Politică

Islanda își va retrage- mai mult ca sigur- aplicația de aderare la Uniunea Europeană


Domnul Arni Pall Arnason, președintele Alianței Social Democratice a luat parte recent la un interviu împreună cu Bjarni Benediktsson, președintele Partidului Independenței și cu Sigmundur David Gunnlaugsson, președintele Paridului Progresist.

Arni Pall a postat pe Facebook următorul status cu privire la acest interviu (într-o traducere aproximativă din limba islandeză):

În cea de-a doua parte a interviului, două lucruri au devenit clare: o intenție sinceră din partea ambelor partide de a abandona negocierile pentru aderare la UE și aceeași intenție sinceră de a forma un nou guvern în care ambele partide să-și împartă ministerele în mod egal. Este acum evident faptul că singura modalitate de a împiedica această situație este ca Alianța Social Democratică să acumuleze destulă putere pentru a se asigura că cele două partide nu vor forma un guvern. Aceasta este singura modalitate de a asigura un guvern care să funcționeze în favoarea intereselor publice și de a continua negocierile cu Uniunea Europeană.”

Partidul Progresist și Partidul Independenței beneficiază de sprijinul a 20-30% din populație fiecare dintre ele și este foarte posibil că vor forma următorul guvern de coaliție în urma alegerilor generale din 27 aprilie 2013. Bjarni Benediktsson a afirmat în mod evident că el va retrage aplicația de aderare la Uniunea Europeană.

Sursa: newsoficeland.com

Traducerea: Alina Stredie