Analize și opinii

In genunchi in fata FMI si UE, ne-am distrus industria si suntem vasali altora

Florea Dumitrescu:

Pentru a fi membru in UE Romania a pierdut sute de miliarde de dolari prin jefuirea economiei sale. Nu se poate sa trecem cu vederea aceste lucruri; aveam o baza economica ce putea fi modernizata. Noi am dat insa cu piciorul la tot ce aveam, ne-am distrus propria industrie.

Ilie Serbanescu:

– FMI avea alta atitudine fata de Romania cand facea parte din lagarul socialist, deoarece atunci tara noastra a facut o bresa. Acum insa sunt alte conditii.

Nu exista bani pe gratis, asta e o poveste de adormit copii. Am ajuns sa fim vasalii altora, suntem dependenti economic de altii pe toate compartimentele. La ultimul summit de la Bruxelles miza a fost intre Germania si Marea Britanie.

Florea Dumitrescu:

– Traian Basescu are aceeasi nemultumire ca si FMI, in loc sa fi reprezentat Romania pe langa aceasta institutie. In negocierile avute cu FMI in anii ’70, daca as fi facut ce spuneai McNamara si ceilalti oficiali ai institutiei, as fi indatorat tara. Deci trebuie avut, in aceste negocieri, un punct de vedere propriu, care sa corespunda celui national, nu unul care sa se identifice cu cel al FMI. Acum, noi, de unde vom inapoia creditele, cand nu mai avem economie care sa produca?

Ilie Serbanescu:

– Pe atunci aveam insa un anume grad de independenta, pe care astazi nu-l mai avem. In momentul de fata suntem lichidati si intr-un grad de dependenta absurd.

– Am fost fortati sa incheiem acordul din 2009. Am fost amenintati ca vor pleca bancile din tara, desi probabil nu ar fi facut-o. Daca nu am fi lichidat sistemul bancar propriu intre 2003 si 2008 si nu s-ar fi facut creditele/datoriile fara acoperire, nu am fi avut cum sa fim amenintati.

In prezent nu mai avem nici macar capacitatea de manevra din 2009: resursele minerale nu mai sunt ale noastre, retelele de distributie a gazului la fel, bancile nu mai sunt nici ele.

– Daca ridica glasul Merkel sau Barosso, in aceasta situatie, poate ar trebui sa incepem sa spunem: da domnule, arunca-ma afara din lume. Si poate doar atunci vor spune, stati, nici chiar asa, ca nu-i putem omori. E greu sa traim mai prost decat traim acum.

Florea Dumitrescu:

Eu am scris inca din 1992 ca macar sistemul bancar sa nu-l privatizam. Si n-am scris de la mine, am citit in zeci de carti, si n-am gasit pe lume care sa-si distruga sistemul bancar, inclusiv in tarile capitaliste, unde tarile au propriile lor banci.

Ilie Serbanescu:

Eu n-am auzit pe lume de vreo tara care sa se fi dezvoltat pe baza de banci straine. Nu exista. Polonia, care a facut privatizari masive, si-a pastrat in fiecare sector o prezenta importanta.

sursA: razbointrucuvant.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In genunchi in fata FMI si UE ne-am distrus industria:ne-au distrus industria.Pentru ca asta era politica de dezvoltare si supravietuire a monstruoaselor coalitii;de distrugere a economiilor din diverse tari europene.Sa distrus industria romaneasca,economia sa distrus o tara.Cu ajutorul masonilor tradatorilor de tara au impuscat pe CEAUSESCU.Pentru cateva ore au decretat pedeapsa cu moartea numai pentru a fi impuscat eroul national care a fost Ceausescu.In Romania pana la lovitura de stat din decembrie’89 aveai totul posibil ceea ce doreai.Toati cetatenii aveau un loc de munca sigur.Nu existau someri in societatea socialista.Nu exista libera circulatie.Cu ce ma incalzea aceasta libera circulatie.Acum esti liber sa circuli unde vrei.Dar,nu ai loc de munca.Esti liber sa mergi sa cersesti si sa mori unde vrei.Dupa lovitura de stat din decembrie’89 cu concursul si ajutorul masonilor din interioraparuse sloganul”noi vrem in Europa”.Dar nu intelegeam si nu voi intelege noi romanii;Romania unde diavolu era pozitinata:pe alt continent?

  • Sa distrus sa vandut sa scos la mezat biata Romanie cu concursul masonilor(Iliescu,P.Roman,Constantinescu si in speta cel mai mare vanzator si tradator de tara care este T.Basescu si parlamentul Romaniei).Pentru a intra in UE siN.A.T.O.acesti ultimi tradatori nu au avut consimtamantul(nu sa facut referendum)intregului popor conform constitutiei.Sa incalcat constitutia Romaniei numai pentru a adera si intra in monstruoasele coalitii UE/N.A.T.O.Sa tina bine minte acesti tradatori de neam si tara ca o sa vina timpul cand vor fi judecati si condamnati cu instituirea pedepsei cu moartea.Si asta cat de curind.Nu este o amenintare;dar cat de curand se va face lumina.Pentru ca;bietul popor roman nu mai poate rabda saracul.Va multumesc si doamne ajuta.

  • Din pacate dupa felul cum suntem guvernati si supusi lui UE si nato (nu merita majuscule), nu vad cum am putea cere sa iesim din uniune si sa ne vedem de autogospodarire. Doar daca alte tari cu coloana vertebrala vor reusi sa rupa UE si vom reusi si noi romanii sa devenim independenti de de toti, inclusiv de FMI si Banca Mondiala.

  • Ma seaca articolele astea false si aberante. 1)Ca sa nu fi ajuns la mana FMI – ar fi insemnat ca Iliescu si ai lui sa nu fi pus pe butuci industria Romaniei. 2) Ati si uitat cat v-ati milogit sa ajungeti in NATO si UE. Acum nu va mai place. De ce? Pentru ca asa urla dementa lui Antonescu si a lui Ponta? Va intreb, de unde credeti ca o sa scoata bani pentru pensii si salarii? Sacul Romaniei este gol!!!!! Stiti de ce, nu? Pentru ca neocomunistii au avut grija sa ne aduca la sapa de lemn. Cautati tap ispasitor acum? Ii gasiti – ca sunt mai multi – sunt tocmai cei care urla, de dupa zabrelele puscatiei, din functia onorifica de presedinte de partid, etc. Cautati la radacini – indepand din ’89. Nu mai indobitociti lumea punand absolut orice pala de vant pe umerii Presedintelui. Apropos, in caz nu vreti sa auziti – BASESCU, CEL MAI BUN PRESEDINTE AL ROMANIEI DIN ULTIMII 48 DE ANI!

  • Nu e cayul sa aratam vinovatii in exterior ci in interior, romanii insasi sunt vinovati de distrugerea propriei tari.Au furat dupa ţ89 tot ce au putut, au distrus ias+uerile,cap+urile, au furat pana si dalele de piatra de la diguri, au acceptat sa dea si sa primeasca spaga pt a dobandi pe nemeritate ceva personal, s+a ravint la intrarea in Europa fara sa gandeasca ce capcana se afla in spate.Nimeni nu a iesit in strada nemultumit cand Nastase a semnat acordul ca bancile strine sa intre aici cu dobanzi de peste 6 ori mai mare ca+n tarile lor mama, nimeni nu a comentat cand Tariceanu a cheltuit absurd restul bugetului de stat creen mii de agentii si agentioare de stat doar pt ca FMI astepta la granita imprumutarea Romaniei, Tariceanu a stiut ce face si a tradat tara primins in schimb exclusivitate pe piata auto iar acum candideaya ca un nesimtit. Romanii nu au comentat cand FMI a intrat victorisos aici oferind imprumut in conditii misterioase pe care nimeni nu le stie oficialşetc,exemplele sunt multe.S+au vandut pe nimic terenurile, agentiile imobliare au umflat artifical piata din lacomie si alaturi de ei si lacomii de proprietari care nici ayi nu au bunul simt de a-si yugravi un ap atunci cand cer chirie, romanii doar vor sa aiba dar nu si sa ofere.Nu putem judeca germanii pt ca ei au si au muncit si respectat calitateş du+te la orice primarie din sat sa veyi cum corputia domneste, cum politia face echipa si petreceri cu hotii, cum medicii nu stiu de unde vin bolile dar trateazza cu nesimtire un pacient ce toata viata a platit constiincios taxele la CAS, deci cine e de vina aici, Iliescu? sau putorile de romani care prefera sa arate cu degetul la altii decat sa vada mizeria din proriul caracter?

