Politică

Luminița arhire: ”RAUL PĂTRAȘCU ȘI MEANDRELE ADN-ULUI ÎNTR-O INTERPRETARE LIBERALĂ”

Bucurați-vă, cetățeni votanți de Iohanniși și Orbani! Ultimul bastion al CIUMEI ROȘII din ministerele patriei a fost cucerit! Eradicarea CIUMEI din executiv este un fapt împlinit… S-a făcut curățenie și, în sfârșit, l-au dat afară din Ministerul Culturii pe ultra-periculosul Mădălin Voicu, lucru pe care cetățenii îl așteptau cu răsuflarea tăiată, de ceva timp.



Acum e bine, căci Orban Ludovic i-a dat un brânci celui despre care, în 2009, spunea „Este un om drag mie, care face notă discordantă cu criptocomuniștii din PSD”. Ei, drag-drag, dar nici chiar așa… adică premierul n-a putut rezista la somația deputatului Iulian Bulai, cel care a decretat că „…toți oamenii guvernului PSD sunt incompetenți și numiți pe pile”( pagina de FACEBOOK a lui Iulian Bulai, 1 noiembrie 2019) și că „…Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcție după schimbarea guvernului. Și pentru că n-a dat semne, în doi ani și jumătate la minister, că a făcut ceva, orice, concret acolo, care să-l facă vital și de neînlocuit pentru cultura României, sub cel mai toxic ministru al Culturii din istoria țării (!!!, asta mi-a plăcut mult… și lui Gigel Știrbu cred că i-a plăcut, n.n.), din două una, criteriul competenței pentru PNL e: ori să fi stat trei ani degeaba pe banii statului, ori să ai relații tandre, de lungă durată, cu liderul partidului. În oricare variantă, e vorba de ipocrizie. Cruntă.”

Așa cum știm de la Frederic Beigbeder „dragostea durează trei ani” și cum din 2009 până astăzi termenul de trei ani a fost depășit demult, nici Ludovic nu-l mai iubește pe Mădălin. Și cum nu mai are fluturi în stomac gândindu-se la el, poate să-l dea afară fără prea multe grețuri… cam așa cum Pleșu Andrei s-a descotorosit de Radu Beligan, mărturisindu-i, când l-a ușuit de la conducerea Teatrului Național: „maestre, doar știi cât de mult te prețuiesc!” (dar valea, că timpurile s-au schimbat!)

Numai că, după ce s-a eradicat buruiana din straturile de elită ale executivului și s-a pornit curajos cu înlocuirile de toamnă-iarnă și în eșaloanele inferioare, să vedeți ce lovitură a primit guvernul Orban, tocmai de unde nu se aștepta… respectiv de la Spitalul Județean din Timișoara, unde înlocuirea managerului („incompetent și numit pe pile”, ca toți cei puși în funcție de PESEDEU, după opinia lui Iulian Bulai) a cam scos cadrele medicale în stradă. Și chiar nu știu de ce, pentru că înlocuitorul este Pătrașcu Raul, cel care s-a făcut remarcat, pe 15 august 2018, prin următoarele considerațiuni despre „efectul gazelor Jandarmeriei asupra anemonelor din Piața Victoriei”:

„Pe termen lung, gazele cu concentrație mare, produc traume, aici fac o legătură cu studiile care arată că femeile pot pierde sarcini, gazul ARE EFECTE DE MODIFICARE A ADN-ului, sunt efecte cancerigene.”

Da, da… e chiar dânsul, competentul și nenumitul pe pile, cel care preia managementul spitalului timișorean, precum și murmurul de nemulțumire al angajaților. Iar cum debutul său, totuși, s-a făcut cu stângul și șchiopătând, a sărit doamna Gorghiu Alina să-l apere și să-l scarpine-n cap… Vă rog să observați, în textul Alinei, cât de grațios evită dânsa să spună DIN CE GUVERN A FĂCUT PARTE RAUL PĂTRAȘCU, în urmă cu câțiva ani… și cine era ministrul Sănătății pe-atunci. Vă spun eu: în guvernul Cioloș, sub ministeriatul lui Vlad Voiculescu, cel care a combătut atât de eficient, inclusiv prin denunțuri la DNA, erezia transplantului pulmonar din România.

Dar doamna Gorghiu e IN LOVE cu Raul, așa cum, mai demult, a fost IN LOVE și cu Dacian Julien. Căci, așa cum deja știți, Alina e o „…te-am văzut, mi-ai plăcut/ ce rămâne de făcut?” ceva ce nu s-a pomenit! Iată:

„Promovarea tinerilor specialiști, o politiCĂ CAre nu are cum să dea greș. De aceea, mă bucur că PNL a dat startul în domeniul sănătății chiar la Timișoara, prin numirea lui Raul Pătrașcu ca manager al Spitalului Județean. În particular, vreau să-l felicit pe Raul și să îi urez succes! Dacă nu știți deja, Raul a colaborat cu specialiști din spitale și centre universitare de talie mondială, precum Spitalul Johns-Hopkins sau Yale-New Haven. Raul a fost în urmă cu câțiva ani și Consilier de Stat în domeniul politicilor de sănătate, unde a coordonat echipe interministeriale și grupuri de lucru pentru reforma sănătății, grupuri ce cuprindeau zeci de cadre universitare, medici șefi de secții sau specialiști din instituțiile Statului. (…) Concluzie: Timișul e pe mâini bune la sănătate!”

Trec peste cacofonia elegantă din debutul mesajului și spun doar că n-am înțeles de ce îl felicită, că Raul e „dăcât” numit, doar nu a câștigat vreun concurs… dar așa s-or împărți felicitările la liberali, să ajungă la toată lumea!

Însă de un lucru putem fi siguri de-acum: cu dânsul la conducerea Spitalului Județean din Timișoara, ADN-ul timișorenilor va fi în perfectă siguranță și nu va da semne de alienare sau de contaminare cu pesedită. Iar pentru ca lucrurile să se păstreze în limitele stabilite de partid, domnul Raul va instala pe străzile Timișoarei aparate pentru verificarea calității ADN-ului, accesibile oricărui cetățean.

Trăiască lupta pentru pace și pentru un ADN pur și euroatlantic!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook