Politică

Isărescu, oculta şi miezul pastoral al neamului românesc

isarescuLegea Anti-Oierit facuta Impotriva Ciobanilor, a Oilor si a Cainilor Ciobanesti a fost generata de „Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Romania”, unde ii regasim pe Mugur Isarescu si pe Florin Iordache si Kelemen Attila.

I. Doi dintre Initiatorii Legii Anti-Oierit, si-anume deputatul PSD Florin Iordache si deputatul UDMR Kelemen Attila, sunt Vice-Presedinti ai Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Romania, Asociatie care il are ca Presedinte pe MUGUR ISARESCU.

Cei doi au transformat noua Lege a Vanatorii intr-o lege Anti-Oierit.

Asa cum puteti vedea, mai jos, atat Florin Iordache cat si Kelemen Attila sunt personaje cheie in Conducerea Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Romania. Iar intreaga Asociatie se afla sub „inaltul patronaj” al „nemuritorului de la conducerea BNR”, MUGUR ISARESCU.

Adrian Nastase este si el, presedinte de onoare al Asociatiei Vanatorilor. Ar fi fost cu siguranta mult mai „activ”, daca n-ar fi fost condamnat.

Dar „Marele Guru’” al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Romania, este Mugur Isarescu, cel care conduce ca Presedinte intreaga Asociatie, si care conduce si „Comisia de Strategie” a Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Romania.

Practic Mugur Isarescu nu este numai Primul Bancher al Tarii si Primul Vanator al Tarii ci si Primul Strateg al Vanatorii din Romania. Iar in aceasta tripla calitate, Primul Vanator al Tarii, este cel care concepe Strategia „masele tot mai numeroase de vanatori”. Iar „masele tot mai numeroase de vanatori”, aflam chiar din expunerea legii și din conținutul ei, sunt „tot mai ingrijorate si mai nemultumite” de existenta Turmelor de Oi care „le perturba vanatul si vanatoarea”, deși nu vânează.

Ca Prim Bancher al Tarii, Mugur Isarescu este, asa cum stiti, aparatorul ardent al Bancilor Straine din Romania si un dusman de moarte al cetatenilor romani care luand credite ipotecare si nemaiputandu-le plati din cauza crizei, si-au pierdut casele.

Astazi acesti romani sunt condamnati la Sclavie pe Viata de catre Sistemul Bancar Romanesc condus de BNR. Si in ciuda unei initiative legislative recente, votate de Parlament, Isarescu se pare ca a reusit sa-l determine pe Iohannis sa intoarca legea in Parlament.

Deputatul PSD Florin Iordache si deputatul UDMR Kelemen Attila detin functii cheie in Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Romania. Vicepresedintele Asociatiei, Kelemen Attila, este seful Comisiei de Imagine a Asociatiei, in timp ce un alt Vicepresedinte al Asociatiei, Florin Iordache, si in acelasi timp un alt „initiator cheie” al legii, este conducatorul Comisiei Juridice a Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor.

Ambii sunt parlamentari, deci „cei mai la indemana”, sa initieze si sa sustina interesele „Acestei Asociatii” in Parlament.

Conducatorul de Strategie al „Asociatiei vanatorilor si Pescarilor din Romania” este insusi MUGUR ISARESCU (vezi mai jos structura pe comisii).

Care a fost „strategia” „initiatorilor legii” s-a vazut in acest an. Ei au transformat practic Legea Vanatorii intr-o Lege Impotriva Oieritului.

Prin urmare, avem in aceasta asociatie „tot felul de oameni”, vadit deranjati „ca nu pot vana in liniste in tara ‘lor’, din cauza ciobanilor, a oilor si a cainilor ciobanesti.”

Si fiind deranjati de acest lucru, si-au facut si ei „o strategie” si s-au gandit „cum sa faca sa nu mai fie deranjati”.

De altfel, ei nici macar nu ascund faptul ca de la Asociatia lor a pornit aceasta initiativa. Iata ce scrie in Expunerea lor De Motive: „Plecand de la aceasta constatare ingrijoratoare si de la nemultumirea maselor de vanatori in continua crestere, se simte nevoia revederii unor prevederi ale legii in vigoare”

Deci ca sa nu mai fie „deranjati si anul viitor de catre ciobani” si ca „sa poata sa vaneze de acum inainte, in linistite”, „fara a mai vedea oi si fara a mai auzi cainii ciobanesti”, „masele de vanatori in continua crestere”, au devenit „ingrijorati si nemultumiti”, si prin conducatorii lor de la Asociatia Vanatorilor și Pescarilor, si-au expus „aceasta nemultumire si aceasta ingrijorare” chiar in Expunerea de Motive a Noii Legi a Vanatorii.

De altfel, „masele de vanatori” au ajuns atat de „nemultumite”, impotriva Oieritului din Romania, incat au simtit nevoia sa includa niste prevederi DRASTICE, in noua ‘Lor Lege’. Legea Vanatorii propusa de ei, INTERZICE PRACTIC OIERITUL TIMP DE 4 LUNI PE AN, din decembrie pana in aprilie.

Prin urmare, „Zis si Facut”. AU INTERZIS PRIN LEGE oieritul in Romania „timp de 4 luni pe an din decembrie pana in aprilie” ca sa poata ei, „vana netulburati de nimeni”, pe tot cuprinsul tarii, in aceasta perioada de patru luni a anului.

Si pentru ca n-au putut sa interzica Oieritul, „tot anul”, s-au gandit ca in „celelalte opt luni ale anulor”, macar sa reduca „cainii ciobanesti spre zero”, ca sa „nu le mai auda latratul” si „ca sa nu care cumva sa le sperie vanatul atunci cand domniile lor vaneaza in liniste”.

Ei n-au avut probleme sa-si treaca Noua Legea prin Parlament, acolo unde 286 de parlamentari au „votat fara sa cracneasca” noua lege a Vanatorii, asa cum au votat și Legea Bugetului și așa cum au votat și Guvernul Ciolan.

Cine ar fi votat impotriva? stiind ca Presedinte al Asociatiei care a emanat si initiat Legea prin Vicepresedintii sai, e insusi MUGUR ISARESCU ?

Asa ca in iunie, s-au inregistrat doar 5 abtineri si un vot impotriva. „Un vot strans” cum a spus Moise Guran si despre votul care a decis Unirea Basarabiei cu Romania.

Am reamintim acel eveniment, ca sa va faceti o impresie si sa vedeti cu ce se ocupau unii parlamentari acum o suta de ani si cu ce se ocupa alti parlamentari, astazi.

Ca sa caracterizam ce au fost in stare sa faca acesti oameni, dorim sa spunem, ca „CIOCOISM” e putin spus…

Tăcerea completa a lui Iohannis și a lui Ciolos de astazi, ambii direct raspunzatori, primul ca factor de mediere care nu si-a facut treaba, iar al doilea ca factor de decizie dat disparut, tacere insotita de bâlbâiala parlamentului și a guvernului – care si-au trimis mingea de la unii la alții ca niște adevărați băieți de mingi în așteptarea intrării vedetelor pe teren, toate acestea ne arata ca interesele din jurul Noi Legi a Vânătorii sunt mai mari decât cele ale „haitasilor” Florin Iordache și Kellemen Attila.

Și pentru ca suntem siguri ca se pot găsi terenuri de Vânătoare departe de Turmele de oi, atât pentru Mugur Isarescu cât și pentru întreaga conducere a Asociației Vânătorilor și Pescarilor din Romania, rezulta logic ca interesele de agrement și de afaceri din Spatele Noii Legi a Vânătorii sunt mult mai mari decât lasă să se întrevadă numele care au ieșit la iveala pana acum.

Afacerea Vânătorii e una care are loc la scara națională iar beneficiarii ei din tara si din strainatate au fost foarte bine identificați de către Ciobani:

Nu-i pasa nimanui decat noua ca in an de seceta, oile noastre vor muri infometate inchise de vanatori printr-o lege aberanta in saivane atatea luni ca sa poata „vana sportiv ” fara martori ,braconierii ,strainii si parlamentarii.

Oile si cainii nostrii nu sunt de vina, ci etica vanatoreasca , armele tot mai performante din ultimii ani si lacomia de a aduce cat mai multi straini care sa ne omoare animalele din padurile tarii noastre, culmea in conditiile in care oferta de vanat al fondurilor de vanatoare depaseste cererea de pe piata.

Pe terenurile noastre inclusiv proprietate privata noi nu mai avem dreptul sa ne pastem animalele aproape o jumatate de an, ca sa poata vana nestingheriti vanatorii.

Cainii nostrii simboluri nationale maltratati la fiecare pas pe care-l fac de jujeiele obligatorii ,mor aparandu-ne animalele de fiare sau impuscati de vanatori.

II. Iata Expunerea de Motive a Initiatorilor

Din Expunerea de Motive a Initiatorilor Legii

„Plecand de la aceasta constatare ingrijoratoare si de la nemultumirea maselor de vanatori in continua crestere, se simte nevoia revederii unor prevederi ale legii in vigoare si/sau a completarii acestora dupa caz, asa incat dezideratul conservarii efectivelor speciilor cinegetice, la nivelul efectivelor optime sa fie asigurat”. Sursa: cdep.ro

Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protest. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară afaptului că vorbește serios.

