Analize și opinii Politică

LA VITTA E BELLA!

Vad ca se poarta asta cu iesitu-n strada! da’ce vrea toata lumea? Ca sa iesi in strada, trebuie sa ai un motiv: fie de frustrare si nemultumire, fie de bucurie si extaz! Sa fie nivelul tot mai scazut de trai? Sa fie preturile? salariile? Sa fie vreo echipa de fotbal care-si bucura fanii? Vreun carnaval, ceva? Zilele vreunui oras? E treaba lor, de ce ne-am consuma noi din atata? Ce ne privesc pe noi nemultumirile altora?

Pai…sa vedem cine ar avea motive sa strige, sa fie incruntat si revoltat?

Profesorii? Deloc! Cu salarii mizere, cu elevi care-i umilesc, cu o programa care ar innebuni pe oricine…nu e suficient pentru a se deranja!

Medicii? De ce? Ca au un venit egal cu al unui muncitor necalificat, invatand mereu si practicandu-si meseria la un nivel de stres, la care altii n-ar putea nici macar respira?

Copiii sau tinerii care au o alocatie din care traiesti o zi, iar restul lunii…Dumnezeu cu mila?!

Olimpicii? Care-ti duc numele mai departe si sunt rasplatiti cu strangeri de mana?!

Politistii? Nu exista motive de ingrijorare, mai ales daca te aliezi cu infractorul si interlopul si astfel venitul tau devine…fara numar!

Actorii, muzicienii si oamenii de cultura? Pentru ce? Ei presteaza o viata-ntreaga in fata noastra si pentru noi, iar atunci cand isi uita replica sau isi pierd vocea, ajung in foame si mizerie?!

Preotii? Ar fi culmea! sunt la adapost, averea B.O.R.-ului de 7 mld ii tine la cald si imbuibare!

Pensionarii? Ca ce? Ca de-abia isi duc zilele, ca au ajuns umilinta politicienilor din Romania, ca au fost buni la constructie, iar acum sa ne scuteasca de prezenta lor!?

Bolnavii? Pai, pentru ei nu mai conteaza, oricum s-au resemnat si-si asteapta moartea, enigmatici si cuminti!

Manelistii? Pai pentru ce ar putea fi frustrati? Castiga fara numar, n-au taxe si impozite, si “face ce vrea muschiul lor”!

Sportivii? (ma refer la fotbal, asta fiind sportul care ne mai bucura ocazional) e “viata la maxim” cum le place multora sa spuna: alcool si femei, cluburi si dezmat, avand performante reduse si tupeu maxim!

Minerii? Pai…e stres mai mare decat sa intri sub pamantul care-ti conduce destinul si decide daca maine rasare soarele sau te plange familia?!

Taranii? Ce mai conteaza ca muncesti de dimineata pana seara, iar la piata te alegi cu nimic?!

Hmosexualii si lesbienele? Ar fi de neinteles, tocmai acum cand presedintele meu le impartaseste placerile si extazul dorsal, chiar dumnealui tratandu-si poporul cu cele trei litere?!

Deci… asadar… prin urmare… de aceea… concluzia mea ar fi: romanul va iesi in strada atunci cand nationala de fotbal va fi campioana Europei sau cand vom fi nemultumiti!

Mai lasati-ne cu brazilienii, turcii, bulgarii si alti frustrati si neintelesi! Compasiune si parere de rau pentru ei, dar nu e termen de comparatie intre noi si restu lumii, nu copiem pe nimeni si suntem unici.

Daca cineva ne invidiaza, il invitam in TARA MUNUNILOR, numita ROMANIA si va trai fericit pana la adanci batraneti!

Pana atunci, ne adunam mai multi la o parada gay, colorati si veseli, extaziati si euforici si strigam: LA VITTA E BELLA!!!

Autor: Ana Bucataru

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu