Politică

Klaus Iohannis nu a simțit încă penetrarea. Nu-i nimic, o va simți!

O celebră butadă definește „corectitudinea politică” a fi „tehnica prin care un rahat poate fi apucat de partea curată”. Desigur, oricât de perfecționată ar fi tehnica de apucare, scopul rămâne doar un ideal iluzoriu, produsul fiziologic invocat neavând vreo parte care să poată fi preferată alteia.

iohannis-trist

Aforismul nu este doar unul inspirat și plin de ironie, dar ultima perioadă de timp îl consacră drept un veritabil adevăr filosofic.

Până la un punct, „corectitudinea politică” este o chestiune care ține strict de bunul-simț și constă în a nu-ți bate joc, fie ca om, fie ca societate, de cel care este alcătuit, crede, are obiceiuri, sau se comporta altfel decât tine, cu condiția ca vreuna dintre caracteristicile de mai sus să nu provoace vătămare celor din jur. Astfel, în România, dezincriminarea homosexualității, scoaterea ei din rândul faptelor penale, a fost privită ca o chestiune absolut firească. La fel de firesc, orice părinte întreg la minte și la suflet își învață copilul să-și trateze semenii, pe toți, ca pe ființe umane aidoma lui, și îi formează reflexe de precauție și apărare împotriva răului, nu împotriva culorii părului, a epidermei, a unui picior mai scurt, sau a preferințelor de tot felul. Altminteri, copilul ar fi dezarmat. Atent la culori sau gusturi, nu la pericolele reale, s-ar așeza într-o certă postura de victimă.

Lucrurile au ieșit, însă, din zona bunului-simț, moment din care și butada reprodusă mai sus a devenit dintr-un soi de banc, amuzant pentru unii, un aforism încărcat de adevăr. Asta nu doar în România, și nu doar în problema homosexualității, ci pe peste tot în lumea civilizată și în multiple alte privințe. Momentul a fost acela în care a început să se dea un negru asalt asupra grădinițelor și școlilor, asupra copiilor, asupra minților lor crude, asupra sufletelor lor curate. Nemernicia aici a început! Nu voi intra în detaliile abominabilului atac. Ziarul nostru a făcut-o pe larg, o va face și în continuare. Așezarea țintei în această zonă, cea în care se formează viitorii adulți, are o explicație simplă: ceea ce nu se poate reuși cu maturul de astăzi, greu sau imposibil de îndoctrinat, se poate reuși cu adultul de mâine, copilul de astăzi. Mai mult decât în alte părți ale lumii, școlile din nordul Europei, Canadei și Statelor Unite au devenit veritabile scene ale unui teatru absurd, ale unor scenarii demne de pana autorului romanului „1984”, George Orwell. Normal, copiii de pe acolo au părinți, părinți educați într-un sistem de valori durat și verificat la scara istoriei, unul în care s-au format națiunile cărora le aparțin copii și părinți, deopotrivă. Acești părinți, cea mai mare parte a lor, au reacționat în fața absurdului malign în care și-au vazut scufundați copiii, unde?, exact în locul în locul în care îi trimiteau pe banii lor, ca să fie educați, la școală. S-au trezit că puii lor învață de la dascăli să nu mai foloseasca pronumele personale „el” și „ea”, pentru că sunt greșite, îi jignesc pe cei care nu sunt nici „el” și nici „ea”, că propoziția „Ana are mere” poate deveni oricând o palmă freudiană care, în mințile bolnave, este dată subliminal unor Ane care ar vrea să-și schimbe sexul, ocazie cu care și-ar înlătura chirurgical și „merele”.

Lista inepțiilor care nu fac altceva decât să distrugă mințile unor generații de copii, prin inocularea patologicului sub eticheta „corectitudinii politice”, poate astfel continua. Și la noi s-au făcut simțite, sub presiunea organismelor UE, a ONG-urilor și a ambasadelor occidentale de la București, aceleași tentative de alterare a minților copiilor, a tinerei generații. Reacția socială a fost, însă, una uimitor de rapidă. Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat şi o femeie. Să recunoștem, actuala formulare din Constituţie nu este una șchioapă, imputabilă autorilor ei. Doar că acelora nu le-a dat prin cap să legifereze definind mai jos de nivelul de intelegere numit „la mintea cocoșului”. Revenind, 3 milioane de semnaturi, dintre care 150 le-am strâns doar eu, singur, într-o seară și dimineața următoare, fără a folosi nici cel mai vag argument biblic, religios, ci doar argumente juridice.

Klaus Iohannis, președintele unei parți a românilor de pe Facebook, a unei părți din SRI și STS, și a cancelarului german Angela Merkel, vrând-nevrând, a trebuit să spună și el ceva pe subiect. Și a spus: „Deşi a fost o temă ridicată cu aproximativ trei milioane de semnături şi are susţinători importanţi, nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească.” Este foarte greu să-ți alegi cuvintele potrivite ca să comentezi așa ceva, să eviți niște epitete care îți vin firesc pe buze, la adresa unei minți în stare să debiteze o asemenea inepție, cum că 3 milioane de adulți cu drept de vot, din vreo 12-13, câte or mai fi prin țară, nu dau măsura „penetrării sociale” a unui fenomen. Să fie doar prostie în formă pură? Cu siguranță! Dar mai este încă ceva pe lângă prostie: tentația negării evidențelor neplăcute. Consecința acestui tip de negare, a unei anumite stari de lucruri supărătoare, nu face ca acea stare să dispară, ci doar să-i amâne deznodământul, unul mult amplificat la data scadentă, tocmai prin amânarea abordării la timp, prin ignorarea existenței și cauzelor sale obiective.

Dar trec peste consternare, ca să închei într-o notă veselă: dacă președintele Klaus Iohannis nu a simțit încă penetrarea de care a pomenit, sigur o va simți pe cea prilejuită de alegerile parlamentare care se apropie dar, mai ales, de ceea va urma după ele.

Autor: Mirel Curea

Sursa: Evz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-le Mirel când ai un asemenea nume de familie este prudent să nu pomenești de produsul care îți iese prin el. Cât despre nordul Europei și al Americii nu poti comenta nimic cu mintea pe care ne-o prezinți. Să știi că și maimuțele râd de oameni uneori.

  • Numele nu reprezinta la ce te gandesti mataluta…
    Poate ca porti bretele la pantaloni si nu ii sstii cu … CUREA, poate ca nu stii dar masina (daca o ai) are alternatorul “legat” de motor (un ax) prin asa ceva… CUREA ca sa incarce bateria, sa produca electricitate pentru diverse sisteme….
    Este si un sport pe gheata, cu o piatra circulara care se misca dupa o curba .. ca un carliont si-i zice CURL-ING, curling.
    —————-
    Ce legatura au astea cu homosexualitatea?
    ——————-
    in alta ordine de ideri, eferitor la nordul Americii – unde locuiesc de multi ani…
    Nu greseste cu nimic autorul.
    Nu greseste nici cand re-afirma firescul, morala crestina.
    De unde se poate intelege ca cine combate afirmatiile din articol gandeste ne-firesc (cel putin), adica priveste “lucrurile” pe partea cealalta, invers – in mod pervers.

  • Trebuie sa te consideri urmas de maimuta sa ai impresia ca maimutele inteleg asa ceva si… râd (!).
    Asa fac pro-GAY-sistii comentarii.
    In afara realitatii.

  • @Ioan : Nu stiu de ce dar toate comentariile tale sunt hilare parca iandins scrise sa supere. Comentezi anti fara argumente, fara ati exprima un punct de vedere cat de cat logic intr-un mod in care lumea ar fi obligata sa creada ca detii adevarul absolut, unic si indivizibil. Analizeazate critic, mediteaza adanc asupra concluziilor si dupa mai vorbim.

  • Pentru toti activisti LGBT, facand abstractie de crestinism desi reprezinta fundamentul existentei noastre, ma raportez la sistemul materialiststiintific. In fizica intalnim dou notiuni ale unor particule energetice care creaza echilibrul atomic al elementelor din punct de vedere energetic, electroni si protoni numite sarcini negative si sarcini pozitive. Pamantul de asemeni are doi poli care creaza echilibrul geoclimatic, Nord si Sud, materia vie organica este formata din ADN care la randul ei contine lanturi de cromozomi xy care formeaza caramida vietii. Sexul masculin contine ambii cromozomi xy, sexul feminin contine doar pereche xx. Incrucisarea dintre xy si xx poate sa creze un individ xy sau xx. Incrucisare dintre xy cu xy conform teoriei matematice a combinatiei ar trebuii sa dea xy, xx, yy ceace inseamna ca ar aparea o anomalie genetica dar practic o combinatie xy cu xy nu este posibila si nu poate da nimic, deci nu poate rezulta viata asa cum nici din combinatia xx cu xx nu poate rezula nimic. Vreau sa stiu unde este normalitatea pentru ca atat materia cat si viata este rezultatul unei dualitati a doua elemente contrare care se atrag reciproc creand un echilibru, cald-rece, lumina-intuneric, pozitiv-negativ, masculin-feminin. Orice abatere de la aceste reguli creaza un dezechilibru care pot duce la conflicte energetice ducand la disparitia materie ceiace nu se intampla materia organizanduse dupa legi care exclud fenomenul uman numit LGBT. Deci atentie fenomenul LGBT poate duce la disparitia celei mai evoluate forme de viata cunoscuta deocamdata in univers, adica la disparitia Omului.