Politică

JAFUL CONTINUA ! Pretul gazului in UE a scazut cu aproape 50% fata de anul trecut. La noi se SCUMPESTE de la 1 mai

pretul-gazuluiPretul de import al gazelor naturale in UE este la un nivel de curent de 4,20 USD , în scădere de la 4,90 USD in ultima luna si in jos de la 8,27 acum un an . Aceasta este o schimbare de -14.29 % fata de luna trecuta si -49.21 % de la un an în urmă ( sursa World Bank).

La noi, prețul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va crește de luna viitoare, dar majorările ar putea să nu se oprească aici în acest an.

Iniţial, indexarea trebuia să se aplice de la 1 aprilie, însă Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu a terminat de analizat costurile operatorilor din domeniu.

„Prețurile finale la consumatorii casnici trebuiau să se schimbe la data de 1 aprilie 2016. În urma analizelor efectuate în vederea refundamentării tarifelor de distribuție, precum și a fundamentării tarifelor de furnizare pentru clienţii casnici din piața reglementată, s-au identificat o serie de informații care necesită o analiză mai complexă. Ca urmare, estimăm că termenul de aplicare a noilor tarife și prețuri reglementate va fi 1 mai 2016”, ne-a transmis ANRE.

gaz-natural-chart

Sursa: Hotinfo.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Poate, cine stie, se hotaraste si poporul asta sa iasa din starea de sclavie impusa de cozile de topor de la conducerea tarii, la ordinul stapanilor externi si sa o puna de-o revolutie.