Politică

Ion Cristoiu: ”Generalii către Klaus Iohannis: dormiți liniștit, Șefu! Cîștigăm noi alegerile pentru dvs!”

Se spune că o fotografie face cît o mie de cuvinte. De aceea multe fotografii, dintre cele care vorbesc de la sine, sînt publicate doar cu precizarea Fără cuvinte. Se presupune că privitorul – cititor sau telespectator – n-are nevoie de explicații suplimentare, date cu ajutorul cuvintelor, care nu sînt de nici un ajutor în astfel de cazuri.



Fotografia de mai sus a fost făcută la Recepția dată la Tokio pentru invitați cu prilejul Ceremoniei de întronare a Majestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.

La această ceremonie a participat și Klaus Iohannis, cu soția, evident, în perioada 21-22 octombrie 2019.

Cititorii vor observa și fără să le spunem noi că:

1.Președintele și- a atîrnat la gît un lanț în genul celor pe care și le atîrnă regii și împărații din Africa, parveniți în Palate direct din triburi. E vorba de colanul principalei distincții a României. Klaus Iohannis n-o deține. O poate purta însă pe parcursul mandatului. De ce și-a atîrnat el ditamai lanțul unei decorații care nu era, totuși, a Japoniei? Cred că din nevoia de a avea și el ceva spînzurat la gît, precum regii și regișorii veniți buluc la sindrofie.

2.Carmen Iohannis se vrea Tinerică îndiferent de loc, timp și protocol. A optat pentru o înfățișare provocatoare: adîncitura dintre sîni vizibilă, un umăr dalb dezgolit de breteaua care cade leneș și promițător. Așa cum a scris presa Prezidențială, a fost din nou Răvășitoare. Și va fi Răvășitoare în vecii vecilor, Amin!

3.Președintele o ține de mână. Să știm noi că iubirea lor e la fel de tînără ca și pe vremea cînd el o curta descins de pe bicicletă.

4.Cercul făcut cu roșu marchează o pată de sos. Așa spun cei care mi-au dat poza. Nu confirm, nici nu infirm. Chestiunea petei rămâne spre dezlegare istoricilor viitorului. Ca unul dintre momentele mandatului de cinci ani în care Klaus Iohannis s-a remarcat prin ceva.

5.Participarea la ceremonia de la Tokio a fost fără îndoială unul dintre acele voiaje pe seama statului din care Klaus Iohannis și-a făcut un privilegiu, absent din Constituție. Putea rezista cuplul Klaus- Carmen tentației de a nu-și face poze de album cu participarea la întronarea Împăratului Japoniei? În cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis a ales cele mai inutile vizite externe pentru România, dar în același cele mai costisitoare pentru bugetul țării. Vor urma cinci ani de voiaje pe seama statului. Unde vor mai merge cei doi? Poate în cosmos, că tot e la modă voiajul în cosmos printre miliardarii lumii?

6.Ne aflăm în plină campanie electorală. Toți candidații la președinție aleargă prin țară, se întîlnesc cu poporul, merg la toate emisiunile de confruntare electorală, într-un cuvînt muncesc de le ies ochii din cap. În acest timp, Klaus Iohannis se ține de mînă cu nevasta hăt- departe de țară, la o succesiune de petreceri. Puțin îi pasă că vin alegerile prezidențiale. Generalii din instituțiile de forță l-au asigurat că va cîștiga cu 80% și dacă nici măcar nu se scoală din somn. Dormiți liniștit, Șefu, i-au zis ei în stilul de Pristanda al lui Pahonțu, cîștigăm noi pentru dvs!

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: Ion Cristoiu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …asta este adevarata ta fata cristoiule… exact ASTA caracterizeaza ”jurnalismul” tau ca si ”deontologia” pe care o ai… tu esti ala cu gainile nascatoare… birfa, caterinca, stiri pentru babe surde, can-can-uri de dorobanti, ”anal_ize de kkt… ai impresia ca ASA se dezvolta o constiinta publica? ai impresia ca ASTA este menirea ta? tu te vezi un ”guru”, un Mesia al jurnalismului de dupa ’90? tocmai tu, un ”fost” de frunte al SLAST? tot un utecist, pitic infatuat si urit ai ramas… for ever!

  • In fotografie apare “bufonul Romaniei” impreuna cu dintzoasa lui consoarta, “prima doamna bufon”! Ghinion, caci suntem contemporani cu ei!

  • S-a urcat scoafa-n cires! Ghertoiul moare ghertoi, nu conteaza cat de sus se catara! Ar fi de ras daca n-ar fi de plans la ce maimutoi “reprezinta” cica Romania. Plavanul se duce imbracat in chelner cu talanga de gat. Mai bine purta uniforma asta de portar la Athene Palace cand l-a fluierat ciufulitul orange ca sa-i dea o sapca :))
    “Genunchi de capra” n-a putut sa se duca, cum face ea de obicei, cu fusta in koor (n-o primeau aia in sala, trebuia rochie lunga) dar putea sa scape ea ocazia sa se dea un pic un stamba? S-a dus cu tatele in vant, ca tot bate 60, de daca-i spui sa se impuste in inima, care-i sub sanul stang, nimereste in genunchi :))
    Eu cred ca cineva din anturajul lor face misto fin de ei “sfatuindu-i” cum sa se imbrace.
    Bleah!!!