Organe de conducere şi comisii de sprijin ale AGVPS

Congresul AGVPS

PDF Membrii Congresului AGVPS

Consiliul AGVPS din România 2011-2016
Mugur Isărescu Acad. dr. Mugur Constantin ISĂRESCU
Funcția: Președinte
Contact: 021 314 36 07; agvpsrom@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Neculai Șelaru Dr. ing. Neculai ȘELARU
Funcția: Preşedinte executiv
Reprezentare: Braşov, Covasna
Contact: 021 314 36 07; agvpsrom@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Atilla Kelemen Acad. dr. Atilla KELEMEN
Funcția: Vicepreședinte
Reprezentare: Mureș, Harghita, Bistrița
Contact: 0722 303 610
PDF Curriculum Vitae
Florin Iordache Jr. ing. Florin IORDACHE
Funcția: Vicepreședinte
Reprezentare: Olt, Dolj
Contact: 0722 303 551; iordachepflorin@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Teodor Bentu Ec. Teodor BENTU
Funcția: Vicepreședinte
Reprezentare: Giurgiu, Asociații de pescari sportivi
Contact: 0745 015 567; tbentu2002@yahoo.fr
PDF Curriculum Vitae
Dorin Calciu Ec. Dorin CALCIU
Funcția: Membru
Reprezentare: Hunedoara, Alba, Arad
Contact: 0722 387 454; ajvpshd@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Filip Georgescu Ing. Filip GEORGESCU
Funcția: Membru
Reprezentare: Argeș, Teleorman
Contact: 0744 592 884
PDF Curriculum Vitae
Gabriel Surdu Col. Gabriel SURDU
Funcția: Membru
Reprezentare: Iași, Bacău, Vaslui
Contact: 0722 455 546; office@terramold.ro
PDF Curriculum Vitae
Teodor Giurgiu Teodor GIURGIU
Funcția: Membru
Reprezentare: Bihor, Satu-Mare
Contact: 0723 522 517; tgiurgiu@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Horia Scubli Ing. Horia SCUBLI
Funcția: Membru
Reprezentare: Maramureș, Cluj, Sălaj
Contact: 0722 630 963; horiascubli@gmail.com
PDF Curriculum Vitae
Nicolae Goicea Dr. ing.Nicolae GOICEA
Funcția: Membru
Reprezentare: Botoșani, Neamț, Suceava
Contact: 0744 624 810; goiceanicolae@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Ion Antonescu Ing. Ion ANTONESCU
Funcția: Membru
Reprezentare: Vâlcea, Sibiu
Contact: 0742 137 400; iani.antonescu@gmail.com
PDF Curriculum Vitae
Eusebiu Martiniuc Ing. Eusebiu MARTINIUC
Funcția: Membru
Reprezentare: Galați, Vrancea
Contact: 0722 668 978; ajvps_vn@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Ing. Ion VASILESCU
Funcția: Membru
Reprezentare: București
Contact: 0722 662 675; avpssitarul@gmail.com
PDF Curriculum Vitae
Florică Stan Ing. Florică STAN
Funcția: Membru
Reprezentare: Dâmbovița, Buzău, Prahova
Contact: 0722 206 555; ajvpsdambovita@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
..... Lera Cornel
Funcția: Membru
Reprezentare: Timiș, Caraș Severin
Contact: 0722362243; ajvpstimis@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Jerca Valentin Jr. Valentin JERCA
Funcția: Membru
Reprezentare: Constanța, Călărași
Contact: 0743 336 191; bnjerca_v@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
..... Onciulenco Dragoş
Funcția: Membru
Reprezentare: Tulcea
Contact:0240/51.49.55 ; ajvpstulcea@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Adrian Duță Dr. Adrian DUȚĂ
Funcția: Membru
Reprezentare: Mehedinți, Gorj
Contact: 0752 248 223; cabmeddr.duta@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Ing. Laurențiu RADU
Funcția: Membru
Reprezentare: Brăila, Ialomița
Contact: 0721 257 559; ajvpsbraila@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Gheorghe Iaciu Ing. Gheorghe IACIU
Funcția: Membru
Reprezentare: Ilfov
Contact: 0740 207 777; president@otm.ro
PDF Curriculum Vitae
Comisia de cenzori a AGVPS din România 2011-2016
George Ivanovici Ec. George IVANOVICI
Funcția: președinte
Atribuții:
– expert contabil
– auditor financiar
– auditor financiar formator
PDF Curriculum Vitae
Carmen Mariana Țandără Ec. Carmen Mariana ȚANDĂRĂ
Funcția: membru
Atribuții:
– expert contabil
– auditor financiar
PDF Curriculum Vitae
Aurică Stoica Ec. Aurică STOICA
Funcția: membru
Atribuții: expert contabil
auricastoica.1950@yahoo.com
PDF Curriculum Vitae
Comisii de sprijin ale consiliului AGVPS

Notă: Nucleul celor 8 comisii de sprijin ale Consiliului AGVPS, coordonate de către un membru al acestui Consiliu, se vor completa pe parcurs cu propunerile nominale ale asociaţiilor afiliate, care sunt interesate şi optează să delege reprezentanţi în aceste comisii. Comisiile rămân aşadar deschise participării oricărui delegat al asociaţiilor afiliate, care are ceva de susţinut în legătură cu problemele abordate de aceste comisii.
Convocările şi ordinea de zi a reuniunilor ce vor urma vor fi afişate pe site-ul agvps.ro, la secţiunea INFORMĂRI CURENTE, şi vor fi transmise, în timp util, tuturor asociaţiilor afiliate.
Ne exprimăm convingerea că acest mod deschis de lucru va fi mai antrenant şi eficient decât în trecut !

I. COMISIA DE STRATEGIE
1. Acad. dr. Mugur Constantin Isărescu coordonator
2. Acad. dr. Atilla Kelemen membru
3. Ing. jr. Florin Iordache membru
4. Dr. ing. Neculai Şelaru membru
5. Ec. Teodor Bentu membru
6. Ing. Gheorghe Iaciu membru
7. Ing. Eusebiu Martiniuc membru
8. Dr. Adrian Duţă membru
9. Ing. Gheorghe Dumitriu membru
10. Ec. Aurel Vladoiu membru
11. Ing. Ion Antonescu membru
12. ………………………
II. COMISIA DE PROMOVARE A IMAGINII AGVPS
1. Acad. dr. Atilla Kelemen coordonator
2. Dr. ing. Neculai Şelaru membru
3. Ing. jr. Florin Iordache membru
4. Ec. Teodor Bentu membru
5. Ing. Alin Manu membru
6. Ing. Ion Antonescu membru
7. Ing. Traian Oprea membru
8. …………………
III. COMISIA ŞTIINŢIFICĂ
1. Dr. ing. Neculai Şelaru coordonator
2. Acad. dr. Atilla Kelemen membru
3. Dr. ing. Nicolae Goicea membru
4. Ing. Eusebiu Martiniuc membru
5. Ing. Laurenţiu Radu membru
6. Dr. ing. Vladimir Talpeş membru
7. Dr. ing. Dorel Lazu membru
8. Dr. Mitică Georgescu membru
9. Dr. Cătălin Rang membru
10. Dr: Matei Tălpeanu membru
11. Dr. Sorin Geacu membru
12. …………………
IV. COMISIA JURIDICĂ
1. Ing. Jr. Florin Iordache coordonator
2. Jr. Adrian Datcu membru
3. Jr. Valentin Jerca membru
4. Jr. Mihai Bădulescu membru
5. Ing. jr. Marius Grosu membru
6. Jr. Veronel Rădulescu membru
7. ………………………
V. COMISIA ECONOMICĂ
1. Ing. Gheorghe Iaciu coordonator
2. Ec. George Ivanovici membru
3. Ec. Aurică Stoica membru
4. Ec. Margareta Călinoiu membru
5. Ec. Marina Leotică membru
6. Ing. Gabriel Surdu membru
8. ………………………
VI. COMISIA DE PESCUIT SPORTIV ŞI COMPETIŢII
1. Ec. Teodor Bentu coordonator
2. Arh. Mugurel Ionescu membru
3. Ing. Bogdan Vasilescu – subcomisia de muscă artificială
4. Benzar Zoltan – subcomisia de pescuit staţionar seniori
5. Veronica Ispas – subcomisia de pescuit staţionar senioare
6. Ion Poiană – subcomisia de pescuit staţionar tineret
7. Gheorghe Dinu – subcomisia de spinning
8. ……………………… – subcomisia de crap
VII. COMISIA DE CHINOLOGIE VÂNĂTOREASCĂ
1. Dr. Adrian Duţă coordonator
2. Acad. dr. Atilla Kelemen membru
3. Dr. ing. Vladimir Talpeş membru
4. Ing. ec. Dorin Calciu membru
5. Ing. Laurenţiu Radu membru
6. Ing. Pompiliu Varga membru
7. Ing. Florică Stan membru
8. ………………………
VIII. COMISIA DE TIR VÂNĂTORESC
1. Ing. Eusebiu Martiniuc coordonator
2. Ing. Valeriu Bolgiu
3. Victor Drăgoi
4. Ing. Teodor Roca
5. Ing. Nicolae Oneţiu
6. Jur. Octavian Lupulescu
7. Mircea Jula
8. ………………………

Sursa: Bucovina Ortodoxa

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Dar „Marele Guru’” al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Romania, este Mugur Isarescu”

    In realitate, el este presedintele Asociatiei Vanatorilor poporului roman si al Pescarilor de ape tulburi.

  • Oierii trebuie sa se organizeze,sa-i prinda pe cei trei indivizi care sunt initiatorii legii si sa-i lege de cite un copac,in mijlocul padurii,citeva zile,ca sa stea de vorba cu lupii si ursii!