Politică

Fondul de Manipulare Instrumentală

mugur-isarescu-300x220Ridicolul în care se plasează Mugurel Vinărescu, în postura de lacheu al instrumentului economic de colonizare a României, FMI, depășește deja orice limite! Este penibilul situației în care un bancher face lobby pentru un acord cu o instituție financiară internațională, dar nu pentru bani, că nu avem nevoie! – așa cum singur recunoaște Mugurel, nici pentru „centuri de siguranță” în crize financiare, că și astea s-au dovedit simple tendoane supraspeculate ca eficiență, scumpe, dar inutile (căci, la câte „centuri” există, dacă vine o criză mondială, FMI oricum va fi în situația unui asigurator supradepășit de posibilități), ci pentru cea mai scumpă consultanță postdecembristă. Așa, ca un studiu de fezabilitate a structurilor instituționale și sectoriale ale țării! Și o prăduială masonică, singura „reformă” structurală constantă în România sfertului de secol trecut…

Și pentru că nu putea să-i spună decizie de îndatorare masonică, Mugur Isărescu a transformat acordul cu FMI într-o presupusă garanție a continuării reformelor structurale! Dar cam scumpe biletele de „lojă”, coane Mugurel! De fapt, tot mai scumpe pentru dreptul lui de a mai tuși („ritualic” desigur, nu bolnăvicios!) acel „33” slugarnic. Iar noi, milioanele de privitori ai spectacolului, la fel de ritualic, de destructurare a țării, să-i plătim în continuare comisionul centurii lui de siguranță. Deși, mai bine s-ar apleca peste balustrada „lojei” să vadă cât de elastică este garanția pentru care face el lobby.

O consultanță de structurare economică a țării plătită, nu la nivel de firmă de consultanță în management guvernamental, ci de fond economic. Chiar dacă FMI a dovedit de atâtea ori că este total paralel cu reformele structurale! Bașca faptul că Mugurel nu doar că vine și apostilează ceea ce se întâmplă de ani buni, controlul economic al țării de către aceste instituții, dar face efectiv lobby pentru o cedare a suveranității economic. Și nu numai…

Iar Mugurel s-a gândit de multă vreme la acest moment. De fapt, a fost pregătit. Și pentru a nu râde de el bancherii și a nu-l lua în bâză economiștii, s-a autodefinit de câteva luni drept „macroeconomist”. Deși, în mod real, e greu de spus dacă e măcar cel mai bun bancher dintre degustătorii de vin… Poate, invers!

Și face tot acest joc probabil pentru un nou fir auriu pe șorțul masonic. Că de bani nu duce lipsă! Și nici americanii nu mai au timp de inventat firme de extracție financiară gen „Bechtel”. Că ăștia, când își numesc reprezentantul într-o colonie, și, da!, nu doar că s-a aprins lumina la Ambasada SUA, dar i-au pus și veselă nouă lui Iohannis la Casa Albă (ce onoare pentru sasul nostru, ce factură pentru târgul nostru mioritic!), e clar că pregătesc un nou „chevron” financiar.

De fapt, noul pragamatism american plusează FMI de la rang de bancă la consultant de țară. Ca o nouă activitate a unei instituții falite. Iar experimentul departamentului de consultanță FMI va fi întâmpinat cu pâine și sare de ai noștri. Deși alții le-ar trage una peste bot!. În schimb, noi inventăm un nou tip de acord pentru a plăti consultanță la nivel de împrumut. Că are visteria țării bani, nu?! Și nu o să-și bage DNA nasul în cel mai costisitor contract de consultanță al țării!

Treaba e că nici măcar nu avem garanția că am scăpat de acordurile înrobitoare cu FMI! Că vom plăti, eventual, doar comisioane, ca bir de colonie, dar nu o să mai dăm și dobânzi la banii (ne)împrumutați. Căci, în clipa în care se vor afișa devizele de cheltuieli cu „incluziunea” imigranților, să te ții împrumuturi pentru a respecta asumarea săsească a cotelor de imigranți… Și atunci, nu ar trebui să ne dăm niște palme? Da, nouă! Că nu i-am dat noi cu capul de ușă pe ăi de sus… Dar, în fond, de la o țară „în feudalism târziu”, așa cum ne cataloga plastic, prin jumătatea goală a paharului, somelierul din fruntea BNR, la ce să te aștepți? Bine măcar că am trecut de etapa în care plăteam FMI doar pentru a ne ajuta „să comunicăm”…

P.S.:

Mugurel a mai zis-o cândva… Dar nu am fost atenți! Când lăuda faptul, din perspectiva „beneficiilor pentru România” (!) că FMI „și-a asumat rolul de coordonator al politicilor economice”.

Autor: Cezar Adonis Mihalache

Sursa: Ziarul Natiunea