Politică

În urma contestației, Facebook a redeschis pagina Asociației Prodocens Media, ONG implicat în promovarea valorilor creștine și membru al Coaliției pentru Familie

ACTUALIZARE: După reacțiile vehemente ale utilizatorilor și după ce cazul  a ajuns în presă, responsabilii din România ai rețelei Facebook au luat decizia să redeschidă pagina „Prodocens media”, a anunțat președintele organizației.



„După contestația făcută către Facebook pagina Prodocens Media a fost redechisă la fel fără nici o explicație. Vă mulțumesc nespus pentru suportul și încurajarile dvs! Nu am mai văzut de multa vreme o asemenea mobilizare și luări de poziție în susținerea Prodocens Media și mai ales a valorilor pe care noi ni le-am asumat să le apărăm și să le promovăm!”, a spus acesta.

Știrea inițială

Facebook a închis pagina Asociației „Prodocens Media”, a anunțat președintele organizației Cătălin Vasile. Acesta a afirmat că măsura a fost luată fără niciun fel de avertisment.

„Stimaƫi prieteni,

Ȋncepând din această dimineaƫă Facebook a decis sa inchidă pagina Prodocens media fără nici un avertisment. Cu siguranƫă activităƫile noastre prin care apărăm și promovăm valorile creștine și mai ales implicarea noastră în Coalitia pentru Familie a deranjat elita progresistă și mai ales pe activiștii LGBT.

Ȋn cei 3 ani de existentă a Asociatiei Prodocens Media ne-am străduit să ducem mai departe valorile pe care le-am primit de la părinƫii noștri și mai mult de atât am dorit să ducem mesajul Evangheliei până la marginile pământului și în mare măsura am și reușit.

Vă mulțumesc tuturor celor aproximativ 27000 de fani ai paginii Prodocens Media și de asemenea celor care de-a lungul timpului ne-aƫi apreciat si ne-aƫi încurajat.

Vă rog daƫi mai departe mesajul acesta impreuna cu multumirile mele tuturor celor ce sunt alături de noi”, a scris acesta într-un mesaj.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat vehement la auzul acestei noutăți:

„Este profund revoltător să văd cum oamenii lui Zuckerberg, care se strâmba sfidător la congresmenii americani chinuindu-se să lege câte o frază, fiind însoțit de o liota de bodyguarzi, închid pagina Prodocens Media. Îi cunosc foarte bine pe cei de la Prodocens Media și vreau să vă garantez pentru ei, sunt niște oameni extrem de corecți, toleranți și foarte onești, niciodată nu au dat curs disputelor agresive și nu au jignit pe absolut nimeni, au comunicat de-a dreptul impecabil!

Dar se pare că pentru progresiști a susține firescul și a lupta pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie a devenit un adevărat delict! Dvs, toți care mă citiți aici,realizați că dacă ar ajunge astfel de oameni la putere ar scoate și creștinismul în afara legii și ar impune ideologia lgbt drept un fel de “nouă religie seculară” și ar da legi speciale de tip stalinist prin care ar arunca în afara legii orice formă de gândire liberă?”

În audierile din Congresul american, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a refuzat să declare platforma sa drept „neutră politic”. În schimb, a fost nevoit să recunoască faptul că sediul companiei se află într-o zonă cu puternice inclinații de stânga.

În Statele Unite, Facebook a închis mai multe pagini ale unor grupuri de dreapta, creștine sau ale susținătorilor Partidului Republican.

Autor: Andrei Nicolae

Sursa: Active News