Politică

Gheorghe Piperea: ”Atentatorii de la Paris si de la Bruxelles sunt nepoti sau stranepoti de colonizati nord-africani pe care europenii cu staif i-au tinut la periferia metropolelor lor, in saracie crunta generatoare de intentie de razbunare.”

48406461_0Ideea vehiculata de dl Andrei Plesu dupa care tarile africane si cele arabe ar urma sa redevina, pe baza propriei vointe, colonii ale Europei (n.n. – asa cum a facut-o, in entuziasmul sau irational, Romania, inca din 1991) in acest articol, este cel putin inadecvata.

Chiar daca aceeasta idee se sutine pe o analiza generata in 2013 de un cercetator german, membru al Academiei Regale de Ştiinţe din Suedia (Wolf Lepenies) care, cica, ar putea calma si tensiunile crescande generatoare de acte teroriste, ea este gresita si periculoasa.

Atentatorii de la Paris si de la Bruxelles sunt nepoti sau stranepoti de colonizati nord-africani pe care europenii cu staif i-au tinut la periferia metropolelor lor, in saracie crunta generatoare de intentie de razbunare. Musulmanii din cartierul periferic bruxelez Molenbeek sunt, in marea lor majoritate, urmasii centrafricanilor congolezi sau rwandezi veniti in Belgia in urma cu 50-60 de ani. Aceste cartiere periferice sunt ca niste ghetouri unde se aglomereaza populatia generata de acesti fosti emigranti din fostele colonii franceze sau belgiene, oameni pe care, de regula, europenii i-au tinut la distanta si carora li s-au creat bariere culturale, economice si sociale, ceea ce i-a determinat pe acesti oameni sa isi construiasca comunitati proprii, cu valori si contra-valori proprii, diferite sau ostile ideilor democratice europene. Incepand prin a fi si a se simti segregati, acesti oameni au ajuns sa se comporte ca atare.

Nu stiu daca in Romania se cunoaste asta: francezii ii numesc pied-noire (picior negru, in traducere cuvant cu cuvant; neger, in slang-ul american, cioroi in argoul bucurestean) pe magrebienii nascuti si crescuti in suburbiile Paris-ului, Lion-ului sau Marseille-ului. Si, de asemenea, nu stiu cati romani stiu ca un rege al Belgiei, mare figura istorica a belgienilor, ma refer la Leopold al II-lea, a cauzat moartea a mai mult de 10 milioane de africani in perioada in care Belgia era putere coloniala fata de tari care azi poarta numele de Congo, Rwanda sau Burundi (nota : numai Congo-ul Belgian are o suprafata de 76 de ori mai mare decat cea a Belgiei de azi). Aceste teritorii centrafricane erau, nici mai mult, nici mai putin, decat proprietatea privata a regelui, acesta considerand ca este proprietar chiar si asupra “resursei umane”, fata de care s-a comportat exact ca un proprietar, dispunand la propriu de viata a peste 10 milioane de africani.

Re-cladirea suzeranitatii europene asupra acestor tari (care, cica, si-ar dori ele insele la modul semi-constient si nemarturisit sa redevina colonii) nu doar ca ne-ar readuce pe toti in plin feudalism, dar ar permite corporatiilor multinationale cu sediul in Europa sau in SUA sa faca legal si pe fata ceea ce fac acum in mod insidios : sa ia in proprietate si sa consume in interesul unei parti infime din populatie (0,1% la nivel global) resursele care inca mai exista in aceste tari. Pana acum, acest “comert” cu resurse (naturale sau umane) se facea mituind cu 2 dolari niste dictatori africani sau arabi sau inventand organizatii teroriste asa cum este Daesh. Dupa re-colonizarea de buna voie a lumii arabe si africane, toate aceste lumi vor fi fost “civilizate” dupa modelul corporatist al societatii consumatorilor fericiti care, din cand in cand, raman fara job si devin, cu tot cu familia lor, homless-i. Iar de acesti potentiali teroristi, Europa (si mentorul sau, SUA, precum si sperietoarea de serviciu a tuturor, Rusia) se va ocupa cu aceeasi eficienta ca si pana acum. Desigur ca nu vom mai avea, la nivel planetar, mai mult de un atentat terorist pe luna.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Perfect adevarat!In Franta locuiesc in orasele mizere,separati complet de albi,in Germania trebuie sa vedeti cum traiesc urmasii turcilor,luati dupa razboi ca sa refaca economic Germania.La fel e comportamentul tuturor tarilor cu colonii .Si ce e de mirare ca fostii stapani acum platesc???Isi razbuna parintii si bunicii,victime ale colonialistilor.