Politică

“Guvernul meu” dezasambleaza Romania pas cu pas

ministri_ciolos_29870100Mult-stimate Guvern,

Incep prin a-ti spune ca politetea din titlu e falsa. Nu te stimez absolut deloc, din mai multe motive, pe care nu stau sa le insir aici. Tin, in principiu, de incompetenta. Si, sunt sigur ca nu gresesc, de rea-intentie, de cele mai multe ori.

Am sa sar peste introduceri generale si am sa fiu scurt si la obiect. Si eu m-am plictisit sa explic unora ca voi, care va prefaceti ca ascultati, si voi v-ati plictisit sa mimati interesul fata de niste subiecte pe care nu le cunoasteti si nici nu vreti asta, intrucat cunoasterea, vointa si concluziile sunt ale altora, care v-au pus aici.

Deci: am observat, fara mirare, dar cu greata, ca v-ati pronuntat a n-spea oara pe subiectul darii in plata. Trecand peste aspectul, lipsit de bun simt, cum ca nu v-a cerut nimeni parerea – ca atunci cand stai in parc cu ala mic si vine o cumatra grasa si agresiva care te sfatuieste insistent sa-i mai pui o caciula, ca tu nu te pricepi la copii, ca ea – as insira cateva argumente, care ilustreaza ilegitimitatea unor astfel de demersuri:

  1. Noi ne luptam cu mafia bancara de peste un an, in mod activ, si de 7-8, in mod tacit. Voi ati aterizat pe aici de cateva luni – nici nu s-a uscat cerneala pe hartia pe care v-ati pus mazgaleala; lumea inca mai rade de poza aia in care v-ati afisat falnici, masculii vanjosi in fata, femeile in spate, identificabile doar dupa sandale, vorba cantecului.

Cand banca ne jupuia de comisioane ilegale, dobanzi abuzive, ne suna in toiul noptii, ne dadea afara din case cu interlopii, ne ironiza si ne umilea, voi carati hartii de la birou la tocator pe la Bruxelles sau in vreo “fundatie”. Multi dintre voi habar n-aveti nici acum ati aterizat voi intr-un guvern, sau cu ce se mananca si cat veti zabovi intr-insul.

Cum crezi, dle Ciolos, ca poate cineva sa accepte sfaturi de la unii pusi in functie ieri, cu gura mare azi si disparuti pe vecie maine? Oamenii au probleme vechi, care nu pot fi rezolvate de un guvern pe care, probabil, iepurasul nu il va vizita in Piata Victoriei. Asa ca ardeti-o pe tehnocratie la alta masa, ca nu avem marunt. L-am lasat la BNR.

  1. Nu uita nimeni in ce conditii ati ajuns aici. Nu ati avut merite sau rezultate, nu v-a cerut poporul, nu v-a recomandat vocea si talentul vostru. Ati ajuns in Guvern pentru ca a ars un club. Fara a fi conspirationist, sapat inainte sau nu, asta e canalul pe care ati venit cu pluta.

Cum crezi, dle Ciolos, ca imi rezolva mie problemele un prim-ministru ajuns in functie in acest context? Dar ministrii aferenti? Dar diversii functionarasi, schimbati in functii de la o zi la alta?

  1. Componenta cabinetului respectiv… O, Doamne! Ciolos plus Dragu plus Pruna plus o cohorta de BNR-isti. Deloc de mirare de unde vin recomandarile respective pentru lege. Ce sa vezi, fix aceleasi cu cele trasate de BNR. E clar ca e coincidenta, doar institutiile statului sunt pline de oameni competenti, ghidati de aceleasi principii economice si politice. De aceea, se ajunge, inevitabil, la aceleasi concluzii.

O, Doamne…

Apropo, dle Ciolos, spuneti-i d-nei de la Finante ca a gresit calculul cu cei 2 lei pe luna de cetatean. Pentru ca la aia mai aplica banca un comision de administrare, a marit dobanda si a mai pus si penalitati pentru intarzieri. De unde rezulta ca respectivul cetatean datoreaza bancii 0, 85 lei. Nu am calculat bine? Nici banca, dar nu conteaza, ii ia oricum. Vorba d-nei de la Justitie, din acelasi Guvern: drepturile sunt un lux.

Cum sa am incredere in cei care lupta impotriva legii, cei care se situeaza de cealalta parte a legii potrivit dosarelor aflate in derulare?

Ar mai fi si altele, dar cred ca e suficient sa va spun ca nu da nimeni 2 (doi) bani pe sfaturile voastre. Sunt redundante. Le-au mai dat alti 100 inaintea voastra. Sunteti foarte slabuti in domeniu. Ne-au spus deja diversi priceputi ca, daca trece legea, vin rusii, ca ne intoarcem in bezna comunista, ca tagma tractoristilor va suferi cumplit, ca gospodinele din Becicherecu Mic vor arunca osul de ciorba de necaz. Iar voi sa repetati mecanic, asa… Nu se face… Plictisitoare mai e tehnocratia asta…

Sursa: Contrabanci.com