Politică

Franţuzoaica lui Nicuşor Dan a păpat şi banii pe studiul de fezabilitate a centurii Comarnic şi Buşteni

7382909-mediafax-foto-marian-ilie-1Clotilde Armand, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB, partidul condus de Nicuşor Dan) la sectorul 1, este implicată în multe contracte cu statul în România, în special cu CNANDR, compania căpuşată de diferite firme cu conexiuni dubioase. Clotilde Armand a obţinut aceste contracte pentru o firmă franceză pe care o conduce în România şi Bulgaria. FLUX 24 a dezvăluit deja implicarea Clotildei în afacerea Bechtel. Apar însă noi informaţii privind mulţimea de contracte cu statul obţinute de Clotilde Armand pentru compania franceză pe care o reprezintă în România şi Bulgaria în special cu CNANDR, compania de stat acuzată de multe contracte dubioase.

Clotilde Armand este general manager al Egis Romania, Egis Bulgaria,  EGIS INTERNATIONAL SA.

În mai 2015, compania condusă de Clotilde Armand a obţinut contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Bușteni” și contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Comarnic”.

Iar dezvăluirile despre afacerile coordonate de Clotilde Armand sunt doar la început, FLUX 24 descoperind zeci de contracte cu statul a doamnei care pretinde că luptă cu corupţia din instituţiile statului.

Compania condusă de Clotilde avea un termen de 4 luni să realizeze studiile de fezabilitate pentru suma de 128.900 lei fără TVA fiecare, adică în total cam 300.000 de lei, adică un mizilic de 70.000 de euro. Nimeni nu a auzit de finalizarea acestor studii.

Armand a coordonat  si activitatile Distrigaz sau alte companii de interes strategic în contracte cu Egis.

Firma condusa de Armand a castigat bani frumosi din autostrada Bechtel, unul din cele mai mari tunuri post decembriste, a scris FLUX 24 zilele trecute.

Până la plecarea americanilor de la Bechtel de pe şantierul Autostrăzii Transilvania, francezii de la Egis condusi de Clotilde încasaseră mai bine de 213 milioane de lei. Ei urmăreau dacă lucrările sunt de calitate şi respecta proiectul.

Supervizorii lui Clotilde au continuat să fie plătiţi încă 15 de luni după momentul mai 2013 când şefii de la Drumuri au rupt înţelegerea cu americanii de la Bechtel şi au suspendat şi contractul de supraveghere. În acest timp, Egis a încasat în această perioadă 30% din valoarea lucrărilor estimate, pentru că au menţinut un birou la Bucureşti şi câţiva angajaţi, potrivit Companiei de Autostrăzi.

Raportările către Ministerul de Finanţe arată însă că francezii nu au avut în acea perioadă niciun om în România. Cu toate acestea, au mai obţinut două contracte de supervizare pentru varianta ocolitoare a Aradului şi pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda.

Clotilde Armand spune in declaratia de avere ca a acordat imprumuturi cu dobanda unor persoane si chiar bunului sau “prieten” Nicusor Dan, caruia i-a dat in ultimii ani, chiar in 2012 si actualmente, sume de peste zeci de mii de euro, cu scadenta negociabila conform declaratiei lui Dan.

Sursa: Flux24.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu