Politică

Luminița Arhire: „SPIROCHETA ROMÂNEASCĂ” A CRESCUT MARE ȘI L-A ÎMBRÂNCIT PE SCĂRI, NESIMȚITA, PE DOMNUL PATAPIEVICI, CARE NU-I FĂCUSE ABSOLUT NIMIC

Ei bine, când am văzut eu nu demult ce virgină despletită, de-o inepuizabilă delicatețe sufletească și de-un lirism nemărginit sălășluia în presa noastră autohtonă iar eu am ignorat-o, insensibilă, în toți acești ani, aproape că mi-a venit să plâng cu hohote și să-mi dau cu presa online în cap, exact așa cum își dădea Florin Bădiță, șefu’ lu’ „CORUPȚIA ( sau PROSTIA) UCIDE”, nu știu exact cum se cheamă, cu o carte grosuță și cartonată, într-un filmuleț de pe YOUTUBE.



„Virgina” se numește Eugen Istodor… Am fost zguduită, vă mărturisesc, în ființa mea intimă de editorialul acestuia:

„Patapievici- anii linșajului său public. Ura românului. Lașitatea mea. Cum Libertatea poate fi scuipată, violată/ croniCA CĂrții «ANII URII», Editura Humanitas” – publicat de HOTNEWS.ro, pe 19 iunie 2019. Dânsul a descoperit potențialul inepuizabil de ură care zace-n poporul român și se manifestă „brusc și dintr-o dată” la vederea Patapieviciului. Iar Patapieviciul a descoperit și el același lucru, dar nemijlocit.

Reflecțiile lui Istodor pentru drama lui Patapievici m-au dărâmat psihic…căci el zice așa:

„Cât de mult poate urî românul? Uite! Patapievici scuipat, înjurat, împins, îmbrâncit, crucea tatălui său devastată. Cât de laș am putut eu să fiu? După ceva băsism în opțiunea mea politică, am privit în altă parte. În viața mea, în amarul meu. Am dezertat. L-am trădat. Dar nicio clipă nu am realizat ce i s-a întâmplat lui Horia Roman Patapievici în România anilor în care mi-am văzut de viață. (…) În toți acești ani Horia Roman Patapievici în România asta a trăit- Anii urii.”

Deci, cetățeni, iată VICTIMA ! Iată OMUL CARE A SUFERIT consecințele dramatice ale urii românești! Horia Roman Patapievici! Și iată și admiratorul lui, cel care l-a citit cu aviditate și care mărturisește :

„Eu am fost și-n stradă, și-n jurnalism, și cu Patapievici, și fără, lătrând în gazetă și MĂRĂIND ( corect: MÂRÂIND, dar dânsul e „decât lector” universitar doctor la Facultatea de litere a Universității București, deci n-are de unde să știe…n.n.) pe feisbuk. Patapievici și-a asumat, de când îl știu, cu adevărat, «schimbarea la față a României». Mi-a fost bine știindu-l pe Patapievici acolo, în arenă. I-am ABSORBIT ARTICOLELE, m-am bucurat că este «cap limpede» în viața mea și, apoi, și al culturii, la ICR. ”( Eugen Istodor, HOTNEWS.ro, 19 iunie 2019)

Ceea ce nu înțeleg eu este, totuși, PENTRU CE DRACULUI SE MIRĂ ăștia doi? Nu este poporul român descris de însuși domnul Patapievici, cel pe care îl iubește, îl citește și-l aprobă domnul Eugen Istodor, exact așa cum veți avea plăcerea să citiți în cele de mai jos? Iată:

“Românii nu pot alcătui un popor pentru că valoreaza cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roșu (…) Un popor cu substanța tarată. (…) Puturoșenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească își urmează cursul pînă la erupția terțiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconștient, pînă ce mintea va fi în sfîrșit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos( …) Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvântată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o bășică a udului mai mare (de, bețiile…) i-au dovedit.” (toate citatele sunt din volumul “POLITICE” de H.R. Patapievici, editia 1996, n.n.)

Dragă Horia-Roman, păi… mata de la poporul ăsta pe care l-ai descris mai sus în culori atât de calde te așteptai la altceva? Cum, prietene? De ce să te superi? Doar „spirocheta românească” a ajuns, nu-i așa? la maturitate … ce vrei, monșer, de la unii despre care crezi că-s plămădiți dintr-o clisă pentru diluarea căreia fluidul a fost urina tuturor? Ce așteptări aveai? O turmă, dragă… patibulari… cu creierul un amestec apos, cum frumos remarcai în 1996. Așa că, nu pune la inimă, Horia…

Pe mine, însă, mai ales de domnul Istodor mă doare rău… că el , în toți anii aceștia, fecioară neprihănită fiind, și oleacă băsist, pe la încheieturi, nu a văzut ura manifestă decât acum. În rest, în Piața Victoriei, de ani de zile el a observat că se cântă numai lieduri cu conținut intelectual și se scandează cugetări și maxime din marii gânditori ai lumii, adică un fel de M**E PSD!!!. O plăcere a spiritului! Unul dintre pașnicii și nelipsiții protestatari ai Pieței Victoriei, exponent al dragostei și înțelegerii între cetățeni, cu „power-flower” la șepcălie, este celebrul Ceaușescu-Marian-Tivilic-Moroșanu. Acesta fără pic de ură în el îi striga, pe 21 iunie 2019 , la ieșirea din tribunal, lui Darius Vâlcov așa:

„Penalul Vâlcov! La pușcărie, grijania mă-tii… cât ai furat! la pușcărie tot o să ajungi, bă! Cu Dragnea, bă! Colegi de cameră! O să v-o trageți reciproc, bă, în c*r!”

Mi-am permis să reproduc citatul din domnul Marian Tivilic, deoarece și televiziunile l-au dat tot astfel- lipsit de ură, frust și degajat- fără frunză de viță peste părțile rușinoase. Ei , cu toate astea… eu am pus o frunză mică…

Noroc totuși că domnul Marian Ceaușescu e de partea bună a istoriei, așa cum rezultă din fotografiile -foarte reușite!- cu președintele Klaus, cu doamna Codruța, cu domnul Orban și evident, cu doamna Turcan, și nu-l putem bănui de ură, că altfel îi puneau televiziunile „biiiip!” și ne lipseau în mod nedrept de înțelepciunea fermecătoare a examenului său oral!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire FAcebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Privesc chipul… aduce izbitor cu chipul procuraresei care-a “saltat-o” pe Sorina, fetita care-mi aminteste de cazul “Camelia Smicala”, speta “Barnevernet”, MEGA AFACEREA cu copii, pui de oameni TRANZACTIONATI, ABUZATI! “Cine se-aseamana se-aduna” in oceanul monstrilor.

  • Maria Piturca “hidoasa” asa dupa cum o caracterizeaza SOV. Din specia #hidosilor atentatorii la umanitate pe planeta…
    PERICOL PUBLIC!