Politică

Mihai Șora, consilierul Anei Pauker, se plânge de abuzurile jandarmeriei

Mihai Șora a devenit în ultima perioadă un fel de mascotă a protestelor #Rezist. La fiecare protest este scos 20-30 de minute pe stradă, face câteva poze, dă o declarație plină de platitudini și merge la culcare, dar toate mass-media preia declarația lui iar comentariile curg – ”la 101 ani, Mihai Șora luptă pentru democrație”.



Pentru că deja i s-a modificat orarul de somn în funcție de ora protestelor, Șora a fost prezent și aseară în Piața Victoriei.

Plângerile unui fost comunist

Dacă un jandarm îmi spune „Mişcă-te mai încolo, moşule!“, nu mă supăr: pot înţelege că Jandarmeria română vrea să „elibereze“ cutare metru pătrat din Piaţa Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viaţă de om). Însă când 10-15 băieţi (musculoşi, bine hrăniţi şi echipaţi) mă turtesc în pătrăţelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de faţă, altceva decât ar trebui să fie. Ne aşteaptă zile grele, dragi prieteni. Un lucru am înţeles aseară: cu cât suntem mai mulţi, cu atât devin mai agresivi. Le este frică de noi. – a scris Mihai Șora pe Facebook

Mihai Șora și-a pierdut simțul ridicolului

Mare rezistent în 2018, Mihai Șora sprijinea în anii ’50 regimul comunist instaurat cu tancurile rusești. A fost consilierul Anei Pauker în mandatul acesteia la Ministerul de Externe iar mai apoi a fost redactor-şef la Editura de Stat pentru Literatură şi Artă între 1959 şi 1969, şef de secţie între 1951 şi 1954 la Editura pentru limbi străine şi a fost și ministru al Învăţământului în guvernul Petre Roman.

Deci pe Șora îl deranjează acum Jandarmeria, dar represiunea comunistă din anii 1950 l-a lăsat rece, ba chiar a și beneficiat de pe urma ei ocupând funcții importante în aparatul de propagandă al regimului.

Acest comunist școlit la Moscova pe vremea lui Stalin, secretar al Anei Pauker și beneficiar direct al atrocităților comise de așa-numita grupare moscovită în România ne dă acum lecții de democrație și acuză autoritățile legitime.

El își dorește o restaure cu forța a unui regim nedemocratic, uită că nu mai suntem în anii ’50, iar tancurile rusești sunt departe.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Si totusi, nu vad nicio dovada pentru acuzele pe care le pretinzi cu subinteles. A fost consilier. Si? Denota implicit ca a si facut lucruri rele? Exista vreo dovada concreta si palpabila? Nu de alta, dar orice om are dreptul la prezumtia de nevimovatie, iar eu nu stiu nimic altceva despre individ.