Politică

Hoitarii Antenei 3, cadavrul României și erudiții morți vioi (I)

romania-sub-asediu-1Despre necrofagia media

Vizionând la început de martie 2014 emisiunea În premieră, realizată la Antena 3 de Carmen Avram, românii au aflat că li s-a luat țara, la propriu. Prin furt legiferat. Drept care poporul s-a solidarizat brusc, pe bloguri, prin bodegi și la colț de stradă, revoltat de asemenea fraudă. Firește că, mai apoi, fiecare și-a văzut de treabă. Totodată, oamenii postului pomenit s-au umplut de gloria celui care a observat drama și care, iată, cu nemaipomenit curaj, a scos-o la iveală.

În cele câteva episoade ale acestei plănuite serii de texte, mă voi strădui să demonstrez că gloria „anteniștilor“ este falsă, că ei nu sunt decât niște ireductibili „hoitari“ și că – îndrăzneală mare din partea mea! – sunt la fel de „necrofagi“, implicit „nevinovați“, și în alt caz: atunci când produc linșajul mediatic al unui „intelectual“ din categoria „morților vioi“; situație în care ei, hăcuind imaginea unui, doar, notoriu erudit – nu intelectual! –, au stârnit, ca și în primul exemplu, reacția de solidaritate, de data asta, a „boborului“ subțire. Altcumva spus, revolta turmei de „morți vioi“, asemenea liderului apărat, manifestată însă nu la colț de stradă și prin bodegi, ci în reviste cu pretenții cultural-civice.

O scriitură veche, după alergătură pe la uși închise

Într-un cotidian central, în 22 noiembrie 2011, scriam: „Așa se face că, pe când dumneavoastră, cititorule, mergeați conștiincios la serviciu, pe când cultivați atent postata de lângă bloc și coseați taluzul șanțului spre a duce nutreț la vacă, pe când așteptați poștașul cu pensia micșorată, țara v-a fost trasă de sub tălpi și dată bucată cu bucată, prin acte în regulă, vechilor și noilor profitori“. În același text explicasem: „Atentatul s-a săvârșit prin Legea 247/2005. Sloganul acesteia, aruncat în ochii proștilor, a fost latinescul restitutio in integrum, dar îndărătul acestuia s-a aflat lobby-ul urmașilor marilor moșieri plecați din țară. Tot ca un slogan sună și realitatea pe care doi «aleși» au reușit să o reîntroneze în România, ca pe un dat sfânt: copiii stăpânilor părinților voștri vor deveni stăpânii voștri, iar copiii lor vor fi stăpânii copiilor voștri! Și, deși marele interes fusese cel al rechinilor neiubitori de patrie, cei doi demnitari – Vasile Lupu și Gheorghe Flutur – au împins în ochii electoratului doar interesul plebeului pentru recuperarea măruntei sale proprietăți arabile ori împădurite. Și le-a mers, în vreme ce zecile de mii de hectare de arabil și de codru îi așteptau pe nesătuii din umbră“.

O naivitate asumată

Trebuie să recunosc faptul că naivitatea (care la vârsta mea este incurabilă) și speranța – care, se știe, moare ultima – m-au împins să bat ani la rând (!), înainte de promulgarea criminalei legi, pe la ușile unor jurnaliști cunoscuți, „anteniștii“ fiind printre aceștia. Lista personajelor și istoriilor refuzurilor este lungă, însă pot da asigurări că nu mi-a scăpat nici unul. Vreau să zic, nici unul dintre notoriii „nervoși“ care, pe ecrane sau prin ziare, păreau a muri de dragul țării, căzând la datorie peste tastaturile computerelor și microfoanele dornice de adevăr. Ei bine, nici unul nu a consimțit să-și iasă din călduțul bârlog mintal, spre a veni pe frontul reclamat de „tragerea țării de sub tălpi“. „Nu face rating!“ și „Acum nu e momentul!“ fuseseră argumentele forte ale celor care fie vibrau la „Cântarea Americii“, fie vedeau lumea ca „un român rupt în fund“, asta ca să mă opresc la două dintre titlurile semnate de nume consacrate; deși și „gâdea“ și „tonomatul“, ambii ai „antenelor“, beneficiaseră și ei de repetatele mele apeluri scrise. Da, trebuia să accept că prevenirea bolii, sau măcar observarea ei la timp, n-ar fi stârnit interesul. Era nevoie de mort, de telenovelă, de trâmbițe, de ciocli, întrucât – aici e afacerea! – aveam de a face cu „hoitari“. Notoriii „hoitari“ care, făcând pe „mortu-n păpușoi“ câtă vreme tarlaua țării era furată cu știința lor chiar de sub ei, primeau pe loc foloasele necuvenite ale tăcerii media, pentru ca mai apoi să se agite, însușindu-și și gloria de a purta spre groapă coșciugul României.

(va urma)

Autor: Nicolae Dărămuș

Sursa: Kamikaze

NOTA:

Cel mai nou volum scris de Nicolae R. Dărămuș este „Inocenții marii terori”  și a apărut la Alexandria Publishing House în luna octombrie. Ecolog, prozator, publicist, desenator şi fotograf de natură, Nicolae Dărămuș a fondat în 1994 Societatea Nordică de Ecologie TUA RES AGITUR (SENTRA), axată pe educaţia „pro natura” prin mijloacele artelor – literatură, fotografie, desen, film – şi pe activităţi de teren (preponderent pe observarea şi dezvăluirea spre public a agresării patrimoniului faunistic şi a habitatului forestier).

Gandește România recomandă INOCENȚII MARII TERORI, o carte scrisă în numele celor care nu se pot apăra, cuvântând în faţa oamenilor.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Antenistii au de-a face cfu indiferent ce numai in masura in care il afecteaza pe cel care ii plateste. Daca veniti cu subiecte in care FELIX are de pierdut sa va fereasca Dumnezeru ca Gadea devine gade si moara aceea stricata Dana se zdrumica toata, isi face sepuku in direct, samd. Daca insa pe Felix nu il ataca vreun subiect deschis de cineva dar nici nu castiga nimic de pe urma tocarii lui pe antene, atunci este respins pentru ca nu face rating. Ei, de fapt nu sunt o televiziune, ei sunt un fort, un zid de aparare a celui care da leul, o murdara oficina de partid.

  • Problema principala, nu este Antena3,acum trebuie sa ne preocupe de fapt realitatea din tara si anume ce mai putem salva din jaful produs de mafia politica, din toate domeniile… Cum putem inlatura aceste grupari mafiote din spatele fiecarui partid…?????