Politică

Liviu Pleșoianu la Strasbourg: “DA, am folosit cuvântul interzis: rușii!”

Declarație extraordinară la Adunarea Parlamentară a CE: „Fie reușim să trecem împreună peste acest prag, această veritabilă cumpănă a umanității, fie colapsăm”.

Liviu-Plesoianu-960x540

În cadrul Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei desfășurată la Strasbourg între 24 și 28 aprilie 2017, mai mulți parlamentari români s-au remarcat prin luări de cuvânt de excepție. Unul dintre oamenii politici au noului val care au dovedit echilibru, profesionalism și originalitate, social democratul Liviu Pleșoianu a avut o intervenție cu totul neobișnuită pentru perioada actuală.

Luarea de poziție a deputatului român este un demers tranșant: “Nu putem să depășim decât ÎMPREUNĂ această veritabilă CUMPĂNĂ A UMANITĂȚII”. Iar din start, tânărul om politic recunoaște un adevăr — “Niciun cadru legislativ nu poate rezolva prin el însuși problema discriminării sau a conflictului dintre națiuni”. În acest context, el consideră că actele instituțiilor europene nu sunt suficiente fără un real (climat de) dialog, fără comunicare și lipsa înțelegerii reciproce,

Liviu Pleșoianu a mărturisit și o nedumerire: “cât de mult cunoaștem despre specificul altor națiuni?”. Singurul mod prin care putem asigura o mai bună înțelegere reciprocă, consideră Pleșoaianu, este “o mai bună comunicare între culturile noastre (inclusiv între religiile noastre) este acela al derulării unor programe permanente în acest sens”. Iar în susținerea acestui mod de abordare, deputatul român a abordat un subiect aproape tabu în această perioadă — relația cu Rusia.

“Să luăm un singur exemplu edificator — cel al… „rușilor”. De câte ori am auzit asta: „Rușii amenință Europa”!?…Ei bine, trebuie să înțelegem că, exact în timp ce spunem sau auzim asta, zeci de milioane de ruși nu fac altceva decât să meargă la muncă, să-și crească fiicele și fiii, să-și plătească taxele, să se spele pe mâini, să-și cânte cântecele — să facă, adică, EXACT ce facem și noi! Și atunci… n-are fi mult mai benefic pentru noi toți să încercăm, măcar, să-i înțelegem mai bine?…Iar acesta este doar un caz. Putem la fel de bine să completăm spațiul cu numele oricărei alte națiuni”.

Concluzia dar și avertismentul tânărului om politic român este că ziua însănătoșirii noastre morale și sociale va fi “ziua în care vom începe să ne raportăm la ceilalți ca la noi înșine”. Făcând apel la celebrul “Toți pentru unul și unul pentru toți”, Pleșoianu declară că nu e doar un celebru motto literar, ci “ar trebui să reprezinte numele singurei autostrăzi spirituale suficient de încăpătoare pentru noi toți, una pe care se poate circula în deplină siguranță”.

“Nu mai avem alte opțiuni. Fie colapsăm și ne pierdem cu totul UMANITATEA, fie reușim să trecem, ÎMPREUNĂ, peste acest prag, să depășim această veritabilă CUMPĂNĂ A UMANITĂȚII, devenind astfel mai conștienți și mai puternici! Avem nevoie să începem să ne oferim unii altora din semnificațiile profunde ale comorilor spirituale și culturale pe care le deținem. Doar acest schimb VIU va putea demara PROCESUL de ÎNSĂNĂTOȘIRE!”, și-a încheiat deputatul Liviu Pleșoianu luarea de poziție de la sesiunea APCE.

Postând această intervenție, Pleșoianu a făcut și o scurtă atenționare la adresa fobiei binecunoscute, indusă românilor: “Luare de poziție la APCE, în cadrul căreia — ah, DA! — am folosit și cuvântul interzis: “rușii”!”

Sursa: Sputnik Moldova-Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este o opinie pe care o împărtăşesc şi care mi se pare de bun simţ! Ar trebui mai mulţi politicieni ca el!

  • Felicitari d-lui Plesoianu,este atitudinea corecta pe care ar trebui sa o aiba toti romanii!Rusii sunt ortodocsi,ca si noi,ne-au ajutat sa ne dezvoltam dintr-o tara eminamente agrara,cu tarani purtind opinci,intr-o tara industrializata si cu o agricultura infloritoare!Ce ne-au adus vesticii?Homosexuali,someri,industria distrusa,agricultura la pamint,alimente otravite cu”E”-uri,sistem de sanatate inexistent,invatamint de toata jena,si multe alte “avantaje”capitaliste!In Rusia se vindea mobila,carne,lactate,legume,produse industriale,iar homosexualii vestici ne-au transformat in cobai pentru medicamentele produse la ei,in sclavi la intreprinderile infiintate de ei,in piata de desfacere a deseurilor alimentare importane de la ei!Si inca o “realizare”a susnumitilor,un procent urias de analfabeti,asistati social si tot felul de chiulai bugetari!Asa ca,vrem sa mai existam ca stat si natiune,trebuie sa ne reorientam spre rusi,iar cei ce iubesc UE,sa-si ia catrafusele si sa se mute acolo,aici este nevoie de romani adevarati,atasati trup si suflet de tarisoara asta pe care ne-au lasat-o mostenire inaintasii!