  • Cei care acum urla ca nebunii ca base e vinovat de ce a vandut iliescu scl, ma scoteau in anii 90 drept nostalgic, criptocomunist, etc, etc,cand regretam ca dam si ce nu e de dat si inca si mai rau dam pe doi lei. Unde eram si noi si cei ca dl serbanescu, florea dumitrescu, etc care in loc sa fi scris un articol undeva, pe care nu l-a citit nici dracu, mai bine faceau greva foamei legati cu lanturi si lacate de gardul acelor firme si banci. Atunci erai mare european, mare democrat daca in loc sa tii cu tara ta, dimpotriva ii aratai in public toate minusurile ca un handicapat care-ti arata ciotul de mana sau de picior sa te determine sa ii dai un ban. Cum sa dai bogatiile solului si subsolului, numai pentru ca te-au lucrat baietii destepti de afara alaturi de cei dinlauntru scazand pretul aurului, carbunelui, petrolului etc. Si acum dupa ce noi am stins lumina au ridicat asa la misto preturile acestor minerale unde n-a fost niciodata, ca cei care le-au luat pe doi lei sa aiba beneficii adevarate acum daca tot au pus laba pe ele. Bancile si in primul rand BCR care era superrentabila de ce a trebuit data, ca era vorba ca se dau cele nerentabile ? Scriu aceste lucruri si le public pe unde pot din acei ani fatidici pentru tara dar vad ca inertia multora este atat de mare incat dansii abia dupa 10 ani incep sa se prinda la schema si intreaba si dansii acum ca si mine atunci. Oricum e degeaba, lupul a mancat ce era de mancat, si sunt sigur ca nu mai e nimic de facut. Am intrat in democratie bogati, cu bani in conturi si cu averi fabuloase si acum suntem in curu gol. Restul sunt povesti de tra-la-la.

  • Pentru hellen@si ai sai:si pentru cei care nu stiu.Dupa constitutia din noiembrie 2003 constitutia Romaniei a fost modificata in asa fel incat;aderarea si intrarea in monstruoasele coalitii U/E-N.A.T.O.sa nu se mai faca prin referendum national cu vointa poporului pentru popor.Asa ca nu sa milogit nimeni(poporul biet roman)la pula euroatlanticilor.Nu ne-a placut nici o data de aceste monstruoase coalitii mondiale.Daca ne placea sau nu;trebuia sa se faca referendum national sa se vada starea de spirit a poporului.Dar,pentru aceasta sa modificat constitutia pentru an nu mai fi nevoie sa se respecte acest drept constitutional.Pentru hellel@si ai sai;de unde ai mai scos si aceasta aberatie ca basescu al tau acest hot si bandit este cel mai bun presedinte din sud-estul europei in ultimii 48 de ani.A vazut o lume intreaga in vara aceasta de averile si proprietatile pe care le detine iubitul tau presedinte,plus conturile curente din bancile straine care le-am afisat cu alte ocazii.Alte comentarii sant de prisos.Va multumesc.

  • Pentru hellen@si ai sai:si pentru cei care nu stiu.Dupa constitutia
    din noiembrie 2003 constitutia Romaniei a fost modificata in asa fel
    incat;aderarea si intrarea in monstruoasele coalitii U/E-N.A.T.O.sa nu
    se mai faca prin referendum national cu vointa poporului pentru
    popor.Asa ca nu sa milogit nimeni(poporul biet roman)la pula
    euroatlanticilor.Nu ne-a placut nici o data de aceste monstruoase
    coalitii mondiale.Daca ne placea sau nu;trebuia sa se faca referendum
    national sa se vada starea de spirit a poporului.Dar,pentru aceasta sa
    modificat constitutia pentru an nu mai fi nevoie sa se respecte acest
    drept constitutional.Pentru hellel@si ai sai;de unde ai mai scos si
    aceasta aberatie ca basescu al tau acest hot si bandit este cel mai
    bun presedinte din sud-estul europei in ultimii 48 de ani.A vazut o
    lume intreaga in vara aceasta de averile si proprietatile pe care le
    detine iubitul tau presedinte,plus conturile curente din bancile
    straine care le-am afisat cu alte ocazii.Alte comentarii sant de
    prisos.Va multumesc.

