Politică

Mai poate rămâne Iohannis preşedinte după ce Fiscul a cerut confiscarea unei case obţinute prin fals?

Klaus-Iohannis-declaratii-dupa-societatea-civila-6-nov-2015aAdministrația Județeana a Finanțelor Publice Sibiu a cerut radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al soților Iohannis pentru casa de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 29. Imobilul respectiv a fost pierdut în instanță anul trecut de familia Iohannis.

Solicitarea AJFP Sibiu a fost făcută publică de Hotnews.ro, care a primit un răspuns scris din partea finanțelor sibiene.

„Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al pârâților Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători”, se arată în răspunsul AJFP transmis HotNews.
Nicu Florescu, șeful AJFP Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că ”acestea sunt procedurile legale și obișnuite în astfel de cazuri”.

Pe lângă radierea din cartea funciara a soțiilor Iohannis, AJFP a mai cerut și suplimentarea certificatului de moștenitor legal al Statului Român, „deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situația imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflându-se încă pe rolul instanțelor de judecată”.

Prin procesul de radiere statul român devine proprietar asupra imobilului. Conform procedurilor urmează ca imobilul să evaluat și scos spre vânzare.

Sursa: Flux24.ro