Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Gay Pride într-o şcoală publică din România. Părinţii au cerut ajutor

Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Bucureşti este singurul din România care a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Accept. Iniţiativa a fost a unei profesoare, susţin reprezentaţii ONG-ului care apără drepturile homosexualilor.

Elevii unui liceu din Capitală au mărşăluit pe holurile şcolii cu steagul gay, îndemnaţi chiar de o profesoară. Ea a încercat să-i convingă să meargă şi la parada anuală a homosexualilor.
Colegiul Naţional “George Coşbuc” a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Accept pentru a desfăşura “Luna minorităţilor sexuale” în şcoală. Un seminar pe această temă a avut loc şi joi dimineaţa, fără ştirea Ministerului Educaţiei. La curs au luat parte elevii de gimnaziu, lucru ce i-a nemulţumit pe unii părinţi.

Părinţii nemulţumiţi nu şi-au mai lăsat copiii să participe la aceste ore, iar joi au cerut ajutorul TVR.

Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Bucureşti este singurul din România care a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Accept. Iniţiativa a fost a profesoarei, susţin reprezentaţii ONG-ului care apără drepturile homosexualilor.

Nici Ministerul Educaţiei, nici Inspectoratul Şcolar nu vor să facă declaraţii până la finalizarea anchetei.

Mai multe organizaţii neguvernamentale şi un judecător de tribunal au protestat public faţă de aceaste iniţiative. Printr-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor şcolare, guvernului şi parlamentului, au cer să fie interzise imediat.

sursA: tvrnews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cum poate o simpla profesoara sa semneze ceva in numele scolii? Una este sa li se explice copiilor, iar alta este sa-i implice direct in asa ceva. RUSINE “profesoarei” si celor care o sustin!

  • Profesoara lesbiana ar rebuii data afara din invatamint pe viata iar ong ar trebuii sa fie desfiintat ,mai ales ca nu este la prima actiune discutabila ! Dar birocratii nostrii nu vor actiona decit daca le va fi frica de scaunul lor !