Politică

Judecătoare din Cluj: ”Opriti nebunia, vreau sa cobor!”

Stop. Deci va rog eu, stop din nebunie pana nu mi se intuneca si mie mintea si vin cu biletele.



Ma uitam ieri asa ca dintr-un alt film, ca dintr-o alta viata la o sectie intreaga de procurori superiori (am inteles ca sunt din DNA) insirati toti la mustata sa puna la punct o mizerabila de inspectie judiciara care a indraznit sa ii incalce.

Continui sa ma uit ca tuta ca se pare ca o sinapsa de a mea nu mai functiona. Pai in ce tara traim, in ce sistem? Adica toata cealalta lume a justitiei, toate instantele, parchetele, pot fi cercetate, controlate si nu a iesit niciun scandal? Pai e posibil?

Imi dau seama ca am inteles gresit. Ma mai frec o data la ochi. A, era un biletel uitat. Un nenorocit de biletel ce continea niste numere de dosare.Gresit. Deci Inspectia cauta acolo gandaci, materiale explozive, praf printre holuri, doamne fereste sa caute dosare ca noi lucram cu aciddezohiribonucleic. Sa ne fereasca sfantul de vreun dosar.

Tot mai muta, urmaresc in continuare. Nimic nu e imputabil. Am facut noi, DNA (sa ne intelegem , o structura a statului de drept, formata din procurori nu din supermani) o analiza si nenorocitele de instante, alea insensibile, au incalcat legea flagrant daca au dat o achitare.

Incepe sa ma ia o usoara durere de cap. Asa, usoara…Ma intreb, tot fara sinapse, de ce un Ministru sta si explica, de ce o sectie intreaga de procurori sta drepti si devine durerea de cap tot mai intensa.

Incerc sa ma adun sa va spun in cuvinte simple. DNA e o structura simpla de parchet, ca toate celelalte, ca DIICOT, ca si ceilalti procurori. Ca si noi. Va mai amintiti de noi? Noi suntem instantele de judecata, acelea care decidem inclusiv asupra masurilor luate de DNA. Nu DNA aresteaza, DNA nu e un extraterestru venit sa curate lumea de toti nenorocitii, incepand cu noi care dam achitari.

Am asa o senzatie usoara de vertij, ca s-a rasturnat lumea cu capul in sus, deja nu mi se mai pare anapoda ca trei colegi judecatori pe care ii cunosc si zau nu pricep nimic, voteaza strategii, avize negative si acuma mai nou detasari pe viata. Astea stiu sigur ca sunt impotriva propriilor convingeri si de aceea cred ca deja votul lor a incetat sa fie demult liber. Eu am asa, ca o naiva , o intrebare? O merita majoritatea asta sacrificarea ta?

Dar sa revenim, fratilor, A fost un control la DNA, dupa 10 ani. Un control al Inspectiei. Aruncam si inspectia in aer pentru cativa oameni in tara asta? O sa jelim toti langa un biletel?

Ca daca da, anunati-ma cand sa ma duc la pompe funebre!

Autor: Adina Daria Lupea

Sursa: Adina Daria Lupea

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Biletelul – “Scrisoare pierduta”. Ce a fost si ce a ajuns! Din PNA in DNA, un departament mai presus de lege, ridicat la rangul de suprema instanta, departament specializat sa instrumenteze pe baza protocoalelor operative, biletelelor cu sentinta-n plic (daca ar prezenta biletele, toti magistratii!!!), piesa importanta in lupta politica cu impact economic (de subminare a economiei nationala, fapta prevazuta in noul cod penal la descrierea infractiunii de tradare) social, geostrategic. Diversiune, control, monitorizare, dezumanizare, regres, psihoinvolutie. Arma veritabila in context hibrid.
    “Un fleac!”
    Dimensiunea nebuniei, a unei inteligente malefice. Achitarile motivate vorbesc de la sine, pentru cei care au urechi de auzit, ochi de vazut si minte pt priceput. Chiar ca, Stop!

  • Pai, dr. Ciomu raspunde pt fapta de sectionare a penisului, in baza reglementarilor de malpraxis. Dupa fapta si rasplata. Cine greseste, plateste… pentru: cauzarea unei vatamari, corporale, de imagine, a unui prejudiciu, material, moral, pronuntarea unei sentinte (rechizitoriu) nelegale, neintemeiate, imorale, incorecte, abuzive, tendentioase, pentru…mediatizarea stirilor false, pentru…comiterea operatiunilor “steag fals”, pentru…abuzuri, nedreptati, rastigniri, pentru …concurenta neloiala etc. Legea raspunderii…in fata constiintei…

  • Parchetul European, inca o INSTANTA DE POLITIE POLITICA, infiintata dupa modelul si practica DNA (experimental), instanta specializata pe instrumentarea dosarelor intocmite in baza reglementarilor privind fraudarea fondurilor UE. Eliminand CAUZA, “ope legis” se elimina si EFECTUL. De unde provin, in concret, fondurile europene?! Din COTIZATIILE STATELOR MEMBRE, profiturie externalizate, diferentele-plus valoare din dobanzi, penalitati, comisioane, tranzactii, inginerii diverse, fiscale, financiar-bancare…ex. avantajele financiare rezultate din operatiunea de detinere in Marea Britanie a rezervei noastre de aur, tara care are de achitat obligatii comunitare in val. de aprox. 60 mld de euro, urmare Brexit! Examinand in continuare problematica in materie, ne intrebam firesc, care este statul nostru din pdv juridic in cadrul unei structuri parteneriale UE-NATO care s-a dovedit a gestiona inechitabil, subtil, ca sa nu folosesc termenul “ocult”, situatia in context planetar? Solutia rezida in politica de consolidare a suveranitatii statelor menbre, context pe fondul caruia, statele isi gestioneaza propiile fonduri, resurse, in mod independent, in acord cu specificul traditional, national, cu posibilitatea perfectarii de contracte echitabile, legale, reciproc avantajoase, in toate domeniile de activitate, in buna pace. PARCHETUL NATIONAL ESTE INSTITUTIE SUVERANA cu conditia sa respecte principiul universal valabil, constitutional, cf. caruia “Nimeni nu este mai presus de lege”. In caz contrar, ramanem pe veci la dispozitia “agenturilor straine”, extra.