Politică

Macovei, consiliera lui Koveși la Parchetul European

Se aude ”pe surse” că Monica Macovei, rămasă fără postul de europarlamentar, va deveni consiliera Laurei Koveși la Parchetul European. Această instituție nou creată va avea sediul central în Luxemburg și va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante.



Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant. Noua instituție va fi independentă și se va ocupa investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro – cel puțin așa scrie în statutul instituției.

Începând cu 2016, Macovei și-a folosit din plin influența la nivel european pentru a o susține pe Koveși. Aceasta a recomandat-o atât în Franța cât și în Germania pentru funcția de procuror-șef european. Este important de menționat că  Monica Macovei se află  la originea proiectului  de la Parchetul European. O idee extrem de convenabilă pentru nucleul dur al Uniunii Europene și în primul rând pentru Germania, care, începând din 2021, va avea posibilitatea să extindă experimentul făcut prin DNA în România la nivelul statelor din estul Uniunii Europene. Se va pune astfel în funcțiune o mașinărie pentru zdrobirea unor afaceri, care vor fi puse pe lista neagră, pur și simplu pentru că vor fi concurente ale concernelor aparținând nucleului dur UE și, în aceeași măsură, o mașinărie de zdrobit oameni politici, puși și ei pe lista neagră, întrucât se vor opune acestui proces. Europa cu două viteze va începe cu adevărat după ce Koveși și Macovei vor intra în pâine.

Pentru România, parteneriatul Macovei- Koveși înseamnă un eșec evident al politicii naționale care nu a reușit în 30 de ani să impună în structurile europene un om de stat care să reprezinte România. Macovei și Koveși nu reprezintă România. Macovei este un exponent al rețelei Soroș iar Koveși, propusă de Franța și susținută de Germania în lupta pentru postul de procuror european este, de fapt, o ofensă adusă României, dar vândută ca o mare victorie.

Autor: Alexandru David

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Vrajitoarele astea doua se vor juca acum cu Justitiile statelor nationale, in special cu cele din Est, dupa cum le va canta tatucul lor, Soros! D-aia au si fost numite in functii aceste nulitati impostoare, ca doar nu pt valoarea lor profesionala!

  • cu sediul in luxembourg si prospero, ultimo portofolio investment, kruk: pol-ro-luxembourg; eos credit funding cu sediul in dublin;
    in concluzii: slujesc creditorului in viziune nom pe fondul conflictului hibrid om vs. nom; dgn. si scopul fenomenului = profit/putere/control pentru nom, executie/extinctie pentru om.

    nihil sine deo