Politică

Libertate si descentralizare: mai multa descentralizare inseamna mai multa sclavie!

solidarityfish021Dacă eşti ocupat să ai grijă de familie, de copii, de slujbă, este dificil să te mai focalizezi şi asupra unei Conspiraţii Globale, este dificil să te opreşti, chiar şi numai pentru un moment, din ceea ce faci şi să te gândeşti la asta. Exact asta urmăresc ei: ca noi să nu gândim, doar sa muncim si sa cheltuim. Atunci când gândim, începem să devenim periculoşi. Ei sunt mii noi suntem miliarde.

Majoritatea indivizilor perfect adaptati si integrati in societate si-au pierdut adevaratul eu la o varsta tanara, l-au inlocuit cu egoul oferit de societate. Astfel de oameni nu au niciun conflict ideologic intre ei si sistem intrucat acestia au incetat sa mai existe imediat ce egoul impus de societate a sters eul original si originar.

Tiparele lui “trebuie” repetate la infinit creeaza oameni robot, oameni care nu-si vor mai pune nici o intrebare, vor lua totul de bun, pentru ceea ce nu vor intelege vor accepta, iar pentru ce nu le va placea vor atribuii eticheta lui “trebuie” fara nici o alta intrebare.

Comoditatea preluarii mesajului audiovizual a facut ca telespecatatorii sa accepte bucurosi informatii prefabricate subtil malefic, aranjate si decupate, care le capteaza atentia, transformandu-i astfel, din fiinte care ar trebui sa gandeasca in fiinte gandite.

In fata micului ecran, vrand-nevrand, fiinta umana isi formeaza psihologia de consumator, devine foarte receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generand boli psihice), asa cum este alcoolul pentru un betiv sau cum sunt tigarile pentru un fumator.

Libertatea telespectatorului de a alege este limitata, lui i se propun emisiuni special create, avand scopuri prestabilite, fiecare din ele avand un mesaj subtil ales. Un om care vine obosit de la serviciu este foarte receptiv (pasiv) in fata televizorului, iar psihologia lui este de a prelua fara nici un discernamant mesajul primit.

Un element esenţial pentru înţelegerea mijloacelor de comunicare video-audio este efectul hipnotic al acestora. Neuropsihologii demonstrează că televiziunea, indiferent de emisiunea vizionată, are ca prim efect introducerea cortexului telespectatorului într-o stare semihipnotică (unde cerebrale alpha). Aceasta explică atracţia pe care mass-media audio-video o exercită asupra tuturor, însă mai cu seamă asupra copiilor. Este imposibil de găsit o activitate prin care copiii să fie liniştiţi atât de repede şi aproape imobilizaţi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum se întâmplă atunci când sunt aşezaţi în faţa televizorului. De altfel, acesta este şi motivul pentru care părinţii şi, în unele cazuri şi educatorii, folosesc televizorul ca sedativ.

Depersonalizarea individului si transformarea creierului acestuia intr-o gelatina inerta sunt din ce in ce mai evidente. La urma urmei nu se doreste decat obtinerea unor zombie care sa munceasca mult si sa consume pe masura.

Sistemul de organizare piramidal politic si economic nu face decat sa minimizeze individul, il adoarme in ignoranta – intr-un sistem piramidal altii iau deciziile pentru tine, iar tu iei decizii pentru altii. Nimeni nu ia decizii pentru el. Lumea nu gandeste, lumea este gandita.
Toata lumea are nevoie de superiori si de subalterni.
Este un sistem opresiv bazat pe putere si control.

Oamenii sunt manipulati sa aiba teluri si dorinte false in viata – himere pentru a muncii ca niste fanatici – himere, haine de firma, celulare pentru apartenta si recunoastere… visuri si fite – oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti care gandesc cum sa-ti faca munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani putini care mai tarziu iti sunt IMPOZITATI…

Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?
Una dintre arme este chiar ego-ul “pinguinului” (cum este denumit noul om fabricat de corporatii in argoul dresorilor de minti). Pinguinul munceste pe bani foarte putini, in raport cu efortul depus si valoarea produsa de el, dar primeste in compensatie tot felul de titulaturi pompoase, am vazut in Romania oameni cu “marketing manager” sau mai stiu eu ce expresie pretioasa pe cartea de vizita, si cu un salariu sub 400 euro. Am vazut pinguini refuzand joburi mai bine platite pe motiv ca daca s-ar fi dus la noul loc de munca ar fi retrogradat ca functie!

Alta arma ar fi manipularea mentalului colectiv prin crearea de curente privind stilul de viata. Exista pinguini care cumpara un tricou “de firma” la pret de 3-4 ori mai scump decat unul obisnuit, desi materialul, design-ul si calitatea sunt identice.

Cum arata noul om fabricat de corporatii ?
Preocupat, important, cand il intrebi de sanatate zice ca se grabeste, nu poate intarzia la discutii, este permanent prins in tot felul de “proiecte” de nu are timp nici sa doarma, ca te intrebi la ce mai munceste si la ce-i mai folosesc banii daca oricum nu gaseste nici 5 minute pe saptamana sa se bucure de ei, iar cand totusi apuci sa vorbesti cu el, o tine numai in clisee, majoritatea auzite la radioTV ori citite prin cartuliile gen “cum sa reusesti in afaceri”.

Ce aspiratii are el ?
Sa fie bagat in seama, si pentru asta ii trebuie o functie, telefon ultimul tip desi functioneaza bine si unul fabricat acum 5 ani, idem pentru masina, televizor, etc, si pentru asta e in stare sa se indatoreze pana peste cap, sporind, in acelasi timp, avutiile bancilor de la care se imprumuta si ale companiilor multinationale de la care cumpara.

Ce-si doreste de la viata ?
Recunoastere, sa fie “cineva”, sa il respecte lumea, sa i se ceara parerea, iar dresorii care il fac sa se simta atat de important obtin orice de la el.

Ce intelege din politica ?
Absolut nimic, priveste certurile intre partide si politicieni ca pe un fel de meciuri, de parca ar fi suporterul uneia dintre echipe, nu-si pune niciodata intrebarea cati dolari a castigat el de pe urma a ceea ce a facut cutare ministru sau ce profit poate scoate din discursul unui deputat in Parlament ori la pupitrul unui talk-show. de altfel, politicienii vorbesc extrem de rar despre ce ar avea pinguinii de castigat in plan financiar de pe urma unor evenimente, evolutii sau situatii, si totusi pinguinul asculta aceste noianuri de palavre care nu-i folosesc la nimic.

CONCLUZIE !!!
Realitatea este ca pinguinii nu fac bani, ei doar muncesc si numai ego-ul si iluzia ii face sa continue… viata lor e jalnica, inglodati in credite si datorii, fara timp sa respire, traiesc in viitor sacrificand prezentul.

Fuzionarea mega-corporatiilor va face ca firmele mici si mijlocii sa dispara, oamenii de rand vor sfarsii in a lucra pentru un singur mega-super-concern The Company.

Partea nasoala va fi ca toti vom face parte dintr-un sir infinit de subangajat/sef – deci nimeni nu va fi pe sef plin si oarecum independent.

Asta va aduce la nasterea unui sistem global cu tente de fascism in care nu vor mai exista diferente, va fi o lume omogena. Fascismul ca si principiu nu trebuie sa poarte zvastica neaparat… Dupa 3 generatii intr-o Lume Globalizata, omogena, fara diferente economice, politice si culturale intre regiuni, deci in lipsa comparatiilor, credeti ca lumea isi va da seama de nivelul de sclavagism la care va ajunge ? (daca mai adaugam si presiunea conditionarilor, a dresurii din mass-media, programelor scolare, ideologiile noi si directiile trasate in academiile si institutiile pline de formatori de viitoare minti).

Oamenii sunt deja redusi la un singur scop in viata – anume de a fi platiti. Avem senzatia ca asta este ceva existential, ceva de care depinde supravietuirea noastra ca specie. Suntem adormiti in ignoranta si toleranta.

Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate !

Democratie sau Totalitarism Mascat ?

O societate condusa de marile corporatii nu e nicidecum o democratie (asa cum NU este democratic nici sistemul decizional intr-o corporatie). Liberalismul fara reglementari sociale, protectioniste cu cei mai putini norocosi sau mai putin “descurcareti”, este un alt nume dat feudalismului (sau de ce nu ? sclavagismului). Sa luam cazul Germaniei – exponentul perfect, locomotiva Europei.

Ce face statul cu banii din impozitele gigantice (peste 50% in statele UE) pe care le percepe ?

Saracirea Programata a Populatiei

Incepand cu anul 2000, o prapastie tot mai adanca s-a deschis intre veniturile pe cap de locuitor, din tara considerata altadata model de „capitalism social”. In ultimii 7 ani saracii au saracit cu 13%, iar bogatii s-au imbogatit cu 31%… ciudata inversare de semne si cifre ?!? In timp ce patura celor superbogati, reprezentand 10% din populatia Germaniei, detine 60% din averea federala concretizata in capital bancar, imobiliar si de actionariat la bursa, populatia cu venituri modeste nu are decat… datorii. Studiul a fost publicat de DIW si preluat de publicatia Spiegel, in decembrie 2007.

In timp ce managerii de varf si comilitonii lor incaseaza milioane, pe succes sau chiar pe esec, cei mai multi oameni de rand din Germania se bucura sa poata trai macar, din salarii. Copiii nascuti in ghetto-uri sau medii sarace, din familii de nemti, dar mai ales de imigranti, sunt neoficial condamnati la ratare si trai mizer.

Unii manageri si CEO primesc salarii anuale de milioane de euro, indiferent daca prestatia lor e buna sau rea. In eventualitatea unei prestatii defectuoase la nivel de management, exista riscul pierderii postului, urmat insa de o grasa compensatie, stipulata in contract. Tot aceste contracte, abil formulate si secretizate, tin spatele varfurilor manageriale, in cazul unor decizii gresite, care pagubesc firma. Pe sume serioase, firmele de asigurari platesc „riscul decizional”, insa asigurarea este platita tot de firma, si nu din buzunarul „prostului” manager. Crema acestor CEO se intalneste in fiecare an in Mai in secret cu alti oligarhi din armata , bancheri si guverne, printi si regi la intalnirile Bilderberg.

Inegalitatea de sanse
Egalitatea de sanse este, in zilele noastre, un principiu la fel de important ca multe altele care fundamenteaza reperul organizatoric social si statal, numit democratie. Se bate toba puternic pe el, insa se aplica foarte putin, cand cineva vrea sa sara peste gardul despartitor de caste.

Manipularea consta in faptul iti este schimbata in permanenta scara de valori si prioritati prin sistem si societate, adica te dreseaza si influenteaza gradat cam ce sa consideri tu ca fiind normal si important in viata – iar asta sa crezi ca vine exclusiv din tine, timp in care “ei” gandesc linistit cum sa-ti faca tie viata mai profitabila pentru buzunarul lor inoculandu-ti alte “valori” in locul celor vechi.

Exploatarea prostiei si a ignorantei celor multi a ajuns sa fie considerata o normalitate, ba chiar o virtute. Evul Mediu cu televizoare cu plasma e aproape… transa colectiva a tubului catodic este in plina desfasurare.

Totdeauna cursul societatii a fost dat de cei care au avut puterea indiferent de forma de guvernare – capitalism, fascism, democratie. Pentru a-si mentine puterea, elita (oculta mondială) are nevoie de indivizi formati pe un anumit tipar care sa le serveasca interesele, cu viziuni si aspiratii evident – impuse si limitate.

Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.

Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?

Justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.
Teama, teroarea, frica de boli si razboaie e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, incalzirea globala, infectii cu HPV, este tot ceea ce mint elitele mondiale pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor “solutia”, iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.

Orice razboi aduce saracie, oamenii vor trebui sa fie creditati, de catre banci – normal :
Te platim, te creditam, te indatoram ca sa fii guvernabil, sa fii ocupat, sa fii obedient.

Un om ignorant este automat un om iresponsabil.
Cultul iresponsabilitatii

Radem de oi ca urmează turma, hahaha , dar noi oamenii am depasit oile de zece ori ca docilitate : macar oile sunt tinute in linie de un caine, noi oamenii ne tinem in linie unii pe altii si o facem ridiculizand sau condamnand pe toti cei care sunt diferiti – Am ajuns sa ne dresam unii pe altii sa respectam niste legi impuse de niste degenrati fara stirea noastra. Dresandu-ne unii pe altii si tinandu-ne in linie nu facem decat sa perpetuam sistemul in care noi suntem cei exploatati.

Actualmente societatea noastra se bazeaza pe exploatare prin manipulare (exploatarea dorintei de recunoastere, a orgoliului, egoului si vanitatii) ! Poate ca este ceva in fiinta umana care o cere, dar nimeni nu face nimic pentru a stopa acest viol colectiv !

Practic se incearca pe toate planurile creearea noului om – realist, cinic, workoholic si consumerist prin excelenta, nespiritualizat, de preferat homosexual, fara indentitate. Un astfel de om nu sesizeaza rutina si manipularea atat vreme cat este platit bine. Un astfel de om calca pe cadavre in furia competitie, in escaladarea continua a piramidei. Noul om nu are scrupule are doar ambitie. Tu esti produsul.

Cine castiga ? – evident cei care sunt deja in elita – pentru ceilalati va fi un carnagiu al constiintei, o viata plina de chin intre hiene dresate sa sfasie in numele firmei. Totul este permis atata vreme cat este repectata Mascarada Corectitudinii.

Din pacate cursa capitalista este o “cursa”. Asa cum am mai spus-o si intr-un alt post regurile si pedepsele au fost inlocuite de bani si timp… Practic esti liber functie de cati bani si timp ai – acestea sunt lanturile invizibile. Datorita actualei societati oamenii au renuntat de mult la viata, la decenta, la moralitate ; se complac unii in compania celorlati – iar acest cerc vicios este menit sa iti hraneasca doar egoul. Aceasta aberatie se numeste lifestyle, o alta fata a excaladarii excesului prin munca, cu gandul la alte excese legate de recunoastere, consum, sex, putere si control asupra celorlalti !

Sa crezi ca numai asa se poate traii, ca numai astfel de societati pot exista pe pamant trebuie sa fii absolut limitat si conditionat.

Consumerismul in ultimii 50 de ani a reusit sa distruga Europa si a facut-o in modul cel mai “frumos” cu putinta. A distrus baza, adica familia. Ne-a impus noua religie, banul. Mascarada Corectitudinii Politice este noua morala. Depravarea si calcarea in picioare a oricui care iti sta in cale pentru a ajunge mai sus este luat ca un lucru onorabil mai nou. Am fost prinsi de mitul carierei si a reusitei in viata. Dependenta fata de sistem prin intermediul ratelor la banci este firul care ne tine in lesa. Idealul suna cam asa: o munca bine platita si iluzia ca o vom duce mai bine, salariu mai mare, loc de munca mai bun, etc.

Am devenit sclavii unor iluzii si mai grav, este ca si atunci cand le vedem ne facem ca nu observarm. Frumoasa viata pe care o ducem: tragem ca hamalii sa platin niste impozite si taxe puse de niste degenerati, facem si 2-3 copii pentru diversificare si la batranete asteptam sa murim cu gandul ca ce rahat mare am realizat.

Oamenii, burghezia (clasa medie cum se cheama mai nou) acum 30 de ani traiau mult mai elegant, de ce? Pentru ca nu erau atat de presati sa consume, sa fie creditati, sa fie impozitati, momiti, manipulati sa munceasca peste program. Ma refer atat in Romania cat si la Occident – nu va mai auto-exceptionalizati (romanii caz particular) – se intampla peste tot in lume. Ne indreptam dirijati din umbra catre o societate globalista, corporatista cu tente fasciste. Fascismul nu trebuie sa poarte zvastica (cauta definitia fascismului) si vei gasii o gramada de similitudini cu prezentul.

Dar de la generatie, la generatie, Dresorii dreseaza noi tinere talente, vlastare care se vor zbate ca niste fluturi prinsi intre geamnuri transparente, zbatere a careie energie va fi supta de sistem pana ce fluturul va murii si un altul ii va lua locul, mai determinat, mai ambitios. (Materiale preluate și prelucrate de pe: schimbarea.blogspot.ro)

Sursa: Anti-Uniunea Europeana

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • DESCENTRALIZARE ! Cand pe directorul spitalului, pe directorul liceului, pe seful politiei, jandarmeriei, etc, etc ii pune primarul s-a terminat cu acel oras. El, primarul si familia lui oricum se trateaza la Viena, isi scolarizeaza progeniturile la Londra, etc asa ca n-are nici cea mai mica intentie ca in respectivele institutii sa fie pusi sefi cei mai competenti ci se vor pune sefi pe cu totul alte considerente, de partid, de relatii personale, pe spagi grase, de cat de obedient si de “ciocul mic” are unul sau altul dintre doritori. Tampenie mai mare ca motivatia pentru care se doreste a da primarilor mana libera de a deveni tiranii localitatilor nu exista. Cu ce simtaminte nobile li se motiveaza drumul spre a fi ei totum-factum provoaca rasul. Adica cica primarii sunt animati de dorinta ca orasul sa aiba in fruntea institutiilor pe cei mai buni, pe cei mai tralala si tralala. Aiurea astea sunt povesti de copii tampiti.In plus de aceste considerente primarul respectiv ii va baga in gelozie maxima pe fostii primsecretari cu infatuarea cu grandilocventa, cu dictatura personala care se instaureaza vrand-nevrand in oras. Mai ales ca si acum, primarii se cred niste zei nemuritori si-ti dai seama ca nu mai sunt primari cand incep sa te vada pe strada si nu numai ca raspund la salut altfel decat printr-o flendurare a palmei din …gatul mainii, asa parca a spune : “te-am vazut da-te dracu”…ci chiar dovedesc ca stiu si ei sa salute. Aceasta e dovada cea mai sigura ca n-a mai fost ales. Cand primarul devine mai mult decat fostul TOV. PRIM s-a terminat !