Politică

Mossadule, nici nu știi, cum te „face” SRI

12952945_10201800163761712_1221907371_o„Secta securității naționale”, despre care vorbește moralistul Traian Băsescu (care, bietul, nici n-a constituit-o, nici n-a încurajat-o, nici n-a exploatat-o!) este, de fapt, un grup infracțional organizat. Unii ascultă și inregistrează abuziv, alții fac dosare și arestează preventiv abuziv, alții condamnă definitiv abuziv. Se asigură astfel un ciclu de producție complet ce are, la panoul de comandă, pe acei nebuni ai marilor dezastre, conduși de endorfine. Cărora le este suficientă o clipă de contact cu dreptul de viață și de moarte asupra semenilor, pentru ca mintea lor să se îmbolnăvească de diavolismul atotputerniciei.

Ca o imensă gură de aspirator, ca o pâlnie de ciclon, mașina infernală pe care au pus-o la punct suge ținta, îi distruge daimonul și o vomită apoi printre noi, amputată și fără puncte cardinale, să se dezintegreze singură ca și cum s-ar autopedepsi.

SRI, DNA și instanțele judecătorești înalte (Curtea de Apel și ÎCCJ) din România la care ajung, spre eviscerare, peștii cei mari, formează un tot. Sunt un edificiu monolitic, ermetic, în care ideea de justiție a fost complet izolată, imobilizată, sufocată, locul ei fiind luat de disciplina cazonă, a ordinului dat fără explicații și executat fără crâcnire.

„Spionilor” doamnei Kovesi li s-a prelungit arestul preventiv cu încă 30 de zile. După ce instanța anterioară decisese reducerea lui cu 10 zile. O să spuneți: „vezi?, te înșeli. Justiția funcționează”.

Eu nu cred că asta este interpretarea corectă.

Eu cred că aceste decizii ale instanței fac parte dintr-un proces de negociere în plină desfășurare (ceea ce, trebuie să recunoașteti, nu prea are de-a face cu justiția oarbă și surdă). În prima fază s-a încercat să se dea un semn de bunăvoință celor din Israel, , așteptându-se de la Black Cube reciprocitate. Promisiuni de îngropare a afacerii, de păstrare a tăcerii privind descoperirile făcute, un angajament al acestora de neagresiune la adresa șefei DNA etc.

Neobținându-se schimbul dorit, avansul binevoitor al părții române a trebuit retras. Altfel, s-ar fi interpretat ca un semn de slăbiciune. Negocierile continuă.

30 de zile de arest suplimentar înseamnă mult și cu o anume semnificație.

Mult, pentru că dacă planul celor de la Black Cube este, cum s-a tot presupus, acela de a da drumul la dezvăluiri după ce tinerii săi hackeri vor fi fost eliberați, atunci ar trebui să-l decaleze cu cel puțin o lună, dacă țin morțiș la această condiție. Și, în plus, ar scădea interesul pentru caz (ceea ce nu e deloc de dorit, pentru că se urmărește un impact social mare), firma de detectivi supunându-se și riscului de a se trezi, la capătul acelei luni, cu încă o prelungire asemănătoare a arestului celor doi.

Semnificația prelungirii arestului preventiv este că negocierile sunt în impas și că probabilitatea ca scandalul să se mușamalizeze devine din ce în ce mai mică. Se năruie, totodată și teoria celor care au susținut cu înverșunare că totul a fost o regie, pentru gonflarea LCK și forțarea obținerii de către domnia sa a unui nou madat din partea președintelui Johannis. Obiectivul fiind atins (reînvestirea LCK s-a produs) păstrarea în cătușe a celor doi israelieni, peste cele 20 de zile de „preț al succesului”, nu ar mai fi avut nicio noimă.

Destule voci au introdus în ecuație un posibil rol decisiv al CIA în aplanarea conflictului. Dacă ar fi fost să se producă, probabil că se producea până acum. Iar dacă s-ar fi produs, ar fi fost dezastruos ca imagine pentru Black Cube. Toată lumea ar fi aflat că vestiții evrei sunt la remorca serviciilor secrete americane ceea ce, pe piața afacerilor de miliarde de dolari în care această firmă operează, însemna descalificarea.

Mai există o miză a anchetatorilor români în gestul de forță de a prelungi arestul preventiv pentru Ron Weiner și David Geclowicz: speranța de a afla, ca preț al eliberării lor, ce entitate guvernamentală română a comandat și aprobat acțiunea acestora. Pentru că, așa cum spunea comunicatul Black Cube(”Nu există nicio urmă de îndoială că Black Cube a acţionat în România în acord cu legea, dar şi cu autorizarea şi permisiunea celor mai înalte eşaloane”) și cum, recent, a confirmat voalat și Teodor Meleșcanu,  este foarte posibil ca așa zisa acțiune de spionaj să se fi desfășurat la ordinul și cu acordul unei instituții guvernamentale românești. Cum ar fi, de pildă, SIE (relațiile excelente cu Mossadul ale șefului acestui serviciu secret fiind de notorietate). Însă, cum la SIE (ca și la SRI) totul este secretizat, și cheltuieli și contracte și activități specifice, o anchetă directă a binomului SRI – DNA la această instituție pare, dacă nu imposibilă, cel puțin ilegală.

Decizia instanței, de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv pentru cei doi „spioni” israelieni, nu este definitivă. Apelul se va judeca destul de repede iar hotărârea va rămâne definitivă. Abia după aceea e de așteptat să vedem o reacție notabilă din partea Black Cube.

Între timp, ca din întâmplare, doamna Marie le Pen vine la Sinaia unde este vedeta conferinței „Europa noastră – Europa Naţiunilor” iar domnul Marian Munteanu este desemnat candidatul la Primăria Bucureștiului din partea PNL.

Vi se pare că toate acestea ar avea vreo rădăcină comună? În contextul în care Mossadul ne spionează iar securitatea noastră națională se vede obligată să ne protejeze arestând doi cetățeni israelieni?

Dacă vi se pare, să știți că vă înșelați. E doar o iluzie. O coincidență. O sincronicitate.

Aveți încredere în „secta securității naționale”!

Mossadule, nici nu știi, cum te „face” SRI!

Sursa: Contele de Saint Germain