Politică

Mancarea noastra cea de toate zilele ?! Imagini cu animale intregi, tocate pentru mezeluri!

Filmuletul a fost dat jos de pe Youtube dar noi l-am gasit!
Dupa lungi cautari, am gasit filmuletul pe care cei de la Google l-au sters de Youtube si despre care se spune ca prezinta modul in care se face pasta pentru mezeluri. Mare atentie! Imaginile sunt socante!

Pasta astfel obtinuta este amestecata apoi cu ingrediente. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare sustine ca, se mai adauga faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).

Dupa amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade C. Din cauza amidonului si a fibrelor din soia, confera starea de satietate. In schimb, este greu de digerat. Mezelurile contin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrati si nitriti de sodiu si potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) si polifosfati (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. In prezenta proteinelor, nitritii se transforma intr-o substanta care favorizeaza aparitia cancerului de stomac.

In doze foarte mari, nitritii dau o toxicitate acuta care impiedica sangele sa mai transporte oxigen. Sugarii si copiii mici sunt foarte sensibili la aceste substante, care le creeaza probleme respiratorii. Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Conform Ordinului nr. 975, amidonul nu este admis in produsele din carne. Totusi, mezelurile au amidon cu nemiluita, pentru ca acest aditiv retine multa apa si mareste cantitatea de mezel, inlocuind in fapt carnea.

In urma unor analize de laborator, doctorul Mencinicopschi nu recomanda mezelurile copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice, renale, neuropsihice, neurodegenerative, celor cu densitate osoasa scazuta (osteoporoza), suferinzilor de guta, suferinzilor de boli pulmonare, dermatologice, alergicilor, batranilor, astmaticilor, celor cu cancere.

Autor: IOSIF GLIGOR
P.S.M-am intrebat si eu daca aceste animale nu sunt tocate pentru ca, pasta sa fie apoi aruncata? De ce nu arunca atunci animalele intregi? Legislatia prevede ca animalele moarte trebuie arse !Sunt intrebari la care trebuie gasit raspuns.

Mare atentie! Imaginile sunt socante!

sursa: albaiulianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • unde s-a facut filmarea si cine a facut-o? Ar putea fi si o fabrica de sapun sau altceva

  • Din pacate foarte slaba documentare a autorului in privinta locului unde se petrece acest episod lasa impresia ca este o “petarda” indreptata impotriva producatorilor de mezeluri.
    Nimic din acest clip nu lasa sa se vada explicit ca este vorba de o fabrica de mezeluri.
    Ma indoiesc ca Dl.Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a facut comentariile din textul de mai sus dupa vizionarea clipului anexat si cu directa referire la acesta.
    Poate ar fi necesara o mai stricta selectie a stirilor din acest blog altfel riscati discreditarea lui in fata cititorilor.

  • Eu am renuntat de mult timp la salamuri,cu toate ca tatal meu umple mereu frigiderul de astfel de produse eu nici nu ma ating de ele,cu toate ca sant carnivor inrait dar mezelurile din ziua de azi mi se par mult mai proaste decat cele care se faceau pe vremea lui Ceausescu,cu toate ca acelea contineau multa soia,dar care era cel putin naturala,nu modificata genetic,ca cea actuala.Nici nu vreau sa aud de salamuri,au ajuns sa fie pline de otravuri cancerigene.ADIO SALAMURI!

  • E posibil să fie vorba despre felul în care se produc boabele și preparatele pentru animalele de companie. Dar chiar și așa, metoda nu este atât de departe de cea prin care sunt produse preparatele consumate de oameni.

  • Nu este vorba de vreun proces de fabricare a mezelurilor din vreo fabrică. Cel mai probabil este o unitate de neutralizare a deşeurilor de origine animală ce nu sunt destinate consumului uman. O asemenea operaţiune se numeşte compostare şi implică amestecarea acestor deşeuri cu alte tipuri de deşeuri de origine vegetală. Compostul astfel format poate fi incinerat sau folosit ca îngrăşământ.

    Legislaţia diferă de la ţară la ţară. Nu avem de unde şti în ce ţară e făcută filmarea respectivă. În România, într-adevăr, aceste deşeuri se ard sau se îngroapă în zone special amenajate. Însă, legislaţia nu îţi impune păstrarea deşeurilor sub forma lor iniţială. La mai toate abatoarele şi crescătoriile de animale mari care nu deţin instalaţii de neutralizare, se mărunţesc cumva cadavrele pentru a putea fi preluate de Protan. Mai ales că ei impun şi anumite tipuri de containere pentru colectarea acestora. N-am văzut până containere de la Protan în care să încapă un cadavru de vacă sau de cal, întregi.

    Titlul este ridicol. Dacă am merge pe ideea asta, salamul ar trebui să fie o chestie plină de fragmente de oase, păr, piele.

    De acord, mezelurile nu sunt cele mai sănătoase alimente. Nu vă imaginaţi că mâncaţi ceafă de porc în parizer. De obicei conţine resturi, plămâni, slănină.