Politică

Justiția Română subordonată intereselor americane?

kovesi_hans_klemm_2Un fapt fără precedent care încalcă suveranitatea și independența României s-a petrecut zilele trecute. Responsabilii din Justiție au fot scoși la raport pentru o întâlnire cu Ambasadorul SUA la București. Așa ceva nu se întâmplă decât în statele bananiere africane și latino-americane. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. La întâlnirea care a avut loc la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ au participat și Daniel Horodniceanu, procuror şef al DIICOT și Călin Nistor, procuror şef adjunct al DNA, se arată într-un comunicat al Ministerului public. S-a discutat despre colaborarea dintre autorităţile judiciare române şi americane în materia combaterii infracţiunilor transfrontaliere şi a criminalităţii organizate.

Ambasadorul american şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a oferi sprijin autorităţilor judiciare române, în sensul perfecţionării profesionale a procurorilor români care îşi desfăşoară activitatea în domeniile considerate prioritare. Asta înseamnă în traducere liberă că procurorii vor fi trimiși la perfecționare educațională în SUA ca să se întoarcă cu temele făcute, așa cum în anii 50 alții erau trimiși la Moscova să introducă bolșevismul în România. Diferența este că, încă din 1952, nici măcar Moscova nu-și permitea să se amestece brutal în treburile justiției din România pentru că nu-i permitea Gheorghe Gheorghiu Dej, care se dorea jupân peste țară, ca să nu mai vorbim de perioada lui Nicolae Ceaușescu. Întâlnirea ambasadorului Hans Klemm cu factorii din Justiție reprezintă un amestec brutal în treburile interne ale României și o încercare de influențare a acesteia în favoarea intereselor geo-strategice americane.

Am sentimentul că România se transformă tot mai mult într-o țară latino-americană din anii 80, condusă direct de la ambasada americană peste voința președinției, guvernului, parlamentului sau poporului român. Funcționarii statului român sunt teleghidați direct prin aceste întâlniri „de perfecționare” în favoarea unor interese străine de România și departe de suveranitatea națională. Ce ar zice americanii dacă ambasadorul român de la Washington se va întâlni ca să dea directive procurorilor și justiției americane. Vă sigur că ar deveni imediat persona non grata. Este grav că cetățenii americani implicați în infracțiuni în România sunt deasupra legii. Vezi cazul Teo Peter, unde pușcașul american vinovat de ucidere din culpă a fost scos repede din țară și protejat față de legea românească. Nu e niciun afacerist american inculpat de DNA, care a dat șpagă demnitarilor români în cazul Microsoft. Românii ca niște „colonizați” sunt arestați și condamnați pentru corupție, dar niciun cetățean american nu este anchetat pentru oferirea de șpagă, trafic de influență, în cazul Microsoft.

SUA prin instrumentele sale din justiție se poartă în România ca o metropolă din secolul XVIII în colonia sa africană. Doamne ferește să ai cumva un proces cu un cetățean american, acesta fiind considerat din start deasupra legii de către Justiție, iar bietul român e condamnat fără drept de apel ca un iobag ardelean din vremea habsburgilor. Cetățenii români nu sunt egali cu cetățenii americani în fața legii, așa pare că este percepția Justiției. Românii sunt puși în fața unui proces continuu de umilire. Americanii au se pare de facto preemțiune în procesele cu cetățenii români în fața Justiției, ca nu cumva să se supere metropola. România trăiește o dramă majoră în ultimii ani, în care orice brumă de suveranitate, independență, justiție liberă și minimă demnitate a dispărut. Am devenit o națiune de executanți, sper să nu devenim și de executați în caz de un viitor război, pentru interesele altora.

Autor: Ionut Tene

Sursa: Ziarul Natiunea

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cat optimism… “am impresia ca Romania se transforma…”!
    Ce sa se mai transforme?
    Cand s-a apucat sa “armonizeze” legislatia, de fapt a trecut la catehizarea anti-crestina, protestanta a aparatnicilor din administratie, legislativ, executiv si – cu voia Dumneavoastra, ultima pe lista – JUSTITIA.
    Care Justitie?
    Zeita perversa care cere sange in numele lui Ba’al.
    Cat timp trebuie sa mai treaca sa se spuna raspicat: administrarea justitiei nu este impartirea dreptatii.
    Prima este a Mortii, convertind totul in bani, cea de-a doua este a vietii.
    Nu este parte din “drepturile omului” fiindca oamenii nu sint egali, nu apartin aceleiasi culturi si nu impartasesc aceeasi credinta.
    —————–
    Cand s-a modifica “judecata” s-a violat de fapt discernamantul, s-au schimbat principiile fundamentale, existentiale si definitorii ale Dreptului istoric al romanilor, incepand cu obstea si devalmasia, atat de enervante pentru bishnitz-ul protestant si talmudic…