Politică

Ne îndreptăm spre o „Dictatură a coloneilor”?

hiddenMediafax, 20 mai 2012: „Ambasadorul Gitenstein „are tot dreptul” să facă aprecieri la adresa procurorului-şef al DNA, pentru că Departamentul de Stat al SUA a „finanţat” atât DIICOT, cât şi DNA şi este interesat de ce se întâmplă cu această ‘investiţie’, a declarat, duminică, vicepreşedintele PDL Monica Macovei […] : „Da, are tot dreptul ambasadorul american sau alţi ambasadori să facă astfel de comentarii, pentru că SUA, Departamentul de Stat, a finanţat atât DIICOT, cât şi DNA, adică parchetele specializate pe crimă organizată şi corupţie. Sigur că-i interesează ce se întâmplă cu investiţia lor, în sens de eficienţă. Doi: au investitori străini. Investorii străini sunt interesaţi să nu fie corupţie în România. Cine luptă cu corupţia din România, la nivel de investigaţii? DNA. Deci e firesc şi normal să fie îngrijorat şi să-şi spună părerea cu privire la cum e condus DNA, dacă e condus eficient împotriva corupţiei sau nu”, a explicat vicepreşedintele PDL.”

„Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat joi că Monica Macovei este mentorul său şi prima persoană pe care o sună atunci când vrea să afle pentru ce trebuie să pledeze legat de reforma justiţiei din România.” – Mediafax.ro 22 martie 2012

„Câteva piese cu care putem reconstitui un modus operandi. După căderea comunismului – nu uitaţi, Mani Pulite începe la doar câteva luni de la desfiinţarea Uniunii Sovietice! -, SUA îşi reevaluează aliaţii europeni şi purcede la intervenţii acolo unde interesele strategice îi sunt puse sub semnul întrebării.

Cu câţiva ani înainte, Bettino Craxi se ciocnise frontal cu preşedintele Ronald Reagan în afacerea Sigonella, refuzând să-i extrădeze pe teroriştii palestinieni care sechestraseră vasul Achille Lauro. Atât Craxi, cât şi celălalt “dinozaur” al politicii italiene, Andreotti, erau consideraţi prea apropiaţi – sau prea îngăduitori – faţă de interesele arabe din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord. Amândoi aveau să fie condamnaţi, iar partidele lor – sortite imploziei.

A fost Mani Pulite o operaţiune susţinută de CIA pentru a rade întreaga clasă politică din Peninsulă? Nu ştim. Dar, din cele de mai sus, puse cap la cap, reiese că americanii au contribuit decisiv la startul anchetei şi, ulterior – cel puţin până la instalarea, în 1993, a ambasadorului Bartholomew -, au fost în contact direct cu echipa de coordonare a magistraţilor italieni (…) ambasadorul Bartholomew îşi aroga meritul de a fi “identificat” în Berlusconi şi D’Alema pe viitorii conducători italieni care s-au dovedit importanţi în protejarea intereselor americane din Mediterană. Comentatorii din Peninsulă spun despre D’Alema şi despre Gianfranco Fini, fost lider naţionalist, că au fost susţinuţi de SUA după dispariţia Primei Republici pentru că erau nişte “zoppi” (şchiopi), adică manevrabili din cauza trecutului lor.” – Mihnea Măruță în articolul: Mâini curate: CIA, precedentul italian şi România de după”.

Cine sunt și vor fi „șchiopii” noștri nu este greu de observat: un profesor de fizica Iohannis ca președinte slab și manipulabil prin servicii, o Monica Macovei fosta procuroare comunista care tocmai a votat raportul Panzeri pentru implementarea politica a „familiei” homosexuale si care nu știe cum sa „lingă clanța” stăpânilor cât mai eficient. Avem și o masa de manevra de microcefali care „își vor țara înapoi” si vor sa fie „eroi în turul doi”, deja „antrenați” din alegerile precedente.

Cocteilul este în curs de flambare totala, pentru ca în Ucraina va fi război iar SUA este parte, deci nevoia de un partener apoplectic cu arma în mână este stringentă.

S-a schimbat ceva in Italia acum, in 2014, la peste 20 de ani de la declansarea operatiunii Mani pulite? Absolut nimic. Spre deosebire de Italia, unde clasa politica a putut sa reziste, Romania este mai aproape decât oricând de o dictatura în genul „Dictaturii coloneilor” realizata de CIA in Grecia.

Cititi excelentul articol al lui Mihnea Măruţă intitulat „Mâini curate: CIA, precedentul italian şi România de după”.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu