Analize și opinii Politică

Iisus sau Moș Crăciun?

Trăim într-o perioadă a mixajului. Valorile s-au estompat, bucuria s-a transformat în distracție, culorile s-au diluat. Moș Crăciun a luat locul lui Iisus, iar colindele au devenit prilej de venituri suplimentare. Sărbătorile de iarnă sunt furnizate la pachet, într-o frenezie care nu mai are nimic din atmosfera Betleemului.

Ne urăm de bine și ne facem cadouri… unii altora. Ridicăm paharul și ne cinstim „creștinește”, sperând că „altădată s-o facem și mai lată”. În timp ce unii confundă Crăciunul cu Paștele, derutați dacă porcul este mai important decât mielul, alții „colindă” mall-urile, ignorând faptul că „trag” istoria la indigo. Acum două milenii în casele celor bine situați nu s-a găsit „loc de poposire”. Nu a fost loc pentru lumină, nici pentru schimbare! Plini de veselie, au abandonat speranța autentică, izolând-o undeva pe paiele umede ale unei iesle…Preferând sclavia mediocrității existențiale!

Aceeași mână plăpândă continuă să apese pe conștiințele noastre și să insiste la ușa locuințelor ce se îneacă în lumini și artificii. Mai este „loc de poposire”? Mai aveți spațiu și pentru altceva?

Fie ca finalul de an să genereze în fiecare dintre noi o revoluție interioară! Iar deziluziile pe care le-am trăit până acum să fie înlocuite cu speranța dăruită din înălțimile cerești. Divinul să renască și în inimile noastre, făcând ca răul din noi și din jurul nostru să piardă teren! Și astfel, poate vom avea șansa să trăim măcar pentru câteva clipe într-o lume normală.

prof. Lehaci Florentin

sursa: proatitudine.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Foarte advarat! De la an la an vedem tot mai mult partea comerciala a Craciunului, iar colindele cu tema religioasa au devenit tot mai putine…cel mai trist e faptul ca atunci cand primim colindatori isi dau branci, rad in timp ce canta si se uita sa li se dea cat mai mult, de preferat bani, covrigii nu mai sunt “la moda”

    Oare cum va fi Craciunul peste cateva zeci de ani????

  • „Fie ca finalul de an să genereze în fiecare dintre noi o revoluție interioară” … bine zis ! Cert este că şi Isus a gonit mercanţii din Templu… ceea ce înseamnă că nici atunci nu erau toate „pe roze” ! … şi nici înainte şi nici azi ! … „revoluţia interioară” poate se va produce când vom reveni la „gândirea primordială”, mult mai „veche” chiar şi decât Isus !!! … că de Isus s-a folosit şi… Inchiziţia !… şi uite unde am ajuns : se vrea ceea ce este futil şi se ignoră ceea ce este cu adevărat VALOARE !

  • Ar trebui să fim fericiţi că societatea de consum capitalistă, a băgat doar patru vârfuri de consum. Primăvara-paştele, vara-concediul, toamna-haloween-ul, iarna-crăciunul. Doamne fereşte să nu ne bage sărbătoare de consum lunară, că am pus-o.