății private și a libertății individului în interesul colectivismului social-ecologic! Cine mai apără economia de piață și cine mai propune soluții novatoare pentru salvarea capitalismului!



Capitalismul neoclasic este un vas jefuit ideologic și căpușat doctrinar, în derivă, pe care nu îl mai revendică nimeni! Doctrina “propriety sharing” a trecut de la valența “option”la imperativul “must”! De frica unui atac la adresa lor, marile corporații finanțează noua mișcare globalistă împotriva statelor, captive între interesele electorale și finanțările marilor concerne!

Jocul dublu al giganților mondiali slăbește autoritatea statelor și transformă guvernele și administrația în experimente ! Deciziile majorității sunt definite de opiniile on-line și nu de mecanisme constituționale validate – cum ar fi referendumul sau inițiativa parlamentară! Politicienii au ajuns la nivel global la cea mai mică cotă de încredere , iar capitalismul a devenit un arhaism ideologic nereformat! Nevoia de schimbare a întregului sistem global de gestiune a drepturilor și economiei trebuie să plece de la ideea de proprietate sfântă și nu de proprietate – drept temporar revocabil în interes public!

Exproprierile din România sunt făcute azi la nivelul grilei notarilor ceea ce prejudiciază grav proprietarul și nu am văzut nici un mesaj de revoltă a dreptei românești! Corporațiile financiare devin conglomerate incontrolabile în care la valori de sute de miliarde sunt circulate! Băncile au devenit în România cenzori ai fondurilor personale ale deponenților eliberându-le disponibilul doar în urma justificării folosirii banilor legitim! Sub mantia generoasă a luptei împotriva terorismului și spălării de bani , băncile se transformă în confidenți intimi ai operațiunilor financiare ale deponenților hărțuind clientul cu chestionare stupide! În același timp , lunar băncile transferă pachete imense de date către ANAF , conform codului de procedură fiscală , fără a verifica scopul preucrării , durata stocării datelor și procedura de ștergere operată de ANAF conform GDPR!

Aceasta este lumea în care trăim , în care opțiunea de centru- dreapta începe să devină un risc reputațional! Cine mai apară profesionistul corect , ce muncește 12 ore pe zi ca să dea de lucru la 10-200 de angajați , să plătească taxe și să obțină profit? El este prezumat în ziua de azi un hoț , un evazionist, un antiecologist! Sacrificiile întreprinzătorului corect sunt dinamitate de atacurile frecvente la adresa sa și el devine doar o variabilă în documentele băncilor – care nu îl finanțează, a statelor – care îl supracontrolează și subiect pasiv al bullingului economic al marilor concerne!

Autor: Ciprian Păun

Sursa: Ciprian Păun Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …si… virgula se pune imediat dupa cuvint, fara pauza… pauza se pune dupa virgula… asa ca, scuteste-ma! invata sa redactezi…