  • Fara discutie ca democratia este superioara unei dictaturi. Problema este ca dupa revolutie puterea a ajuns pe mana unor peersoane fara moralitate, dragoste de tara si neam iar romanii au fost “intelegatori”. Lasa D-le. ca nu a fost asa mare comunist. Prostia a condus poporul asa se face ca poporul a lasat sa fie distrusa miscarea din Piata Universitatii. Dictatura de stanga a proletariatului se deosebeste de dictatura de dreapta a National Socialistilor doar prin cateva elemente, una din ele fiind ca cea de dreapta a fost lichidata intr-un razboi cald iar cea a proletariatului intr-un razboi rece. O alt deosebire si din pacate tragica este faptul ca dupa caderea comunismului puterea a fost luata tot de comunisti in caracter si fapte care si-au pus masca de “democrati”. Ati vazut vreun National Socialist ramas de la Hitler in conducerea R.F.Germania ? Noi am fost “intelegatori” , “buni”. Ei bine exista un proverb romanesc care spune : E un om bun, e prost de bun”. Inrebarea care se pune este unde se termina bunatatea si incepe prostia. Sa nu mai facem pe victimele si sa cersim mila, vina este in noi si in caracterul nostru. Din pacate suntem experti in a explica dece suntem unde suntem si sa dam vina pe altii.

  • @Tov. Calistrat Chifan: „Nu existau șomeri în societatea socialistă” CORECT-locul de muncă era OBLIGATORIU, era o formă de coerciție. Mai țineți minte că puteai face închisoare pentru vagabondaj dacă nu avei un loc de muncă? Dar pedepsele cu executare la locul de muncă? O societate mai sclavagistă decât cea socialistă, dar cu „acoperire” democratică nu există.
    „Pentru câteva ore au decretat pedeapsa cu moartea numai pentru a fi împușcat eroul național care a fost Ceaușescu.” – pedeapsa cu moartea a fost abolită abia în 7 ianuarie 1990, prin DECRET – LEGE Nr. 6. Vă cam lasă memoria… Cât despre „eroul național”, spuneți-le asta celor care au murit la canal sau în închisorile comuniste, închiși pentru „delicte politice”. Numele de Arsenie Boca vă spune ceva?
    Cât despre masonii din România, se pare că și Ceaușescu a făcut parte din P2.
    @ Paul Todoran „Fara discutie ca democratia este superioara unei dictaturi.” Ștefan ce Mare, Mircea, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul … foști președinți ai României, aleși democratic, sau …
    „democrația” este cea mai mare invenție a francmasonilor, alături de: libertate, egalitate, fraternitate, republică. Praf în ochi, droguri pentru minți slabe. Cum s-ar fi relizat Noua Ordine Mondială, republica globală, într-o lume a statelor naționale, cu identitate? Este nevoie de distrugerea mentalității de conducător responsabil, crescut și educat în acest sens, pentru crearea unei „supe” planetare, populată de migratori moderni, fără conștiință națională, adepți ai „ubi bene ibi patria”.
    Apropo: de ce statele „care se respectă” (Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Monaco, Spania,Olanda) sunt încă monarhii, dacă este un sistem perimat? Sau poate nu toți cățeii au acest drept …

  • Pentru tov.Chifan:
    1.Daca industria socialista ar fi fost facuta pe criterii comerciale,ar fi mers si acum,indiferent cine ar fi fost proprietarul.Societatile care intamplator s-au nimerit sa fie asa,mai merg si acum.
    2.Tara este condusa si acum de fostii tai tovarasi,care,vezi bine,nu-ti impartasesc parerile.
    3.Voi comunistii ati distrus invatamantul prin crerea liceelor industriale.Mergeti si acum pe aceiasi idee.Mai mult,la toate nivelurile ati scos manageri de rhat.Cea mai mare vina pentru distrugerea industriei socialiste ei o au.
    4.De 23 de ani,voi moldovenii si regatenii tot pe comunisti ai votati.Ce votati,aia aveti,dar ne ingropati si pe noi ceilalti.In Timisoara somajul e de 2%.De exportat,exportati hoti,cersetori si scandalagii.Voi va credeti balcanici (si chiar va place,pentru a va motiva comportamentul)in timp ce noi ceilalti ne consideram occidentali.
    5.Intrebare: Ati fost erou al muncii socialiste sau vreun grad ceva sau sunteti doar postacul de serviciu? Ati ramas la acel nivel!