Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Ilie Şerbănescu: “În România, criza abia acum începe, pentru că acum debutează criza din sectorul privat”

Ilie Şerbănescu: Criza abia acum ÎNCEPE în România. Vezi explicaţia analistului 418

“Părerea mea persoanlă este că, în România, criza abia începe, pentru că începe această criză în sectorul privat. (…) De 20 de ani, are loc un transfer masiv de la stat la privat, pe mai multe căi, privatizarea e doar o parte micuţă, cea mai mare parte e vizibilă prin relaţiile pe care statul le are cu sectorul privat din punct de vedere economic”, a spus analistul Ilie Şerbănescu, duminică, la emisiuneaPunctul de întâlnire, de la Antena 3.

“De 20 de ani are loc acest transfer”, a adăugat Şerbănescu.

Ilie Şerbănescu este de părere că, în ţară, există firme private care apar pe piaţă datorită statului.

“Privaţii o vor duce mai greu, pentru că nu vor mai avea de unde să-şi tragă seva, de la stat”, este de părere analistul economic.

Potrivit lui, în ultimii patru ani, 100.000 de societăţi au intrat în insolvenţă, iar acum în România avem 600.000 de firme active.

sursA: antena3.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt aproape intotdeauna de acord cu Ilie Serbanescu .Chiar daca uneori ar putea face aprecieri eronate ( greu de crezut ) e sincer , direct si opiniile lui nu sunt dictate de niciun interes personal . Cred ca si el ar spune ca ar vrea sa nu se adevereasca ceea ce crede . La fel si eu .

  • Haideți să fim serioși: în 23 de ani de ”democrație” ăștia au pus pe butuci toată latura productivă a economiei pentru a importa și a deține exclusivitatea pe piață (ca să nu mai vorbim și de ”comisioanele” din partea partenerilor externi), și ne trezim dintr-o dată că, vezi Doamne, există pericolul să intrăm într-o criză. E jenant că un economist și om politic de talia lui Șerbănescu încearcă să ne aburească cu povești despre o așa-zisă criză. La noi nu se mai pune problema de criză pentru economia românească, atâta timp cât ea este deja în metastază.