Politică

Gabriel Oprea i-a facut doctori la Academia SRI pe generalul Florian Coldea si o liota de generali si sefi din Justitie

gabriel-oprea-la-tribuna-mic-465x390Vicepremierul Gabriel Oprea, care din  2008 este și coordonator de doctorate la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul“, instituția de învățâmânt superior a Serviciului Român de Informații, i-a facut doctori pe multi din sefii SRI si din Justitie, scrie cotidianul Romania Libera.

Oprea l-a facut doctor pe prim adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. De asemenea si pe Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al României, Tiberiu Nițu. De asemenea si fostul vicepreședinte CSM, Gheorghe Muscalu.

Oprea l-a mai făcut doctor și pe fostul membru CSM și fost procuror-șef adjunct în cadrul Parchetului General, George Bălan, achitat recent într-un dosar de corupție, în care este implicată și judecătoarea Georgeta Barbălată. Chiar și avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, a devenit doctor sub îndrumarea vicepremierului.

Primarul Sectorul 2, Nicolae Onțanu, care este în același timp și secretar general UNPR, a devenit doctor în științe militare tot sub coordonarea lui Oprea. După o simplă căutare pe Google, putem afla că fostul deputat Romeo Raicu are un doctorat cu tema „Controlul parlamentar asupra serviciilor de informații externe“, iar fostul ministru al Apărării, Mihai Stănișoară a devenit doctor cu tema „Controlul parlamentar asupra activităţii de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională“, mai scrie Romania Libera.

Foștii adjuncți SRI, Ionel Marin și Dumitru Zamfir, condamnaţi  de ICCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, și-au dat și ei doctoratul cu Oprea. La fel și Remus Șpan, fost șef în serviciul secret al Ministerului de Interne, cercetat în dosarul de corupție în care este implicat  Ovidiu Silaghi, este și el doctor în științe militare. Șpan este cercetat pentru complicitate la trafic de influență.

Dumitru Pârvu, actualul adjunct al inspectorului general al Poliției Române, este și el doctor în siguranță națională, sub coordonarea lui Oprea. Dar și Constantin Bolboșanu, director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române.

Sursa: Flux24.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu