Politică

Next level of the game. După a 4-a rundă de proteste SRM: o societate civilă ‘apolitică’ se opune întregii clase politice.

bucuresti-proteste-rosia-montana-universitate-08Multa lume simte ca energiile descatusate de protestele din septembrie pot duce ‘jocul la next level of the game’. Desigur sistemul va incerca sa fure imaginea protestelor, va incerca sa deturneze prin emanatii sai, va incerca sa discrediteze adevaratul potential al acestor proteste.

Destui vin cu propuneri de buna credinta dar nu prea s-au informat temeinic, sunt amatori. Propunerile lor de ‘strategie pe termen lung’, sunt ca atare ‘nerealiste’, de multe ori naive.Cel mai greu este sa se faca o selectie corecta a echipei, acest joc este joc de echipa, totul se bazeaza pe selectia echipei. Marea majoritatea a celor care protesteaza, simt ca acest ‘domeniu ii depaseste’ si refuza sa intre in acest domeniu, ca sa nu se murdareasca, vor sa ramina apolitici, dar as spune ca nu vad padurea de copaci.

Cine sunt protestatarii dpdv politic? Sunt acei oameni care s-au saturat de toata mafiocratia, de intreaga clasa politica actuala, care nu mai vor nici usl nici pdl si nici alba ca zapada. Care sunt suficient de informati si inteligenti sa nu fie masa de manevra in lupta pentru ciolan, dintre gastile mafiocratiei. Noua generatie a dezvoltat anticorpi la manipulari pentru ca a crescut in 23 de ani de sistematice manipulari/diversiuni. Sunt parte din acea mare majoritate electorala care nu a votat, pentru ca nu a avut cu cine sa voteze.

Ce poate rezulta din aceste proteste dpdv politic? Pot rezulta partide noi, alternative adevarate la cleptocratie, dar NU acum imediat ci peste 1-2 aniDeocamdata tinerii si cei care fac Campania au inteligenta sa refuze orice politizare, sa urmareasca ‘trans-ideologic’, concret, scopul initial.

Pe masura ce sunt tot mai vizibile si mai mari energiile disponibile, este din ce in ce mai evident pentru cei care pina mai ieri erau apolitici ‘fanatici’, ca se poate trece la nivelul urmator. Este din ce in ce mai clar in acelasi timp ca protestele nu vor rezolva adevaratele probleme, cele structurale. Chiar daca se obtine ceea ce s-a cerut initial, adica salvarea Rosiei Montana, se acopera doar buba sparta si nu se trateaza cangrena. Problemele ecologice sunt doar simptome, coruptia e doar un mecanism.

Adevarata problema este lichidarea modelul neoliberal in versiunea sa mafiot-coloniala, acum toate partidele servesc doar interesele unor oligarhii maneliste de cumetrie, in simbioza cu marile oligarhii globale. Problema reala este inlocuirea acestui model cu politici care sa fie in interesul a 95% din populatie, nu in interesul ‘baietilor destepti cu fusul moral dat genetic peste cap’. Aceasta schimbare nu numai ca va duce la oprirea colonizarii economice, este in acelasi timp singura noastra sansa, sa nu ajungem din nou intr-un nou stat totalitar, intr-un ‘fascism corporatist’. Benito Mussolini a zis-o “Fascismul ar trebui sa fie numit mai curind corporatism pentru ca nu este decit simbioza dintre un stat puternic care serveste marile corporatii.

Astfel de schimbari structurale pot duce gradual, in timp, la re-distribuirea larga a proprietatii economice si corespunzator la re-distribuirea ‘corecta’ a puterii politice pe termen lung. In mod ideal majoritatea populatiei ar trebui sa faca parte dintr-o clasa mijlocie omogena, doar asta poate duce la o societate civila cu adevarat puternica si la eliminarea coruptiei.

Toata clasa politica actuala nu are decit increderea unei minoritati care defapt este electorat clientelar.  La Cluj este inima protestelor, aproape la fel de multi au iesit in strada ca in Bucuresti, care e de 4 ori mai mare, de la Cluj a pornit ‘miscarea SRM’. Timp de 12 ani rosienii impreuna cu un grup de clujeni au dus greul unui razboi de guerilla, care acum a devenit razboi deschis. Este din ce in ce mai clar ca rasboiul va trebui purtat si poate fi cistigat cu adevarat, doar acolo unde se iau deciziile, adica in consilii locale, in parlament, in administratie.

La Cluj usl a avut 65% din 33% adica vreo 22% voturi din toata masa electorala. Din aceste procente multi, poate o treime, au votat contra lu base si nu pentru usl. Multi, poate a doua treime, au fost eternii manipulati, pensionarii, altii care voteaza cu ‘cistigatorul anuntat’ samd. Deci la Cluj usl are oricum sub 10% voturi, doar electoratul clientelar – cei cu joburi in administratie, cei care fac afaceri cu bugetele, apartinatorii profitorilor, etc. Iar acest anemic procent se imparte la 3 partide care se pot prabusi la fel cum s-a prabusit PDL.

Toate aceste partide provenite din fsn, din fosta aristocratie rosie, au putut sa ramina ca partide majore, alternante, pentru ca au monopolizat puterea economica, si presa care e mai puternica decit parlamentul, pentru ca au avut in spate servicii bine calificate in manipularea populatiei.

Protestatarii sunt acea parte din marea majoritate electorala, care la Bucuresti au votat cu Nicusor Dan, un ‘necunoscut’ care a obtinut peste noapte un 9% fara organizatie, fara bani, fara pregatire, doar pentru ca acel 9% era disperat dupa o alternativa si pentru ca omul era credibil. Daca ar fi fost cunoscut de populatie facea cel putin dublu, daca se pregatea din timp, daca avea o organizatie si ceva finantare, daca ar fi candidat in echipa completa (76 de consilieri si primari de sector), …

Fenomenul Nicusor Dan’ se poate multiplica, nu depinde de persoana lui N.Dan, exista multi ‘Nicusori Dani potentiali’ si despre ASTA ar trebui sa speculeze cei care nu vad decit jocurile unei clase politice in care nu mai crede nimeni. Fenomenul ‘Nicusor Dan’, inseamna atit persoana credibila cit si sutele de voluntari care au tras  cu disperare  ca lucrurile sa se intimple si acel 9% din Bucuresti, care a stiut sa se informeze in ciuda blocajului madiatic si care si-a dorit o alternativa. Acel 9% sunt cei care sunt treziti in orasele mari, ei pot genera schimbarea, ei sunt acum si cei care protesteaza.

Adevaratul sondaj electoral care este de obicei ascuns, este increderea populatiei in toate clasa politica actuala, care e la un nivel patologic de mic, aceasta cifra arata adevaratul potential al actualelor proteste.

Este revolta clasei de mijloc nu revoluția hipsterilor. Roșia Montană înseamnă – ne-am trezit, jos clasa politică! În fiecare duminică 20.000 de oameni se strâng și luptă împotriva unei armate uriașe de propagandă. Douăzeci de mii de oameni încearcă să echilibreze balanța adevărului luptând cu televiziuni, ziare, radiouri, situri de știri, postaci plătiți, partide politice și parlamentari. Trebuie să recunoașteți că e un act eroic. Douăzeci de mii de oameni organizati pe facebook luptă cu toată clasa politică, contra mass media coruptă cu zeci de milioane de euro.

Suntem sclavii unei minoritati de 1%, care ne conduce printr-o retea clientelara de 5% darexista un 1% care se poate opune organizat. 1% din acel 1% este deja masa critica – buturuga mica care poate duce spre reale solutii, spre solutii structurale. 1% din 1% din 1% pot fi trend setters – iniatiatori, 12 ‘apostoli’ pot face chemarea. Cei 1% care ne conduc sunt organizati legati prin bani interese murdare, in timp ce acel 1% care ar trebui sa se opuna organizat este divizat de ‘idei frumoase’, oamenii sunt divizati prin ideologii. Dar sunt divizati si prin persoane egocentrice si prin infiltrati.

Ideologiile au fundament real atit timp cit corespund unor interese economice de clasa. Dar acum NU exista asa ceva, sunt false separari, faliile ideologice sunt reale doar atit timp cit oamenii cred in ele si acum au doar un singur corespondent real in zona morala/culturala, lipseste baza economica reala, nu sunt divizati in clase sociale diferite. Cei 95% care sunt sclavii unei minoritati de 5% sunt separati ideologic dar nu si ca interese reale, economice, separarile sunt false, toti impreuna au aceleasi interese, sa se apere in fata oligarhiilor.

Avem o noua ”luptă de clasă”! ”Clasa politica” în întregul ei, este defapt clasa oligarhiilor care au monopolizat economia si toate partidele, clasa noilor baieți deștepți care au monopolizat și presa, a mafiocrației care pentru comisioane a cedat prin trădare de țară resursele vitale către marile interese de afară, a cleptocrației care jefuiește bugetele,  clasa ce provine din fosta ”aristocratie roșie”, care a privatizat pe ușa din dos economia de stat dupa 89. Avem o luptă de clasa între noi 95% contra 5% care ne duc spre un nou stat totalitar. Protestele au fost făcute de o masă civică care fiind scârbită, de prea multe ori manipulată, a devenit profund apolitică. Din păcate lupta dintre clasa ”apolitică” contra ”clasei politice” poate fi decisa in final, doar politic.

Autor: Alex Imreh

Sursa: Alex Imreh