Politică

Gabriel Resources se gândește să DEA ÎN JUDECATĂ ROMÂNIA pentru BLOCAREA PROIECTULUI CRIMINAL de la Roșia Montană

r-montanaȘefii companiei Gabriel Resources au în plan acționarea în judecată a statului român, după ce masivele proteste de stradă au blocat proiectul criminal de la Roșia Montană, iar Guvernului de la București i se vor cere daune de 4 miliarde de dolari, potrivit unui articol din publicația canadiană Globe and Mail.

Prima audiere în acest proces este prevăzută pentru a doua jumătate a acestui an, la un tribunal din Viena. De asemenea, Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) și-a reafirmat intenția de a concedia aproximativ 80% din cei 400 de salariați din România, în luna mai, dacă ”proiectul nu va avansa”.

Parlamentul va vota pro sau contra acestui proiect în data de 7 mai.

DE CE S-A PROTESTAT ÎMPOTRIVA PROIECTULUI DE LA ROȘIA MONTANĂ

CEO-ul Gabriel Resources din Irlanda, Jonathan Henry, a declarat că șansele ca România să piardă acest proces sunt foarte mari.

“Avem un dosar solid, iar eforturile României de a atrage investitori străini va suferi foarte mult.”

Pe de altă parte, compania canadiană nu a dorit să facă publice strategia pe care o va urma în acest proces.

Potrivit jurnaliștilor de la Globe and Mail, procesele comerciale internaționale sunt judecate în spatele ușilor închise, nu sunt neapărat mai ieftine decât cele obișnuite, iar deciziile sunt finale și executorii.

Autor: Petre Laurentiu

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Din cate stiu, firma canadiana a comis cateva ilegalitati, cu ajutorul statului roman. Nu cred ca va putea castiga asa de usor un proces, decat cu concursul autoritatilor romane si ceva ajutor primit de la judecatori.