Politică

Klaus merge cu plocon la sultanul Donald pentru un nou firman de domnie

Iohannis- încă o excursie



Marți seara, o știre a luat prin surprindere lumea politică românească. Unii au rămas chiar descumpăniți. Klaus Iohannis va fi primit de Donald Trump, pe 20 august, la Casa Alba. Ce lovitură, ce mișcare, ce succes! Asta a fost reacția partizanilor mono-mentali și a naivilor, în vreme ce pesimiștii s-au îngrozit!

Nenorocire, mai cheltuim zece-douăzeci de miliarde pe armament bun pentru ciori, mai cumpărăm cine știe ce vechitura, mai trimitem soldați la dracu-n praznic, mai face Klemm ture pe la ministere să la dea de lucru și să le spună ce nu trebuie sa facă! Cu alte cuvinte, la puține ore după difuzarea știrii, și unii și alții îl vedeau pe Iohannis cîștigator categoric și la alegerile pentru a-l doilea mandat.

În mentalitatea noastră de provinciali europeni, este suficient să te susțină americanii și ai câștigat alegerile prezidențiale, te poți bate pe umăr și cu Sfântul Petru și poți pretinde un loc mai vizibil în Paradis. Foarte puțini își m‎ai amintesc de vizita în SUA a lui Adrian Năstase în, chiar anul alegerilor. România tocmai încheiase scandalosul contract Bechtel, Adrian Năstase era pe căi mari iar George Bush jr ii profețea premierului român o victorie spectaculoasă care n-a mai avut loc și care alegeri aveau sa fie urmate de o cădere catastrofală.

Așadar, vizita lui Klaus Iohannis este doar o vizită. Nu trebuie privită decît ca o vizită. Depinde ce vor americanii,‎ în mod normal, subiectul n-are cum să fie legat de Caracal. Trump și americanii trebuie să fie alertați de evoluția relațiilor lui Puțin cu Erdogan și de anunțul Turciei privind o intervenție în nordul Siriei. Incidentele în Strîmtoarea Ormuz și replicile țîfnoase ale ayatolahilor încarcă și mai mult tensiunea în zonă. O zonă în care România este un punct de sprijin, un aliat, un cap de pod.

Ce vor discuta cei doi? Multe privind rolul și obligațiile României. Ce va negocia Klaus Iohannis? Nimic!? Va fi de acord cu orice. Ba, va oferi și ceva în plus, cu iluzia că va beneficia și de oarecece  sprijin american la alegeri. Ba, ambasadorul George Maior va da și el din cap de mai multe ori, fiind convins că‎ o asemenea întîlnire fructuoasă îl ajută să mai amîne audierea la SIIJ și că redeschiderea dosarului său privind complicitate la luare de mită va fi privită cu alți ochi.

De ani buni, din inițiativa Laurei Codruta Kovesi și a tandemului Maior-Coldea, a fost îngropat un dosar penal pornit de la  denunț privitor la  complicitate de dare și  luare de mita al directorului SRI de atunci George Maior. Și care dosar amenință să fie redeschis în aceasta toamna. Pe vremea lor, amărîții și adversarii erau săltați în fața camerelor de luat vederi și duși în cătușe la DNA,  iar Florian Coldea (denunțat de Elena Udrea) și George Maior (denunțat de Urdăreanu), amîndoi pentru cite o jumătate de milion de euro, au fost promovați. De fapt, tustrei au căzut bine-mersi. Maior, în scaunul de ambasador în țara anticorupției planetare (mai putin SUA), Kovesi -pe cale să devină șefa Anticorupției europene, iar Coldea să fie promovat la catedre universitare, să îi învețe și pe cei tineri cum se fac dosare de condamnare fără probe și cum se astupă gura opozanților gălăgioși și cum se fac bani de la ANRP.

Ei bine, vizita în SUA pare a fi un prilej fericit pentru toți cei implicați. Mai puțin pentru cei obligați să achite nota de plată‎ pentru înțelegerile făcute de Klaus Iohannis și de însoțitorii sai.

Autor: Cornel NISTORESCU

Sursa: Justițiarul, preluare după Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca Donald Trump il cheama pe Klaus Iohannis sa-l sfatuiasca parinteste cum sa aiba grija de copiii tarii renuntand la cateva case in sprijinul copiilor institutionalizati, tinerilor defavorizati, tinand cont de necesitatea intarii fibrei identitare. Sa ingrijeasca cu simt de raspundere de florile din Gradina pe care o prezideaza pana in toamna anului curent.

  • Din casa-n casa, asa inregistreaza istoria civilizatiilor pe planeta. De la Casa GROAZEI, Casele dobandite fraudulos, la Casa Alba. Cronicarii de pretutindeni consemneaza legatura de cauzalitate dintre dobandirea functiilor publice inalte si dobandirea imobilelor, proprietatilor, relatiilor conexe dintre parteneri, aliati, sisteme, retele, spetele aduse la cunostinta opiniei publice atat in ce-l priveste pe Klaus cat si pe Dragnea, gravitand in jurul protectiei copilului, a fiintei umane, umanitatii. Casa GROAZEI se dovedeste a fi un ATELIER DE DEZMEMBRARI initial auto, pe parcurs dezmembrari retele si sisteme nationale si internationale. Ce este GROAZA? O emotie colectiva de cea mai joasa frecventa, expresia starii de iad, insusi iadul pe Pamant. La polul opus: iubirea de semeni, armonia, pacea, arta, compasiunea, empatia, credinta, increderea, speranta intr-o lume buna, frumoasa si luminoasa, intelegere si cunoastere, blandete, puritate, adevar – expresia starii de rai, cunoscut fiind faptul ca cine nu cunoaste raiul pe Pamant nu-l cunoaste nici in Cer, pe fondul simetriei fenomenelor si evenimentelor de cand lumea si pamantul, legea eterna a universului multidimensional. “Jos Palaria Neagra, sus Palaria Alba!”, intuiesc ca ar transmite presedintele SUA…