Politică

Luminița Arhire: ”ÎNAINTE DE MOȚIUNE- MANEA DE OF ȘI DE AOLEU”

Cred că aţi mai văzut, prieteni, de trei ori deja ceea ce am să vă povestesc eu acum: în mandatul unui guvern social-democrat vigilenţa opiniei publice, a presei şi mai ales a binecuvântatei „societăţi civile”, formată din Cărtărești, Corni şi Liiceni, și mai nou, din Radu Vancu, este maximă, aşa că orice călcătură strâmbă, reală sau închipuită, cu sau fără entorsă, este sancţionată tunător: „…practici comuniste, reflexe totalitare, guvern toxic, Coreea de Nord, metode staliniste, bolșevici, iliberli” etc.



În fine, a se înţelege că dacă mai stau ăştia mult la guvernare, o să murim, oprimaţi, cu toţii. Populaţia e isterizată pe bază de baroni locali, de „alungaţi lupii”, de CIUMA ROȘIE, de sloganuri idioate, pigmentate zglobiu, la sfârșit, cu M**E PSD! … şi ţara abia aşteaptă să scape de îmbuibaţii ăştia de social-democraţi!

Pe urmă vine, în aplauzele cetăţenilor, care sunt toţi de dreapta, deoarece cei de stânga nu recunosc că sunt de stânga, pentru ca să nu-i considere Stelian Tănase proşti, beţivi şi fără meserie iar Liiceanu Gabriel să nu le facă radiografii dentare pe la mitinguri, vine, spun, o graţioasă guvernare de dreapta, sau, în unele cazuri , un „GUVERNUL MEU CEL TEHNOCRAT”, care execută întocmai şi la timp TOATE abuzurile pe care sfioasa guvernare social-democrată nici nu s-ar fi gândit CĂ AR FI POSIBIL să le pună în practică ! Aici intervine frumuseţea paradoxală a istoriei noastre recente: opinia publică nu numai că nu sare de posterior în sus, ci zice, cu capul vârât între umeri: …„ei, lasă, că ăştia sunt băieţi buni, nu-i adevărat ceea ce se vede cu ochiul liber…”, în timp ce presa bagă totul sub preş, folosindu-se de nişte măturoaie la purtător, apoi presează preşul, ca să nu se vadă umflătura, iar la sfârșit dă cu un pic de spray deasupra, împotriva damfului ucigător.

În acest timp „Societatea civilă”, o! „Societatea civilă”… dânsa scrie editoriale-mamut în care explică pe larg, pentru vulgul greu de cap, care nu pricepe „măreție dreptului” și avantajul extraordinar al tăierii salariilor, că bine ne-au făcut ăia ceea ce ne-au făcut, deoarece în lumea civilizată cam aşa stă treaba! Pleșu Andrei ne lămurește că Băsescu e un tip jovial, cumsecade şi care spune nişte glumiţe bune, de te prăpădeşti de râs iar Lucian Boia e gata să afirme că Iohannis, care aduce binișor din profil cu regele Carol I (asta până să apară portretul lui Dincă din Caracal, cu care președintele nostru aduce, totuși, și mai binișor!!!) reprezintă „…mitul acesta al germanului, care înseamnă rigoare, disciplină, organizare, eficiență, exact ceea ce lipsește românului”. Deci, băiat bun și el, ce poți să zici!

De trei ori am văzut, deci… în 1996, în 2004, în 2015… Cu toate că am văzut de trei ori, totuşi ne mirăm că ni se întâmplă…Tinerii frumoşi şi liberi sunt impulsionați în continuare de şmecheria cu CIUMA ROȘIE comunistă iar Stelian Tănase, transpirat, scrie editorial după editorial despre pericolul care ameninţă țara și cum musai liberalii trebuie să câștige alegerile. În acest timp liberalii… și useriștii… și pemepiștii… și proromâniștii… și udemeriștii… și aldiștii… hai că i-am spus pe toți, ce-ar trebui ăștia să facă, din moment ce toată țara e de dreapta și-i așteaptă-n cu flori în gară? Să-și suflece mânecile, zic! Iar Ludovic Orban, în triumf, după ce a jucat „mușamaua” moțiunii de cenzură să se proclame prim-ministru! Și să alcătuiască noul guvern din ingredientele de mai sus! Ce vă mirați? N-ați făcut niciodată o mâncare delicioasă din pui la oală, cu usturoi, tras în înghețată de vanilie, peste care puneți un pic de colivă tăvălită-n gulaș, totul pe un pat de macrou afumat pe care l-ați caramelizat? Ce-are, adică? Poporul vrea să mănânce chestia asta, evident ornată cu un ficus bine rumenit la rotisor, cam de doi metri înălțime, înfipt semeț și mut deasupra!

Eu vreau guvern PNL-USR-UDMR-PRO ROMÂNIA și altele cu Orban Ludovic premier, cu Câțu sau Andrei Caramitru la Finanțe, cu Gigel Știrbu la Cultură și Goțiu la Muncă (asta mi s-a părut cu adevărat genial, să-l propună băieții la Muncă pe unul care este cunoscut publicului mai ales prin hărnicia cu care doarme pe unde apucă), cu Chirilă Tudor ocupându-se de diaspora și Nini Săpunaru graseind la transporturi, în timp ce Raluca Turcan, cu noul său look, din ce în ce mai asemănător cu look-ul lui Gheorghe Falcă, nu știu de ce, va prelua- în sfârșit! – Învățământul pe care l-a ratat de atâtea ori până acum, asta sigur, dacă nu se va pune Chichirău în calea fericirii sale, cu Tudose la Externe și, mai ales, cu Barna la Justiție!

O Românie de dreapta, fără penali în funcții publice sau, și mai bine, fără bugetari, după cum se aude, este visul de aur al poporului! Și să se stabilizeze naibii odată prețul infernal al cartofilor, care a crescut abrupt, așa cum bine a subliniat și publicația online ZIARE.com, de nu mai poate lumea cu salariile, pensiile și alocațiile mărite, să se descurce!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu