Politică

Iohannis şi Erdogan au convenit să continue proiectul moscheei de la Bucureşti

imagesPreședintele Turciei: “Va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii!”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de Klaus Iohannis, că în acest moment se lucrează la obținerea autorizațiilor necesare pentru construirea unei moschei la București, informează Adevărul.

„În timpul vizitei făcute la Bucureşti (în aprilie 2015 – n.r.), am discutat această chestiune cu domnul preşedinte Iohannis. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă dorim să îl dezvoltăm. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare, iar Turcia are grijă să dea tot sprijinul acestui proiect. La rândul nostru, şi noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul pentru o capelă şi un loc de cazare a pelerinilor. Acest lucru l-am stabilit cu domnul Klaus Iohannis. Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie“, a declarat preşedintele Turciei.

Iohannis a întărit declaraţiile preşedintelui turc, declarând pe acest subiect, cităm: „Pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţii”.

Erdogan a ținut să precizeze că această moschee „va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii dintre cele două ţări”.

Sursa: Ion Coja