Politică

Manipulare! Nu vă (mai) lăsaţi înşelaţi!

Românii s-au săturat de abureala „diplomată” a acestor lichele de stat şi politice, aflate la guvernare din ’90 încoace, cînd în opoziţie cînd pe metereze. Aceşti descreieraţi ai Puterii au reuşit ce n-au reuşit, timp de sute de ani, marile imperii: să acapareze tot, să vîndă tot, să fure tot ce era de furat, să se burduşească de bani şi averi. „Proiectul de ţară”, din care Iohannis a mormăit în faţa microfoanelor cîteva fraze cu intonaţii de şcolar începător, e o gargară publicitară, o colectă de lozinci copy-paste. Nu putem spune, colecţie! O adunătură de fraze fără cap şi fără coadă. Un alt mod parşiv de a distrage atenţia de la realele probleme interne şi externe.

1383771539_freedom

Noul proiect de ţară e o ducere cu zăhărelul, cum au făcut de un sfert de veac toată clasa repetentă a politicii româneşti! Ei, stăpînii compromisurilor, care au alăptat corupţia, clientelismul, sărăcia şi subdezvoltarea, vor continua să escrocheze, să exploateze, să taxeze pînă la ultimul leu poporul. În acest proiect vom găsi, pe lîngă alte măsuri păguboase pentru România şi cetăţenii ei, taxarea gunoiului pe care românul îl duce la tomberon, în funcţie de numărul sacilor şi de greutatea lor. În proiect este cuprinsă şi vînzarea unor bucăţi din Societatea Naţională a Sării – societate strategică ce administrează resursele României. Tovarăşe Cioloş, acest guvern de tehnocraţi care a muncit atît de mult încît umblă deşelat, nu e capabil nici măcar să se exprime în spaţiul public!

Cu ce-i încălzeşte pe români un nou proiect de ţară, impus de marile puteri? Sărăcia a împînzit România, iar pămpălăul-şef al Consiliului Fiscal şi-a permis să declare că românii au pensii şi salarii mari. Să fii orb şi surd e de înţeles, dar să fii prost, neinformat sau manipulat e o calamitate! Dacă nu ştiai, tovarăşe ignorant Ionuţ Dumitru, află că România este ultima pe listă cu cele mai mici salarii şi pensii din UE şi prima pe listă cu cele mai stufoase, mai multe şi mai mari taxe. Alo, tovarăşe Cioloş, ce faceţi cu aceşti incompetenţi, ce faceţi cu salariile, pensiile, locurile de muncă şi nivelul de trai? Prioritară, în proiectul de ţară, trebuie să fie mărirea salariilor şi pensiilor, pînă vor ajunge la nivelul celor din UE! Că de aia suntem în UE! Nu doar pentru taxe, impozite şi preţuri ca în UE, din salarii de lumea a treia! Ce atîtea legi ale salarizării, atîtea hîrţoage inutile? Românului îi trebuie bani ca să trăiască decent, nu are nevoie de legi prost concepute şi rău aplicate! Ce mare brînză aţi făcut de cînd v-a pus Marele Excursionist pe jilţul guvernului? Se pare că toată gaşca voastră merge pe deviza: „Totul pentru noi, nimic pentru Ţară!”

 Toate guvernele postdecembriste au întocmit proiecte peste proiecte, dar România, tot captivă în subdezvoltare este! Ne tot minţiţi cu proiecte, care de fapt hrănesc corupţia voastră, clientela şi tutela străină (SUA, Bruxelles, FMI, BM, NATO)! Iar noi dormim sforăind în papuci şi tolerăm sistemul lor toxic, care a otrăvit viaţa românilor, a făcut ţara praf, a permis trupelor armate străine să ocupe România şi să aibă baze militare pe teritoriul nostru, sub pretextul că ne apără de nu ştiu ce ţînţari şi tăuni. Noi nu sîntem în război cu nimeni! Toate proiectele de ţară de după  1990 s-au consumat pe strategica lozincă  „după noi potopul”, adică, distrugerea prin vînzare a industriei şi agriculturii româneşti în favoarea străinilor, cu mita de rigoare pe masă pentru Puterea de la Bucureşti. Vă jucaţi cu viaţa unui popor! I-aţi jefuit trecutul, acum vă jucaţi de-a v-aţi ascunselea cu prezentul şi îi subminaţi viitorul. Ar trebui să transformă Casa Poporului în puşcărie pentru voi! Ce-aţi făcut cu Învăţămîntul, Sănătatea, Industria, fabricile şi uzinele pe care aţi pus labele după ’90? Ce-aţi făcut cu pădurile şi terenurile agricole? Le-aţi făcut bani în conturile voastre din paradisurile fiscale! Ce-aţi făcut cu Armata Ţării, ca acum să nu mai aibă cine să ne apere? Avem trupe străine pe pământ românesc, dar nu pentru interesul nostru, ci, al „lor”!  Sînteţi specialiştii lui peşte doar în proiecte virtuale! Avem deja un proiect de ţară impus de SUA şi Bruxelles, la care ne-aţi înjugat! Proiectul de ţară viabil şi sănătos este însăşi Constituţia României! Dacă era respectată nu se ajungea la această bornă a haosului. Dacă noul proiect era cu adevărat destinat dezvoltării României, ar fi scris negru pe alb: electrificarea satelor, a miilor de gospodării care trăiesc în întuneric şi modernizarea tuturor satelor! Modernizarea şcolilor şi spitalelor! Ar fi spus NU regionalizării, pe care Cioloş, înghiontit de Bruxelles, o tot repune pe tapet ca pe o soluţie salvatoare. Manipulare ordinară!

Strămoşii noştri au murit pentru România unită,  ca astăzi, duşmanii care ne lucrează pe la spate să ne regionalizeze după interese, sub falsul pretext al folosirii eficiente a fondurilor europene. A banilor noştri de fapt, pe care îi plătim Uniunii sub forma unor uriaşe taxe. UE are programat să transforme statele naţionale în regiuni uşor de stăpînit şi manipulat! Proiectul de ţară ar trebui să spună NU sărăciei, austerităţii, subdezvoltării. NU vînzării terenurilor agricole, NU vînzării resurselor naturale, NU FMI, NU revizuirii Constituţiei, NU monedei euro, NU, bazelor şi armatelor străine de pe teritoriul ţării noastre. Oare Cioloş şi Iohannis, care în ipocrizia lor se laudă că vor face România mai competitivă, cu un proiect de vorbe goale (cum a fost şi lozinca electorală a lui Iohannis – România lucrului bine făcut –  manipulare ordinară), nu ştiu că milioane de români cu salarii de mizerie şi trăiesc pe caietul cu datorii, nu ştiu că 4,5 milioane de români merg zilnic la serviciu înghesuindu-se în autobuze, metrouri, pentru un salariu de mizerie, din care statul ia 80 la sută prin taxe şi impozite (dintr-un salariu net de 1.000 de lei, impozitele şi taxele aferente sînt de 800 de lei)?

Ca parte din acest proiect, Cioloş tot cu pruna în gură, a făcut o altă deparazitare a „agricultorilor” din guvern! Agricultura e domeniul său forte. Curaj, doi ‘escu şi-un bostan au fost daţi de-a berbeleacul. Cioloş a fost somat să arunce Bostanul, nu-i aşa?, alterase planurile SRI şi punea în pericol relaţia sa cu instituţia! Rectificînd şi simplificînd legile Big Brother, după ce fuseseră respinse de Curtea Constituţională, neinspiratul bostănel le-a astupat băieţilor ascultăreţi urechile clăpăuge şi gaura cheilor. Vorbim de  legea cartelelor prepay, a reţelelor de Wi-Fi şi a securităţii cibernetice, unde ministrul tehnocrat Bostan a îndrăznit să reducă drastic atribuţiile SRI în controlul reţelelor de internet, dar şi propunerile iniţiale avansate de serviciile de informaţii. Bostan s-a luat la trîntă cu cine nu trebuia şi musai trebuia lăsat la vatră. Să vedem cît va rezista primăriţa Capitalei, care face cum e firea ei şi bine face, punînd ordine în organizarea evenimentelor care blochează circulaţia pe marile bulevarde ale Capitalei. Sper că i-a dat Dumnezeu în gînd să interzică şi paradele curcubeiştilor L.G.B.T. Dacă deviaţii-sexual vor să se dea în stambă, să meargă pe pustii, În Sahara ori la Polul Nord. Noi, cei normali la cap nu sînem obligaţi să acoperim ochii copiilor cînd aceşti dezaxaţi/dezaxate defilează împopoţonaţi/împopoţonate pe bulevardele Capitalei.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul Natiunea