Politică

LE-A VENIT RÂNDUL! Generalul SRI Florian Coldea și șefa DNA dr. Laura Kovesi vor fi audiați la PICCJ

Audierea va avea loc in dosarul privind inregistrarea difuzata de Sebastian Ghita in care Traian Basescu vorbea despre cum a fost fabricata executia lui Dan Voiculescu. Coldea si Kovesi nu vor merge singuri la PICCJ, ci la pachet cu judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti si fostul presedinte Traian Basescu.

coldea-si-kovesi-ar-fi-avut-o-relatie-amoroasa

Prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, si sefa DNA, dr. Laura Kovesi, vor ajunge in sfarsit in ipostaza in care sute romani au fost pusi in ultimii ani de capii “Binomului SRI-DNA”. Coldea si Kovesi se vor prezenta la parchet, in calitate de prezumtivi autori ai unei posibile infractiuni. Florian Coldea si Laura Kovesi urmeaza sa fie citati la Parchetul General, pentru a fi audiati in dosarul deschis dupa ce Sebastian Ghita a difuzat o inregistrare in care Traian Basescu vorbea despre fabricarea executiei lui Dan Voiculescu.

Anuntul privind chemarea sefilor SRI si DNA la PICCJ a fost facut, vineri 6 ianuarie 2017, de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar. Intrebat daca Florian Coldea si Laura Kovesi vor fi audiati la PICCJ, acesta a explicat ca toate persoanele invocate in respectiva inregistrare vor trebui sa dea declaratii: „Cercetarile trebuie sa fie obiective. Evident ca trebuie sa fie audiate persoanele care sunt invocate, trebuie ridicate inregistrarile, documentele”.

Florian Coldea si Laura Kovesi nu vor merge singuri insa la PICCJ. Alaturi de cei doi, la Parchetul General vor fi audiati judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a dispus condamnarile in dosarul “Telepatia” dupa o mascarada judiciara, asa cum bine se stie. De asemenea, la PICCJ va fi audiat si fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, cel care a fost inregistrat in timp ce vorbea despre modul in care s-a pus la cale executia lui Voiculescu.

Basescu: „Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan”

Amintim ca, in 4 ianuarie 2017, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ au deschis un dosar penal pornind de la dezvaluirile lui Sebastian Ghita, dar si de la inregistrarea audio in care fostul presedinte Traian Basescu face dezvaluri despre cum au fost aranjate unele dosare, precum dosarul ICA. Este vorba despre o inregistrare difuzata de Sebastian Ghita, in 3 ianuarie 2017, in Traian Basescu este surprins in timp ce discuta despre cum s-au masluit anumite dosare.

Ulterior, Basescu a recunoscut ca discutia este reala.

Iata stenograma discutiei:

Interlocutor: Si aveti inregistrari cu toti?

Traian Basescu: Coldea, doamna Kovesi, judecatoarea Camelia Bogdan. Ba, da’ sa vezi conversatia cand imi spuneau ca il luam pe Mustata din complet. Da? Hai baieti sa-l aruncam in aer! Vreti sa-mi distrugeti familia?

Interlocutor: Ce stat este asta, domnule presedinte?

Traian Basescu: Eu v-am spus de cateva ori, stat mafiot, na, eu stiu ce spun.

Interlocutor: Probleme cu dosarul Voiculescu?

Traian Basescu: Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan. Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau am vorbit cu Bogdan si a spus ca daca aveam codul penal ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii.

Interlocutor: Sunteti suparat pe ei.

Traian Basescu: Bogdan este, a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Bogdan. Ba, Bogdan, eu te stiu cine esti!”.

Autor: George Tarata

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Stat Politico-Mafiot administrat in ultimii 27 ani de niste spirite malefice, suflete damnate, minti bolnave, rebuturi genetice, oameni imorali, infractori cu camasi albe. La inchisoare cu voi toti, fara nici un fel de exceptie! Dan Voiculescu barem a creat Radio Romantic (101,90 FM), voi in schimb ati creat numai amaraciune, boala, chin si durere in Romania! Puscaria va mananca blestematilor!!!

  • Stat Politico-Mafiot administrat in ultimii 27 ani de niste spirite malefice, suflete damnate, minti bolnave, rebuturi genetice, oameni imorali, infractori cu camasi albe. La inchisoare cu voi toti, fara nici un fel de exceptie! Dan Voiculescu barem a creat Radio Romantic (101,90 FM), Antenele TV si a creat sute, poate chiar mii de locuri de munca, voi in schimb ati creat numai amaraciune, boala, chin si durere in Romania! Puscaria va mananca blestematilor!!!