Politică

Fostul șef ANAF: Cum se manipulează opinia publică dupa principiul stalinist ”dai în mine, dai în fabrici și uzine”!

Gelu Ștefan Diaconu, fostul șef ANAF, aduce critici Direcției Naționale Anticorupție.

646x404

Acesta critică o parte dintre angajații pe care Laura Codruța Kovesi îi are în subordine, precizând că unii procurori “distrug vieți”.

Gelu Diaconu scrie într-un mesaj pe Facebook că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, îi atacă pe cei care și-au permis să susțină teoria “dosarelor fabricate”.

„Cum se manipulează opinia publica dupa principiul stalinist “dai in mine/dai in fabrici și uzine”! Doamna Kovesi, nevinovatii nu spun ca “tot sistemul judiciar s-a coalizat sa fabrice dosare”. Doar unii procurori din institutia pe care o coordonati! Iar acesti procurori distrug vieti, nu dau amenzi pe legea circulatiei!

Doamna Kovesi ataca frontal pe cei care și-au permis sa susțină teoria “dosarelor fabricate”. Eu ma număr printre aceia care am introdus in dezbaterea publica aceasta tema pornind de la faptul ca implicarea mea in dosarul “Partida Romilor” este o făcătură, un dosar fabricat in stare pura!

In ce ma priveste sunt necesare următoarele precizări:

-nu am atacat sistemul judiciar (ce inepție!), nici măcar instituția DNA ci am afirmat cu nume și prenume autorii implicării mele in dosarul “Partida Romilor”, adică procurorii Tulus și Dumitrescu cât și “specialistul-doctor” Balaur. Dvs. știți, d-na Kovesi dacă ar trebui sa fiți sau nu pe aceasta lista de nume!;

-un dosar fabricat este acela care nu are ca scop aflarea adevărului ci este făcut pentru implicarea penală a unei persoane publice prin întocmirea de rechizitorii cu utilizare de probe fabricate (vezi rapoartele de constatare ale specialiștilor DNA), răstălmăciri de probe și trecerea sub tăcere a unor probe extrem de relevante;

-odată transformat in penal de către mașina de propaganda a DNA (aici includ comunicatele insidioase ale DNA) practic devii un paria al societății cu consecințe ireparabile in plan profesional, personal și familial;

Dar toate acestea le voi dezvolta pe parcursul luptei mele abia începute pentru restabilirea adevărului. Doar dispariția mea fizica ma va scoate din aceasta lupta. Și știți foarte bine ca din prima zi a implicării mele in dosarul “Partida Romilor” am sesizat toate organele abilitate, inclusiv CSM-ul.

Și încă ceva: nu mai manipulați opinia publica pe subiectul recuperării marilor prejudicii descoperite de dvs ( așa ați rezolva problema finanțării sistemului de sănătate și de autostrăzi! Sic!). Pana când voi reveni cu un material mai amplu pe acest subiect pe baza practicii internaționale va recomand sa recitiți raportul ANAF care arata adevaratele cauze si piedici.

Apropo: știți ca ponderea recuperării prejudiciilor din infracțiuni a fost mai mică in 2016 in pofida înființării celor doua noi structuri specializate de la nivelul Ministerului Justiției și al ANAF (Agenția Naționala de Recuperare a Bunurilor Indisponibilizate și, respectiv, Direcția de executări silite cazuri speciale)? Oare de ce?”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

UPDATE: Într-o intevenție telefonică pentru B1TV, fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a oferit clarificări suplimentare privind afirmațiile sale că ar fi un dosar fabricat și a făcut mai multe precizări privind felul în care s-a întocmit dosarul pe care îl consideră “fabricat”.

“Așa-zisul atac al meu la adresa dosarelor fabricate este ca o pișcătură de purece față de ceea ce i se întâmplă unui inculpat în cadrul unui dosar fabricat. Astăzi se împlinește un an de la momentul în care am fost citat ca suspect la DNA.

Sunt chemat la DNA, mi se comunică calicatea de spital și îi spun domnului procuror că nu va putea avea niciodată nici cea mai mică probă în susținerea acuzațiilor pe care mi le-a făcut pentru simplu motiv că în viața mea nu am auzit, nu am discutat, nu m-am interferat, interacționat, nu am știu de existența Asociației Pro Europa Partida Romilor și cu atât mai puțin de existența domnului deputat Păun.

La 30 de minute- o oră după ce am ieșit de la DNA, apare comunicatul DNA în care sunt înfierat cu cele două acuzații, se distribuie către presă o stenograma a unei convorbiri telefonice dintre deputatul Păun și vicepreședintele Gogancea, adjunctul meu, la circa o oră, ministra Dragu îmi cere demisia și cred că a doua zi sau a treia domnul prim-ministru Cioloș mă demită.

Văzând această calvacadă a evenimentelor la care eram victimă am luat decizia să nu fac nicio declarație în faza de urmărire penală, dar să susțin ori de câte ori am prilejul în spațiul public nevinovăția și implicarea mea complet gratuită definind-o ca fiind consencința unui dosar fabrica. Evident nu aveau nicio probă la momentul respectiv dar pus în fața situația s-au pus pe fabrica probe. Au întocmit un raport de constantare prin intermediul unui angajat DNA, un așa-zis specialist fiscal, unde sunt înșirate tot soiul de bazaconii”, a afirmat Gelu Diaconu.

Sursa: B1.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu