Politică

Iulian Capsali: ”Execuția ritualică a lui Dragnea și șapca lui Johannis”

Gen. Iliescu afirmă că Dragnea a refuzat ca România să fie în prima linie a unui război nuclear (iar aici se sprijină pe articolul prof. Paul Craig Roberts), dar și pentru faptul că a cerut, prin legea offshore, ca gazele din Marea Neagră să fie exploatate și în beneficiul României (asta au spus-o mai mulți oameni atenți la realitatea românească, inclusiv subsemnatul), fapt care i-a condamnat și copiii nevinovați.



Ieri, președintele Trump l-a demis pe John Bolton, consilierul său pe securitate (ministru de război), un Master of War care a “gestionat” mai multe dezastre pentru politica externă americană.

Redau din articolul Gen. Iliescu doar traducerea din P. C. Roberts, însă merită citit tot (link în primul comentariu)

“Cunoscutul analist american Paul Craig Roberts, fost secretar adjunct al Trezoreriei americane pentru politica economică în timpul lui Ronald Reagan, profesor universitar, in prezent Director al Institutului de Economie Politica, persoana foarte respectata in randul analistilor, nu numai din SUA, datorita prognozelor realiste pe care le face, cu conexiuni puternice la structurile de decizie ale tarii sale si cu acces la informatii substantiale, in articolul intitulat „Iresponsabilitatea micilor națiuni”, cu referire directa la Romania si Polonia, articol publicat imediat dupa vizita Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, la Casa Alba, afirma urmatoarele:

– “Tratatul INF a fost, poate, cea mai importantă înțelegere dintre toate cele privitoare la controlul armamentului încheiate de președinții americani din secolul 20 și abandonat acum, în secolul 21, de guvernele neoconservatoare americane. Tratatul anihila amenințarea misilelor rusești asupra Europei și amenințarea misilelor americane din Europa asupra Rusiei. Importanța tratatului e legată de reducerea riscului de război nuclear accidental. Sistemele de avertizare au o lungă istorie a alarmelor false. Problema misilelor americane de la granița Rusiei este aceea că ele nu lasă nici un interval de reflecție sau de contact cu Washingtonul atunci când Moscova primește o falsă alarmă. Având în vedere iresponsabilitatea cu care guvernările americane de la Clinton încoace au crescut tensiunile cu Rusia, misilele aflate la frontiera Rusiei impun practic conducerii statului rus să acționeze imediat, apăsând pe buton imediat ce sună alarma.”;

– “Tratatul încheiat de Reagan și Gorbaciov în 1987 eliminase această amenințare. La ce servește resuscitarea ei ? De ce tace Congresul ? De ce tace Europa ? De ce tace media din SUA și din Europa ? De ce facilitează această amenințare România și Polonia permițând misilelor americane să staționeze pe teritoriul lor?

E aproape sigur că guvernul român și cel polonez au căpătat saci de bani de la complexul militaro-securitar american care vrea contracte de multe miliarde pentru a produce noi rachete. Aici vedem extrema iresponsabilitate a țărilor mici. Fără guvernele corupte și neghioabe ale României și Poloniei, Washingtonul nu ar putea reînvia o amenințare îngropată acum 31 de ani de Reagan și Gorbaciov.

Nici măcar statul-marionetă al Germaniei ocupate nu a acceptat să adăpostească rachetele. Dar două state insignifiante, lipsite de importanță în lume supun toată planeta la riscul războiului nuclear pentru ca niște politicieni români și polonezi să încaseze câteva milioane de dolari.

Misilele de la granița Rusiei care nu îngăduie nici un interval de reacție sunt o problemă gravă pentru Rusia. Eu tot aștept ca Rusia să anunțe că la primul semn că au fost lansate rachete din România sau din Polonia cele două țări vor înceta pe loc să existe. Asta ar putea trezi populațiile din România și din Polonia la primejdia în care le pun guvernele lor corupte.

De ce nu constituie provocările din România și din Polonia o justificare suficientă pentru ca Rusia că ocupe preventiv ambele țări ? E o provocare mai mare ca Rusia să ocupe cele două țări decât ca ele să adăpostească rachetele americane împotriva Rusiei ? De ce doar prima ar fi o provocare, nu și cealaltă ?

Nimeni nu poate veni în ajutorul României și Poloniei nici dacă ar vrea. NATO e o glumă. N-ar rezista o zi într-o confruntare cu Rusia. Crede cineva că Statele Unite au de gând să se sinucidă pentru România și Polonia ?”

(„The Irresponsibility of Small Nations” http://www.paulcraigroberts.org, 23 august 2019)

Întrebarile serioase sunt dacă suntem pregătiți – în cazul foarte probabil că rachetele nucleare de la baza turcească din Incirlik vor fi mutate în România – să devenim țintă pentru misilele rusești și dacă suntem pregătiți să dăm pe nimic resursele colosale din Marea Neagră. Cine o să-și mai asume asta cu un politician care zace în pușcărie trei ani și jumătate după un proces fake?

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Am spus-o si o repet mereu: Carne de Tun vom fi, in razboiul altora, multumita Iudelor care astazi ne conduc!

  • in op. spec. e vb. despre un fenomen multidimens., un nou ciclu cosmic: qfs-5d vs. swift-3d. tine de pss, regl. energo-inform., echilibr. energiilor din perspectiv. univers., multidimens. in conformit. cu principiul: omul sfinteste locul. omu si vf. omu.

    obs. fenomenul in cheie multidimens. de lumini din lumini… obs. divin.

  • Pentru “… says” – fa-ti injectia si culca-te repejor – nu mai scrie tampenii, poate te faci bine.
    ——
    Pentru autor (desi e pe alt site cu activitatea): missile = RACHETA.
    Chiar e greu sa vorbesti si sa scrii romaneste?
    Lasa-te daca nu poti.

  • inedit moment cosmic: intre epoci, sisteme, scuturi, ifn, experimente, inginerii, ideologii, doctrine, resurse, grile, linii: qfs-5d si swift-3d… e omu si vf. omu – sist. om si locul pe unde nu se trece consfintit prin decret divin, univers., multidimens…. istorie in direct pe viu.

  • omu tine de… un fel de xd unde x = infinit, omul de lumini din lumini, sfintit, constient, cu minte si cuminte, om bun.

  • …aveam alta parere despre capsali asta… da’ cu ”misilele” astea s-a terminat… mda… vai de noi si de limba macelarita zilnic de postacii cu ifose de jurnalisti… cultura? educatie? respect? nu zic nimic de limba si de romanism… pai nu ne meritam ”misilele”?’