Politică

Liviu Pleșoianu: ”România este, pas cu pas, destructurată!”

Noi, ca popor, suntem aruncați eficient în afara istoriei și a propriului destin. Suntem abil așezați în tranșee și ni se injectează zilnic doze de ură activă. Apoi, fără să înțelegem cum s-a ajuns aici, pornim să ne luptăm unii cu alții golind de semnificație însuși conceptul de „națiune”. Albia pe unde odată trecea un sens comun este acum complet secată. Suntem un neam a cărui soartă a fost cinic suspendată deasupra unei văi infinite.


Nu mai suntem nici România mare, dar nici România mică. Experimente precum dictatura justiției „independente” au reușit să ne scoată atât de pe harta lumii, cât și de pe propriile șine. Un tren deraiat care poartă spre niciunde milioane de oameni care nu își mai află rostul comun…

…Nu e premoniție, e doar privire cu ochii larg deschiși – dacă nu repornim inima acestei națiuni acum (nu anul viitor, nu anotimpul următor, nu luna care vine), atunci ne vom fi ratat poate ultima șansă de a conta frumos pe scena lumii. Și nu o putem reporni decât dacă ne administrăm, colectiv, un sens.

Singurul liant e noua perspectivă pe care ne-am putea-o da și pe care lumii i-am putea-o propune. Iar de un lucru sunt ferm convins – România poate renaște doar dacă își acceptă destinul de deschizătoare de drumuri, de neutră țară umanistă care oferă timp și spațiu pentru DIALOG, de teritoriu liber de ură și de cultivator nu doar de grâu – ci și de SENSURI. Dacă vom continua, din contră, să pășim cu capul plecat la umbra tălpilor mari ale altora, atunci vom ajunge, foarte curând, o ruină. – Ruina unui popor cu destinul acoperit și sufocat de buruieni…

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-le Plesoianu,felicitari,un articol extraordinar,sincer in aprecieri!De oameni ca dvs are nevoie Romania!De oameni ca dvs avem nevoie in Parlament,nu de vinzatori de neam si tara,preocupati doar de bunastarea personala!

  • Astazi, in Romania avem de a face practic, cu o Lovitura de Stat in plina desfasurare.
    Daca progresistii astia(prin sistemul lor ocult din Romania) pun mainile pe toate institutiile de forta ale statului, asa cum isi doresc, atunci s-a terminat si cu ultimul surogat de democratie in Romania, care nu va mai fi decat o Colonie plina de sclavi ce trebuie reeducati sub biciul progresistilor. Acum, aceste IUDE dispun la cheie, de presedentie prin slugoiul sasesc, de SRI si DNA si de multele cozi de topor din Justitie. Dar nu dispun inca de Parlament, care tocmai a fost predat de romani PSD-ului, nu din convingere si apreciere, ci ca un instinct de conservare ancestral al poporului nostru care presimte pericolul maxim care o sa se abata asupra tarii si a neamului. Cand vor ajunge sa puna mana si pe Parlament, atunci cercul se va inchide nefast pt poporul roman, caci oamenii de rand vor fi redusi la statutul de “sclavi pe plantatie”, in conditii de Ev Mediu, batjocoriti, umiliti, incipati ca vitele cu semnul fiarei, fara drepturi si libertati si in final omorati, prin vaccinuri obligatorii, epuizare sau prin alte metode.

  • Vlad Tepes,esti din acelasi aluat cu d-l Plesoianu,felicitari!Poate este cazul sa apara si in Romania un partid cu adevarat nationalist,format din oameni atasati trup si suflet de pamintul sfint al tarii!Ce parare aveti?

  • Pt Nelutu: Nu exista decat sanse teoretice pt ce-ti doresti tu!
    Crezi ca cei(din afara tarii)care detin controlul asupra Romaniei prin toate parghiile, ar da macar o sansa infima, ca sa ajunga undeva sus un astfel de om, patriot, nationalist, ortodox sau vreo formatiune organizata pro-romaneasca, cand tocmai se destructureaza acum pana si ultimele ramasite a tot ceea ce mai poate insemna “romanesc”, “ortodox” si “suveran”???
    Daca prin absurd, ar aparea un astfel de om deosebit si o Miscare eminamente romaneasca, iti garantez ca in clipa urmatoare, toata mass-media aservita intereselor straine oculte, va urla din toti rarunchii, etichetandu-i pe acestia cu epitetele de legionar, nazist, extremist,retrograd, etc.
    Noua , cetatenilor de rand nu ne raman astazi decat 2 variante : fie iesim din starea aceasta de apatie si neimplicare, ne solidarizam si apoi luptam prin toate mijloacele cu “ei”, fie rabdam pana la capat, ca bunul Iov, toate faradelegile lor.

  • Iesirea din UE si NATO – inutile si exploatatoare – primul pas.
    La alegeri – votati doar ortodocsii!
    Din astia mai gasesti OAMENI… cu pacate, caderi, dar mai stiu ce e “frica de Dumnezeu” si MILA! – nu … “compasiunea”, aceasta forma perversa si ipocrita de plata a relelor proprii, dupa model papistas.
    Ceilalti – unelte ale strainilor, rataciti spiritual, dizarmonici mental – distrugatori ai neamului nostru, al natiei romane.