Politică

Legile gravitației în politică

gravitac89bie-2-wCând Moise făcea pe alpinistul pe muntele Sinai spre a primi înțelepciune pentru petrecăreții de la parter habar n-avea că decalogul prezentat, spart, rescris și iar prezentat, va deveni exemplu de urmat ca formă și nu conținut, pentru toți nerozii, între care cu mândrie mă înscriu, pentru a face educație în 10 pași spre atingerea succesului, a kilogramelor dorite, a seducerii unui idioțel cu bani, a lăsatului de fumat, și lista poate continua. Pe calea neroziei stereotipice ce face apel la decalog dau drumul la zece legi ale gravitației în politică. Mori de ciudă Newtoane, că n-ai ajuns la decaloage, așa ca mine!

1. Masa unui bou politic în prima zi de după alegeri crează un efect gravitațional exponențial dacă idiotul de pe calendarele electorale ajunge în banca votului la semn.Reciproca acestei legi este falsă. Dacă bivolul nu este ales, efectul gravitațional se va manifesta prin atragerea tot exponențială de șuturi de le apropiații de până mai ieri.  Alesul va avea masă asigurată de la buget, ceea ce-i va spori masa corporală, monetară și va atrage pe post de sateliți tot mai mulți lingăi.

2. Cu cât este mai mare numărul de mandate obținut, cu atât sporește atracția pentru dosarele penale. Această lege se aplică la nivel individual și de grup, făcând astfel posibilă reflectarea microcosmosului babuinului politic în macrocosmosul cirezii de urangutani neînțărcați.

3. Atracția pentru limbile moi dă dependență ornitorincului cu funcție. Efectul secundar al limbilor moi este împăunarea tufei de Veneția cu titluri academice și ziceri de adevăruri profunde la chefurile cu maneliști și apropiați cu săbii în portbagaj.

4. Nesimțirea e un vârtej ce atrage doar mârlani, iar în centru întotdeauna regăsim măgarul cu funcția cea mai mare. Leadershipul politic înseamnă ghidarea și inspirarea liotei de partid printre talazurile măgăriei supreme.

5. Porcii căzuți de Ignatul politic, adică în ziua votului, nu atrag milă din partea gândacilor supraviețuitori, ci doar șuturi. Onoarea în politică se câștigă prin cățăratul pe cadavrele amicilor de până mai ieri.

6. Efectului gravitațional al unor funcții este direct proporțională cu lăturile din troaca anexată acestora. Hrănitul cu lături crează dependență, cu cât mai multe ingurgitează mistrețul domestic, cu-atât crește apetitul. Stomacul omnivorului cu rât devine o gaură neagră ce absoarbe tot ce intră în raza de acțiune a căpătuielii politice.

7. Competența și politicul sunt într-o relație antigravitațională. Țara incompetenței este îngrămădită în granițele politicului în cea mai mare parte. Insulele de incompetență în afara acestor hotare sunt aleatorii și nu urmează un criteriu atât de clar definit.

8. Nepotismul și alcovul curbează spațiul politic  dând naștere teoriei relativității politice sintetizată în formula E=mc2 (Energia politică = masa la care stai în politică * viteza cu care-ți căpătuiești progeniturile sau amantele la pătrat). Tupeul este atras mai mult de amante decât de progenituri, acestea din urmă dorind mai degrabă să cheltuie mălaiul tăticului decât să pună ei de o mămăligă. Ibovnicele sunt mai hămesite de teama trecerii timpului și a sporirii lunilor mai crude în cercurile gravitaționale ale iepuroiului suferind de priapism politic, sau nu.

9. Forța centrifugă crește după pierderea alegerilor cauzând salturi majore în câmpurile gravitaționale ale puterii. Astfel, cimpanzeul primordial de ieri devin puricele săltăreț dintr-o orbită superioară în una vecină cu DNA-ul.

10. În politica internațională gravitația impune poziția de ghiocel celor înțărcați, dar care vor încă să sugă. Boierul e boier și-n șanț, la fel cum sluga-i slugă și-n jilț. Legile inscripționate pe tablele blogului  sunt inspirate de divina politichie autohtonă. Orice asemănare cu realitățile cotidiene atrage un râgâit înduioșător de „proces/dosar politic”.

Autor: Gheorghe Sofian

Sursa: Analize economice